Notícia

Novetats de novel·la

26 de novembre de 2018

Harris, Robert. Múnich.
Adolf Hitler està decidit a envair Txecoslovàquia per tornar a Alemanya un territori que considera seu. La guerra sembla inevitable; en els parcs de Londres es caven trinxeres mentre a les cases els nens aprenen a posar-se les màscares antigàs. No obstant això el primer ministre anglès Neville Chamberlain està disposat al que sigui per evitar la catàstrofe i viatja a Munic per negociar a la desesperada un acord que garanteixi la pau. Europa sencera conté l'alè.

Navarro, Júlia. Tú no matarás
La novel·la relata l'amistat entre Fernando, jove editor fill d'un republicà represaliat, Catalina i Eulogi, que decideixen fugir d'una Espanya castigada per la Guerra Civil escapant de les seves pròpies circumstàncies. Durant el seu exili recorreran escenaris com l'Alexandria de la Segona Guerra Mundial, el París ocupat, Lisboa, Praga, Boston o Santiago de Xile. La novel·la, molt ambiciosa en la creació de personatges i trames, es divideix en tres llibres i cada un d'ells té lloc en un escenari principal: Madrid, Alexandria i París. Una història que conté moltes novel·les, ja que l'amor pels llibres i la literatura és el motor de molts dels seus personatges.

Rojals, Marta. El cel no és per tothom
El Pep Costa sap per experiència que les relacions entre germans són difícils d’explicar. Les paraules no donen l’abast, es perden els matisos, els codis, l’entrellat dels anys; tant per tant, és preferible callar i tirar milles. Les bessones, les grans, sempre en discòrdia, fa anys que no es parlen, però una emergència de l’Eva temperamental provoca la visita de la flegmàtica Sara, amb la mediació si us plau per força del Pep, que sempre té un ull clavat al retrovisor de la moto per si de cas. Som al setembre del 2007 i comença un compte enrere que pot canviar-ho tot.
El cel no és per a tothom recrea quatre dècades d’aquest joc subtil de pesos i mesures que és la vida d’una família i els seus topants. Els esforços per obrir-se camí malgrat la malaltia d’un pare que sublima l’afició pels avions tot fent maquetes i els retrets d’una mare que només refrena la seva agror quan treballa a la perruqueria. Els afanys, els sacrificis i les traïcions dels tres fills per fer realitat els somnis d’arrelar, de volar, de fugir corrents. Són quaranta anys, també, de canvis socials, polítics, econòmics i urbanístics d’un país el paisatge del qual terra, mar i aire es transforma davant dels ulls del lector com un diorama en moviment.

Palomas, Alejandro. Un amor
Un amor és entrar en aquesta meravellosa família per la porta gran. 24 hores. Un casament, tot va bé. Una trucada, tot va malament ... I des d'aquí, la vida en vena.
En el reduït univers familiar d'Amàlia i els seus tres fills, Sílvia, Emma i Fer, l'engranatge es mou al ritme descompassat de les emocions. És una família típica, i sobretot, molt real. Emma és a punt de casar-se i tots es submergeixen en les tasques i els remolins d'organitzar el millor casament. La nit prèvia a la cerimònia, una trucada trenca l'harmonia familiar. Sílvia, Emma, ​​Fer i altres parents es conjuren per poder celebrar alhora l'aniversari d'Amàlia, que coincideix inevitablement amb la data del casament. 24 hores d’acceleració emocional que posaran a prova a tota la família.

Colomé, Sílvia. La Llegenda del Carreró
La Salgar estén els braços i fa veure que vola com les àguiles daurades que, de tant en tant, solquen el cel delCarreró, un estret vial d’una de les moltes viles closes que es formen a la Catalunya Nova. És un esperit lliure en una terra de frontera que encara viu atemorida per les ràtzies musulmanes. Per això, i per més crua que sigui la seva realitat, esdevé l’escollida per conèixer la Blancallum, una dona d’aigua fi lla de la boira i del darrer raig del sol, capaç de fer sorgir del nostre interior, i per més amagada que es trobi, la llum que tots portem dins. No en va, ella és la inspiració.

Inoue, Yasushi. L'Escopeta de caça
A través de les cartes d'una amant, la seva filla i la dona abandonada, adreçades a un home, Josuke, se'ns narra la història d'una relació amorosa abocada a la tragèdia. Novel·la d'una gran càrrega emocional, ens ofereix tres punts de vista del significat de l'amor, de la veritat, de la passió i de la mort, amb una economia de mitjans que s'ha arribat a comparar al haiku.

Louis, Édouard. Història de la violència
La nit del 24 de desembre, tornant de matinada d’una festa, l’Edouard va ser abordat per un jove bereber que el va colpir amb la seva bellesa i la seva desimboltura, i al qual va acabar convidant a casa. En Reda i l’Edouard passen la nit junts, parlant i seduint-se mútuament, però les coses es compliquen quan, tot d’una, l’Edouard acusa en Reda d’haver-li volgut robar el telèfon mòbil. En Reda, embogit, amenaça l’Edouard amb una arma, i mentre l’escanya, el violarà amb una ràbia i una brutalitat desmesurades.

I a més...

Andrejev, Leonid Nikolajevic. La Història dels set penjats
Arnaldur Indridason. Naturaleza hostil (policíaca)
Basté, Jordi. Els Coloms de la Boqueria (policíaca)
Benítez, J. J. Gog : empieza la cuenta atrás (fantàstica)
Biggi, I. Valkirias : las hijas del Norte (històrica)
Carré-Pons, Antònia. Com s'esbrava la mala llet
Chevalier, Tracy. El Chico nuevo
Coelho, Paulo. Hippie
Collins, Wilkie. La Dama de blanc (policíaca)
Corry, Jane. La Mujer de mi marido (policíaca)
Dovlatov, Sergueï. L'Ofici
Escalas Bernat, Maria. Sara i els silencis
Hall, Irene. Ni todas las mujeres quieren flores ni todos los héroes llevan capa (eròtica)
King, Stephen. El Visitante (policíaca)
Knoll, Jessica. La Hermana favorita
Lundberg, Sofia. La Agenda roja (romàntica)
MacDermott, Alice. L'Hora novena
Mankell, Henning. El Hombre de la dinamita
Moro, Javier. Mi pecado
Mosley, Walter. Traición (policíaca)
Nesbo, Jo. El Heredero (policíaca)
Olyslaegers, Jeroen. Voluntat
Pàmies, Sergi. L'Art de portar gavardina
Pedrolo, Manuel de. A l'ombra del crim (policíaca)
Posteguillo Gómez, Santiago. Africanus (històrica)
Rafart, Susanna. La Fugida d'Urània (històrica)
Rankin, Ian. Las Sombras del poder (policíaca)
Relats eròtics DO Penedès
Riley, Lucinda. La Hermana luna : la historia de Tiggy
Sánchez Adalid, Jesús. Los Baños del pozo azul (històrica)
Santiago, Mikel. La Isla de las últimas voces (policíaca)
Santos, Care. Tot el bé i tot el mal
Silva, Lorenzo. Lejos del corazón (policíaca)
Soldado, Marta F. La Felicitat d'un pollastre a l'ast
Taylor, Ann Kidd. Hotel de las Musas (romàntica)
Walsh, Rosie. El Chico que nunca llamó (romàntica)