Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novetats de novel·la de novembre

21 de octubre de 2020

Aquestes són les novetats de novel·la incorporades aquest mes de novembre a la nostra Biblioteca.
Us en destaquem algunes:

                                                   

Lluís Llach. Escac al destí.
Regne de Magens. La reina Bal de Guifort, segona esposa del rei Ebrart d'Albir, ha estat assassinada en un moment en què el regne ha de pensar en designar el successor al tron de Magens.
El candidat natural és el fill gran del príncep Jan, però hi ha qui pensa que està més preparat el seu germà, el príncep Inian. Hi ha un germà més gran descartat, el prevere Orenç, fill bastard d'Ebrart (la seva mare va ser la primera esposa del rei, destronada i desterrada) i canonge de la Reial Capella Castell, residència de la família reial. Orenç serà l'encarregat d'investigar la mort de la reina a petició del rei.
Assassinats, conxorxes polítiques i eclesiàstiques, i nissagues maleïdes són els ingredients d'aquesta intriga palatina ambientada en el fictici regne de Magens.

Sara Mesa. Un amor.
La història d'Un amor passa a La Escapa, un petit nucli rural on Nat, una jove i inexperta traductora, acaba de mudar-se. El seu propietari, que li regala un gos com a gest de benvinguda, no trigarà a mostrar la seva veritable cara, i els conflictes al voltant de la casa llogada -una construcció pobra, plena d'esquerdes i goteres- es convertiran en una veritable obsessió per a ella. La resta dels habitants de la zona -la noia de la botiga, Peter el hippie, la vella i dement Roberta, Andreas l'alemany, la família de ciutat que passa allà els caps de setmana- acolliran Nat amb aparent normalitat, mentre de  fons bateguen la incomprensió i l'estranyesa mútues.
La Escapa, amb la muntanya del Glauc sempre present, acabarà adquirint una personalitat pròpia, opriment i confusa, que enfrontarà Nat no només amb els seus veïns, sinó també amb si mateixa i els seus propis fracassos. Plena de silencis i equívocs, de prejudicis i sobreentesos, de tabús i transgressions, Un amor aborda, de manera implícita però constant, l'assumpte del llenguatge no com a forma de comunicació sinó d'exclusió i diferència.

Nygårdshaug, Gert. Mengele Zoo.
Nygårdshaug ens presenta a Mino, qui va néixer a la selva tropical sud-americana. Li encanten les aromes, els sons, la diversitat de la vida. El jove es dedica a buscar les papallones més rares juntament amb el seu pare, però la seva petita comunitat està sent greument afectada per les principals companyies petrolieres que volen explotar la selva tropical. Basat en les experiències de l'autor quan vivia a la selva tropical llatinoamericana, aquesta obra combina magistralment una narrativa exuberant amb el thriller policíac.

Bastašić, Lana. Atrapa la llebre.
Després de dotze anys sense saber res l'una de l'altra, la Sara, que ha emigrat a Dublín i viu allunyada dels fantasmes del passat, rep una trucada de la Lejla, que li demana que torni a Bòsnia i l'acompanyi a buscar el seu germà, desaparegut durant la guerra. Juntes aniran amb cotxe de Mostar a Viena en un viatge que, més que un retrobament inofensiu entre dues velles amigues, serà un camí a un cor de les tenebres profundament balcanitzat.
Aquesta road trip literària és una novel·la brillant i devastadora que, amb un llenguatge subtil i autèntic, retrata la relació complicada entre dos personatges inoblidables i ens mostra, sense por dels tabús, com els traumes dels conflictes ressonen al llarg dels anys.

I, també...

Alzamora, Sebastià. Reis del món
Arriaga, Guillermo. Salvar el fuego
Barbery, Muriel. Un País estrany
Bastašić, Lana. Atrapa la llebre
Carreras i Aubets, Anna. Halley 2042
Espinosa, Oliver. La Librera y el ladrón
Evaristo, Bernardine. Niña, mujer, otras
Halls, Stacey. Las Malditas
Mesa, Sara. Un Amor
Mira, Joan F. Tots els camins
Moreno, Eloy. Tierra
Moreno, Marc. Escapisme
Murakami, Haruki. Tony Takitani
Nygårdshaug, Gert. Mengele Zoo
Rendé i Masdéu, Joan. Ballaven el black bottom
Ricart Leal, Raquel. Les Ratlles de la vida
Riley, Lucinda. La Hermana sol : la historia de Electra

Novel·les Ciència-ficció
Chiang, Ted. Exhalació (Contes)
Colom, Teresa. Consciència

Novel·les fantàstiques
El-Mohtar, Amal. Així es perd la guerra del temps
Romero, Tamara. Els Dits de la bruixa

Novel·les històriques
Fabbri, Robert. Al más fuerte
Iggulden, Conn. El Halcón de Esparta
Mosse, Kate. La Ciudad de las lágrimas

Novel·les d'aventures
Pérez-Reverte, Arturo. Línea de fuego

Novel·les d'humor
Osman, Richard. El Club del Crimen de los Jueves

Novel·les policíaques
Llach, Lluís. Escac al destí
Martín, Andreu. La Favorita de l'Harem
Montero, Rosa. La Buena suerte

Novel·les romàntiques
Martínez López, María Isabel. La Fragilidad de un corazón bajo la lluvia

Amb el suport de:

Accessibilitat