Notícia

Novetats de novel·la

17 de setembre de 2018

Fañanàs, Miquel. Susqueda
Què passaria si un dia, aigües amunt del riu Ter, la presa de Susqueda comencés a esquerdar-se? Fins a on arribaria el nivell de l'aigua si els milions de metres cúbics del pantà, el més gran de les conques internes, esberlessin el formigó? Amb el perill imminent d'un esfondrament, hi hauria temps per evacuar la gent de les poblacions afectades? L'Oriol Rovira, un periodista mig retirat i en crisi, consignarà en un blog tot aquest desgavell i contraposarà la veritat del perill imminent a la tranquil·litat que intenta oferir la versió oficial sobre el que està passant.

Haruf, Kent. Capvespre
Dos anys després del naixement de la seva filla Katie, la Victoria Roubideaux aconsegueix anar a la universitat, i els germans McPheron es troben amb un hivern llarg i fred al davant. A Holt la vida segueix el seu curs, plena de noves històries: un nen que neteja el jardí de la veïna i es fa càrrec del seu avi, una treballadora social, una mare soltera i una parella amb dificultats econòmiques que ha de protegir els seus fills d’un tiet alcohòlic es veuen obligats a lluitar per la supervivència emocional en un entorn advers. Mentre els nous personatges conviuen amb els antics, un fet inesperat sacseja la casa dels grangers i posa a prova la petita i nova família, que haurà d’aprendre a reinventar-se.

Molist, Jordi. Cançó de sang i or
Amb només tretze anys, Constança ha d'abandonar la seva família, el seu país i tot el que estima per casar-se amb un desconegut molt més gran que ella. El seu pare, el rei de Sicília, es troba en perill i requereix aquesta aliança, encara que no serveix de res perquè al cap de poc temps Carles d'Anjou, germà del rei de França, envaeix  el regne i l'assassina  En coronar-se rei de Catalunya-Aragó, Pere II, l'espòs de Constança, li promet que venjarà el seu pare i recuperarà el regne del qual ella és hereva. Amb això, Pere, considerat un rei feble, s'enfronta als tres poders majors del segle XIII: França, el papa i Carles d'Anjou, convertit en emperador mediterrani.

Pamuk, Orhan. La mujer del pelo rojo
1985. Als afores d’Istanbul, un mestre pouaire i el seu jove aprenent són contractats per trobar aigua en una plana estèril. Mentre excaven sense sort metre a metre, neix entre ells un vincle gairebé paternofilial, una dependència mútua que es veurà alterada quan l'adolescent s'enamora perdudament d'una misteriosa dona de cabell vermell: un primer amor que marcarà la resta dels seus dies.
El viatge d'aquest jove cap a l'edat adulta es compassa al d'una Turquia que ha anat transformant-se de forma irreversible, i li serveix a Orhan Pamuk per tornar als temes que han dominat bona part de la seva obra.

Pedrolo, Manuel de. Algú que no hi havia de ser (policíaca)
Una novel·la negra de caire polític, de plena actualitat, que suposa el primer néo-polar del gènere negre a Catalunya.
Algú que no hi havia de ser és, aparentment, la història d’un robatori en una petita sucursal bancària. Aquella porta folrada de la sucursal d’un banc del barri de Sant Andreu es convertiria per a l’Ernest —narrador i artífex de tot plegat— i els seus còmplices en una solució de facilitat. Però aquesta vegada l’aventura està protagonitzada per elements inhabituals que la capgiren —seguiments inesperats, persecucions frenètiques i enganys— i que arrenca l’home del seu statu quo per fer-lo passar a l’altra banda de la llei amb la finalitat de crear un ordre de convivència justa.

Robinson, Marilynne. Gilead
Gilead és un petit poble d'Iowa, tot just un grapat de cases disposades al llarg de pocs carrers, botigues, un elevador de gra, una torre de l'aigua i la vella estació del tren. Les generacions se succeeixen en una vida en aparença plàcida que s'organitza al voltant de les comunitats religioses. A través d'una extensa carta que el reverend John Ames escriu al seu fill de set anys perquè aquest la llegeixi un cop ell hagi mort, Marilynne Robinson explica l'ordre i la tranquil·litat que aparentment regeix  en aquesta comunitat. Però en qualsevol grup humà, com en la consciència de qualsevol home, n'hi ha prou de furgar una mica perquè aflorin les limitacions i les baixeses que els habiten. Amb una veu lluminosa i inoblidable, John Ames obre la seva ànima, parla sobre la soledat, la guerra, la pèrdua de la fe, la redempció, la gelosia, per descobrir-nos la condició humana i aconseguir transmetre el miracle de l'existència. Perquè Gilead és, en si mateixa, una esplendorosa celebració de la vida, però també un fidel retrat de l'Amèrica profunda dominada per la religiositat, per la ignorància de tot el que succeeix uns quilòmetres més enllà. De gran intensitat poètica, Gilead atresora la nua senzillesa i la serena i aclaparadora bellesa de les obres que aconsegueixen perdurar en el temps.

