Notícia

Novetats de novel·la de febrer

26 de gener de 2021

Aquestes són algunes de les noves adquisicions de novel·la que hem incorporat a la nostra col·lecció. Esperem que en gaudiu.

Fin de temporada – Ignacio Martínez de Pison
Una carretera al costat de la frontera de Portugal, juny de 1977. Joan i Rosa, tot just adolescents, tenen cita en una clínica avortista clandestina, però un accident els impedirà arribar al seu destí. Gairebé vint anys després, la Rosa i el seu fill Ivan comencen el que serà el projecte de la seva vida, la recuperació d'un càmping a la Costa Daurada, en l'altre extrem de la península. Des que Ivan va néixer han viscut en diferents llocs, sempre de forma provisional, sempre sols, fugint d'un passat que no trigarà a assolir-los.
Fi de temporada és una novel·la sobre la força, de vegades enverinada, dels llaços de sang; sobre secrets familiars que fan que cada generació es vegi abocada a repetir certs errors, i sobre com saber ens transforma en altres persones.
Ignacio Martínez de Pisón traça personatges memorables i una relació mare i fill extraordinària en aquesta història que recorre gairebé un quart de segle i ens descobreix que el passat no resolt és un parany vital encara que intentem ignorar-lo, o precisament per això.

El banquete anual de la cofradia de sepultureros – Mathias Enard
Per treballar en la seva tesi doctoral sobre la vida al camp avui dia, l'etnògraf David Mazon ha deixat París per instal·lar-se durant un any en un remot poble envoltat d'aiguamolls a la costa oest de França. Mentre supera les incomoditats del món rural, David estableix contacte amb els pintorescos vilatans que freqüenten el cafè-botiga de queviures per entrevistar-los. Els encapçala Martial, l'alcalde enterramorts, i l'amfitrió del tradicional banquet dels membres de la Confraria d'enterramorts . En aquest festí pantagruèlic on vins i menjars van de la mà de llegendes, cançons i disputes sobre el futur de l'ofici funerari, la Mort els ofereix curiosament tres dies de treva. La resta de l'any, quan la Parca s'apodera d'algú, la Roda de la Vida llança la seva ànima de nou al món, a un temps futur o passat, com animal o com a ésser humà, perquè la Roda continuï girant.

La casa de foc - Francesc Serés
Una nit d'hivern, un home arriba al Sallent de Santa Pau. Ben aviat, el nouvingut rep l'encàrrec de fer classes a la Mar, una noia de tretze anys. La seva família és l'eix al voltant del qual giren totes les vides de la vall del Ser. "Aquesta nena es perdrà", diu el seu avi, un home que té el do de trobar aigua sota terra i de donar ordres sense obrir la boca. Per esbrinar què vol dir perdre's, haurem de recórrer els camins que uneixen les cases i les vivències dels habitants d'una vall on tothom  arriba fugint d'alguna cosa i només es queden els que no han pogut anar-se'n. El foraster busca les històries soterrades com un saurí les vetes d'aigua, i es va fent un retrat de la vall i de la seva gent, del temps i del país, dels seus mites i d'ell mateix. Som al centre del món i de la història

El colibri – Sandro Veronesi
Aquesta és la història d'en Marco Carrera, oftalmòleg italià tocat per la tragèdia, la nostàlgia i l'esperança. La seva vida es veu marcada per grans amors, grans pèrdues  i coincidències fatals que amenacen d'arrossegar-lo en un remolí cada cop més profund. Però en Marco persisteix i lluita per mantenir-se dret i entomar les cartes marcades que li brinda el destí. El colibrí és una novel·la irònica, brillant i sensible, d'una bellesa absoluta. Sandro Veronesi es consagra com un dels narradors italians més hàbils i profunds dels últims temps i ens ofereix un personatge tan vívid i captivador que està destinat a acompanyar-nos de per vida.

I també...

Alòs, Marta. L'Origen del pecat
Benítez, J. J. La Gran catástrofe amarilla : diario de un hombre tranquilo
Carrillo, Mónica. La Vida desnuda
Casas, Àngel. Sidonie té més d'un amant
Colette. El Blat tendre
Enard, Mathias. El Banquete anual de la Cofradía de Sepultureros
Ferrari, Jérôme. A imatge seva
Larson, Erik. El Diablo en la ciudad blanca
Lenoir, Frédéric. La Voz del ángel
Link, Charlotte. La Estación de las tormentas
Maalouf, Amin. Nuestros inesperados hermanos
Martínez de Pisón, Ignacio. Fin de temporada
Muñoz Molina, Antonio. El Miedo de los niños
Pla, Albert. Espanya en guerra
Serés, Francesc. La Casa de foc
Veronesi, Sandro. El Colibrí
Zhang, Ailing. Brasers : encenalls de calambac

Novel·les històriques
Mantel, Hilary. En la corte del lobo
Posadas, Carmen. La Leyenda de la Peregrina
Wolf, Daniel. El Oro del mar

Novel·les policíaques
Cano, Harkaitz. Pasaia blues
Horst, Jorn Lier. Perros de caza
Rankin, Ian. Almas muertas
Ribas, Rosa. Un Afer massa familiar
Tur, Helena. Malasangre
Winslow, Don. Rotos (contes)

Novel·les romàntiques
Ónega Salcedo, Sonsoles. Mil besos prohibidos
Roberts, Nora. Todo lo que no ves

Novel·les de terror
Ocho fantasmas ingleses
Toro, Guillermo del. Los Seres huecos

Accessibilitat