Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novetats de novel·la febrer 2020

28 de gener de 2020

Aquest més de febrer et recomanem les següents novetats:

Boyne, John. Les Fúries invisibles del cor
En Cyril Avery és un personatge apassionant. Irrepetible. És l’eix central de “Les fúries invisibles del cor”, de John Boyne (Dublín, 1971). Li seguim les passes al llarg de 70 anys, des que va néixer el 1945 fins quasi l’actualitat. És fill de la Catherine Goggin, que el va tenir, tota sola, quan tenia 16 anys. La van expulsar del seu poble natal per impura (ho va fer el capellà de la parròquia) i va instal·lar-se a la capital d’Irlanda.
Després de parir, la Carherine va entregar el seu fill a unes monges, que el van donar en adopció. La família que el va acollir, tant acomodada com excèntrica, mai li va amagar que no era fill seu. És més, els seus pares adoptius no paraven de dir-li que no era un Avery autèntic; i que no ho seria mai. De bon rotllo. En Charles, que treballava en un banc; i la Maude, escriptora, mai no es van preocupar massa d’ell. Va tenir cobertes totes les seves necessitats bàsiques (i unes quantes més), però mai li van donar l’amor que necessitava.
De vegades, el tractaven més com una mascota que com un fill. En Cyril mai no es va preocupar de saber qui és la seva vertadera mare; i ella tampoc va intentar buscar el noi del qual va decidir despendre’s, pel bé dels dos. Un i altra coincideixen diverses vegades al llarg dels anys, però sense saber que eren mare i fill. La vida és cruel, i inesperada.
Des de ben petit, en Cyril està enamorat del seu amic de l’ànima, en Julian Woodband, fill d’un prestigiós advocat. Amb el pas dels anys, en Julian es converteix en tot un faldiller, que intenta allitar-se amb totes les noies que li surten al pas. En Cyril s’ho mira amb escepticisme. Boyne ens explica una història preciosa, que, entre altres coses, reflexiona sobre l’amistat, el matrimoni, l’èxit, la popularitat, la SIDA, la prostitució, l’engany, el perdó i la dificultat de ser gai en una societat tan puritana com la irlandesa.

Hardy, Thomas. Lejos del mundanal ruido
Bathsheba Everdene, una noia amb un somriure «de les que suggereixen que els cors són coses que es perden i es guanyen», hereta, a la mort del seu oncle, la granja més gran de la vila de Weatherbury. Tres homes ronden a aquesta jove propietària, «forta i independent», que sens dubte està en situació d'escollir: el pastor Gabriel Oak, empleat seu després d'un desafortunat intent d'independitzar-se, i que pateix amb silenciós aplom seva diferència de posició; l'hisendat Boldwood, un ric i madur solter, alguna cosa fosca i poc delicat, però capaç d'estimar amb una intensitat imprevisible; i el sergent Francis Troy, ben plantat, acostumat als favors del món, conqueridor. Bathsheba pot triar, doncs, i tria ... Encara que en poc temps hi haurà de descobrir que ha renunciat «a la senzillesa de la seva vida de soltera per convertir-se en la humil meitat d'un indiferent tot matrimonial»

Moehringer, J. R. A Plena luz
Aquesta és una història real. Una història que comença i acaba en un dia. Una història que dura una vida. ¿Es pot reviure una vida en un dia? Succeeix a Nova York. El dia de Nadal de 1969. I el seu protagonista és Willie Sutton, el Robin Hood de Brooklyn, el Gandhi dels gàngsters. Aquesta història són tantes històries. Totes veritat. O potser no. És una història d'astronautes i de sirenes, de policies i lladres, de magnats i jardiners. És una història de fuites, una història de llibres, dels que canvien la vida i és una història de la llibertat retrobada i de l'amor buscat. Willie Sutton vol la seva història. Té un sol dia, però la seva serà una història memorable.

Burgas, Àngel. Els Dies del Rainbow
Uns quants dels Veïns d'una petita població que visqueren, a Principi dels vuitanta, una singular aventura que va acabar amb un assassinat, es tornen a trobar, de manera fortuïta, compartint els seus records per a un dia.
Amb el bar Rainbow com a centre neuràlgic de la tragèdia, el relat dels fets ens arriba des de les veus dels diversos personatges que van tenir relació amb allò que va passar i des de diferents èpoques. El present, el passat que s'entrecreuen, es relacionen i es posen al descobert. Per què a vegades es donen per bones les veritats i de vegades les mentides?
Amb un estil precís i contundent, aquesta novel·la coral es desplega en diverses capes que acabin teixint en un tot complex i calidoscòpic, una realitat que implica molts personatges i que té un significat diferent per a cadascú d'ells.

També incorporem les següents...

Novel·les policíaques

Ahnhem, Stefan. La Novena tumba
Barrera Tyszka, Alberto. Mujeres que matan
Carrisi, Donato. El Juego del susurrador
Leon, Donna. En nom del fill
MacKinty, Adrian. La Cadena
Marín, David. Purgatori
Mentuy, Carles. La Memòria de la Vall Fosca

Novel·les romàntiques

Deveraux, Jude. Dime lo que deseas
Kass, Mimmi. Bajo la aurora boreal
O'Leary, Beth. Pis per a dos
Waller, Robert James. Los Puentes de Madison County

Narracions curtes
Casas, Àngel. Carta d'una desassossegada (i altres relats)
Roupenian, Kristen. Saps que ho vols: "Gat amagat" i altres contes

Chick lit
Hendricks, Alma. Me olvidé de mí
Power, Marianne. Help me!
Shepard, Sara. The Perfectionists

Novel·les de terror
Vila Torres, Enrique J. El Expediente Samael

I també...

Ahnhem, Stefan. La Novena tumba
Barbijaputa. Nadie duerme
Batet, Mònica. Nou illes al nord
Bennasar, Sebastià. Terra aspriva : un western
Bocar Sam Daff, Amadou. La Perla negra
Boyne, John. Les Fúries invisibles del cor
Burgas, Àngel. Els Dies del Rainbow
Burns, Anna. Milkman
Carbó, Joaquim. Testament
Carreras i Aubets, Anna. L'Ull de l'escarabat
Domínguez, Mari Pau. La Nostalgia del limonero
Dostoievski, Fiodor. Pobre gente
Duch, Francesc. Altres mares
Esquirol, Agnès. Coses sublims
Folch, Anna. Lluny del Parnàs
Gost, Laura. La Cosina gran
Hardy, Thomas. Lejos del mundanal ruido
Huch, Ricarda Octavi. El Último verano
Ibáñez Fanés, Jordi. Un Quartet
Imedio, Myriam. La Esperada Lluvia
Kristof, Agota. Claus i Lucas
Louis, Édouard. Qui va matar el meu pare
MacLaverty, Bernard. Vacances d'hivern
Macneal, Elizabeth. El Taller de muñecas
Moehringer, J. R. A Plena luz
Munro, Alice. ¿Qui et penses que ets? : històries de la Flo i la Rose
Navarro Garcia, Jordi. Madrit
Pàmies, Teresa. Gent del meu exili
Rodoreda, Mercè. Aloma : (1969)
Roma, Pepa. Una Família imperfecta