Toro, Suso de. Fora de si
Després de visitar el seu pare a la residència, el neurocirurgià Ricardo Marzoa, ja gran, aclaparat per la mort d’una pacient i decebut per no haver pogut ocupar un càrrec que ambicionava, se sent sobrepassat per les circumstàncies, fora de si.
La seva situació personal és confusa i la seva vida canvia de manera vertiginosa. Tant és així que arriba a la conclusió que necessita l’ajuda urgent d’un psicoterapeuta. Ha arribat el moment de trencar tots els llaços que l’uneixen amb la família i el treball.
La història de Ricardo Marzoa és una història de conflictes personals i d’intriga, una història que mereix ser explicada. Suso de Toro ho fa amb un text extraordinari, en què cedeix la veu directament als protagonistes, sense narradors. Els interrogants sobre la identitat personal i els sentiments de culpa i de pèrdua planen sobre el conjunt de l’obra, tractats d’una manera lúcida i precisa per Suso de Toro.

Watson, Winifred. El Gran dia de la senyoreta Pettigrew
Una novel·la deliciosa i entremaliada que ens recorda que mai no és massa tard per viure la vida. La gran vida.
La senyoreta Pettigrew és una institutriu a l’atur que voreja la cinquantena i que, vagi on vagi, passa totalment desapercebuda. Com que necessita desesperadament una feina, quan l’empresa de col·locació l’envia per error a casa d’una cantant de cabaret, en lloc de fer-ho a una llar plena de nens malcriats, decideix no dir res. I contra tot pronòstic, les dues dones s’entenen perfectament des del primer minut i la senyoreta Pettigrew, a qui mai no li havia passat res de res, descobreix un món fascinant i ple d'embolics.

I a més...

Barneda, Sandra. Las Hijas del agua
Barry, Sebastian. Días sin final
Bomann, Corina. La Rosa del Viento
Borràs i Castanyer, Vicent. Què saps de Vidal Palau? (policíaca)
Canavan, Trudi. La Promesa del sucesor (fantàstica)
Carlotto, Massimo. El Món no em deu res (policíaca)
Clermont-Tonnerre, Adélaïde de. El Último de los nuestros
Coca, Jordi. Els Ulls dels homes mentiders (històrica)
DeWitt, Patrick. El Submayordomo Minor
Drabble, Margaret. Llega la negra crecida
Fante, John. Espera a la primavera, Bandini
Foradada, Mercè. Perles cultivades
Kerr, Philip. Azul de Prusia (policíaca)
Lapena, Shari. Un Extraño en casa (policíaca)
Leceaga, Alaitz. El Bosque sabe tu nombre
Leon, Donna. La Temptació del perdó (policíaca)
Martín, Andreu. L'Harem del Tibidabo (policíaca)
Masó Rahola, Jordi. La Biblioteca fantasma
Molist, Jorge. Cançó de sang i or (històrica)
Nabokov, Vladimir. La Veritable vida d'en Sebastian Knight
O'Brien, Edna. Objeto de amor
Oliver, Joan Miquel. Alexandra Scheneider und ihr Casiotone (ciència-ficció)
Oruña, María. Donde fuimos invencibles (policíaca)
Prat i Balaguer, Rosa Maria. Pedres blanques (històrica)
Puigpelat, Francesc. La Pista d'una morta (policíaca)
Slaughter, Karin. La Buena hija (policíaca)
Spufford, Francis. Golden Hill (històrica)
Sweeney, Cynthia d'Aprix. Tot queda en família
Terrin, Peter. Montecarlo
Thilliez, Franck. Sharko (policíaca)
Tinti, Hannah. Las Doce balas de Samuel Hawley
Villaró, Albert. El Sindicat de l'oblit
Ware, Ruth. El Joc de les mentides (policíaca)
Wu Ming. L'Invisible arreu

Accessibilitat