Notícia

Novetats de novel·la

04 de gener de 2019

Martin, George R.R. Fuego y sangre.
Segles abans que tinguessin lloc els esdeveniments que es relaten en «Cançó de gel i foc», la casa Targaryen, l'única dinastia de senyors drac que va sobreviure a la Maledicció de Valyria, es va assentar a l'illa de Rocadragón.
Què va passar realment durant la Dansa de dracs? Per què era tan perillós apropar-se a Valyria després de la Maledicció? Com era Ponent quan els dracs dominaven el cel?

Posteguillo, Santiago. Yo, Julia.
192 d.C. Diversos homes lluiten per un imperi, però Júlia, filla de reis, mare de cèsars i esposa d'emperador, pensa en alguna cosa més gran: una dinastia. Roma està sota el control de Còmode, un emperador boig. El Senat es conjura per acabar amb el tirà i els governadors militars més poderosos podrien donar un cop d'Estat. Albí és Britània, Sever al Danubi o Nigro a Síria. Còmode reté a la seva esposa per evitar la seva rebel·lió i Julia, la dona de Sever, es converteix així en ostatge.
Tot d'una, Roma crema. Un incendi assola la ciutat. És un desastre o una oportunitat? Cinc homes es disposen a lluitar a mort pel poder. Creuen que la partida està a punt de començar. Però per Julia ja està començant. Sap que només una dona pot forjar una dinastia.

Sánchez Piñol, Albert. Fungus.
Any 1888. Pirineus occidentals. Un militant anarquista, anomenat Ric-Ric, arriba a una petita, remota i oblidada vall pirinenca tot fugint de la policia. Allà coneixerà el cap dels contrabandistes, en Cassian, i la mestra de l’escola, la Mailís, una dona que no combrega amb la mentalitat conservadora dels habitants de la vall. Però tot canvia quan en Ric-Ric, accidentalment, desperta unes criatures extraordinàries, sobrehumanes, que alguns associen amb els menairons de les llegendes locals. En Ric-Ric pretén convertir els monstres en un instrument que faci realitat la revolució àcrata, l’«Ideal». I potser sí que aconseguirà canviar el món, però no com ell s’esperava.

Marshall, Dan. Se'ns crema la casa (humor)
El meu pare era un empresari de molt èxit que corria maratons. Ara no pot ni moure’s i li he de rentar els ous cada matí. La meva mare era una força de la natura que ens mantenia units a tots amb el seu amor. Ara té càncer i es passeja per casa en bata i menjant iogurts. La meva germana Tiffany treballava i estudiava al mateix temps. Ara ha perdut els nervis i es planteja si la religió és la resposta. El meu germà Greg era feliç, acabava de sortir de l’armari i coneixia algú interessant cada nit. Ara fa dotze mesos que no folla. La meva germana Chelsea era una nena prodigi. Ara pensem que potser és autista. La meva germana Jessica era una adolescent amb una gran sensibilitat. Ara es vol escapar amb el seu entrenador de lacrosse, un mormó que té vint-i-cinc anys més que ella. Jo tenia una molt bona feina a Los Angeles i vivia amb una noia increïble. Ara dormo al soterrani de casa els pares, entre pipís de gat. Se’ns crema la casa, i jo me’n ric de tot. Tu què faries?

Schilperoord, Inge. No tornarà a passar
Després d'uns quants mesos empresonat acusat d'agredir sexualment una menor, en Jonathan, un home de trenta anys, és alliberat per falta de proves. Conscient que podria tornar a cometre els mateixos errors del passat, decideix continuar la teràpia pel seu compte: ha d'aprendre a reconduir els seus pensaments i evitar situacions de risc. Quan torna a casa, s'adona que les noves veïnes són una mare i la seva filla de nou anys, l'Elke. En Jonathan intenta allunyar-se de la temptació que suposa tenir la nena tan a prop, però, inevitablement, entre ells acaba sorgint una amistat tendra, una relació que obligarà el protagonista a dominar els seus dimonis.
Basant-se en la seva experiència com a psicòloga forense, Inge Schilperoord s'endinsa en la ment del pedòfil i planteja amb subtilesa i intel·ligència grans temes com la por, la culpa i la impotència. No tornarà a passar constitueix un relat perspicaç i inquietant que narra la lluita desesperada d'un home per controlar l'incontrolable.

I a més...

Bannalec, Jean-Luc. El Misterio de Pont-Aven (policíaca)
Barilli, Ayanta. Un Mar violeta oscuro
Canals Vaquer, Oriol. Diví
Castex-Ey, Joan-Francesc. El Trencament
Clarke, Arthur C. Una Odisea espacial : la saga completa (ciència-ficció)
Claudel, Philippe. La Investigación
Cognetti, Paolo. Les Vuit muntanyes
Connelly, Michael. Los Dioses de la culpa (policíaca)
Dennis, Patrick. Genio (humor)
Gutiérrez Artero, Mónica. Todos los veranos del mundo
Hülsmann, Petra. La librería de los corazones rotos (romàntica)
Istrati, Panaït. Kyra Kyralina : els relats d'Adrian Zografi
Jacobs, Anne. Las Hijas de la Villa de las telas
Killeen, Matt. Huérfana, monstruo, espia (policíaca)
Millás, Juan José. Que nadie duerma
Miralles, Francesc. Un Rayo de esperanza
Mola, Carmen. La Novia gitana (policíaca)
Morris, Heather. El Tatuador de Auschwitz
Morton, Kate. La Hija del relojero
Simó, Isabel-Clara. La Veïna (policíaca)
Sönmez, Burhan. Istanbul, Istanbul
Steel, Danielle. La Amante (romàntica)
Tavares, Gonçalo M. Jerusalem
Ward, Jesmyn. La Canción de los vivos y de los muertos