Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novetats de novel·la gener 2020

17 de desembre de 2019

Per començar bé l'any amb una bona lectura us recomanem:

Morales, Cristina. Lectura fácil
Són quatre: Nati, Patri, Marga i Àngels. Són parentes, tenen diversos graus del que l'Administració i la medicina consideren «discapacitat intel·lectual» i comparteixen un pis tutelat. Han passat bona part de les seves vides en rudis i CRUDIS (residències urbanes i rurals per a persones amb discapacitat intel·lectual). Però abans de res són dones amb una extraordinària capacitat per enfrontar-se a les condicions de dominació que els ha tocat patir. La seva és la Barcelona opressiva i bastarda: la ciutat dels okupes, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, els ateneus anarquistes i l'art políticament correcte. Aquesta és una novel·la radical en les seves idees, en la seva forma i en el seu llenguatge. Una novel·la-crit que creua veus i textos: un fanzine que posa en escac el sistema neoliberal, les actes d'una assemblea llibertària, les declaracions davant un jutjat que pretén esterilitzar forçosament a una de les protagonistes, la novel·la autobiogràfica que escriu una d'elles amb la tècnica de la Lectura Fàcil ... Aquest llibre és un camp de batalla: contra l'heteropatriarcat monògam i blanc, contra la retòrica institucional i capitalista, contra l'activisme que utilitza les vestidures de «l'alternatiu» per apuntalar l'statu quo. Però és també una novel·la que celebra el cos i la sexualitat, el desig ...

Pàmies, Teresa. Memòria dels morts
Memòria dels morts s'inscriu en la temàtica dels millors llibres de Teresa Pàmies: vivències d'una generació que va conèixer la segona república, la guerra civil, l'exili, la segona guerra mundial, el combat clandestí antifranquista, el retorn a la terra, la desaparició de Franco i l'inici de la democràcia. Aquí, però, Tersa Pàmies imagina situacions insòlites, com la trobada amb la seva mare difunta entre les boires de la tardor balaguerina. Els morts parlen lliurement, perquè ja no necessiten ningú ni han d'amagar res. Mare i filla desgranen records i reconstitueixen situacions que afecten altres dones, amigues de l'una i de l'altra: amistats modificades pel pas del temps i les llargues separacions imposades pels esdeveniments dramàtics.

Giordano, Paolo. Conquistar el cielo
Els estius de Teresa transcorren tediosament a casa de la seva àvia (situada a Speziale, un petit poble de Pulla, al sud d'Itàlia) fins que coneix a Nicola, Tommaso i Bern, tres nois que viuen en una finca veïna. Se sospita que són germans, però l'única cosa certa és que són inseparables i que la Teresa se sent atreta per ells com per un imant, sobretot per Bern, el més indòmit dels tres. Per descomptat, no sap que aquesta trobada els marcarà de forma indeleble i acabarà trenant el destí de les seves vides per sempre.
Conquerir el cel parla de l'amor i l'afecte, del conflicte entre la realitat i el desig, i de la descoberta dels altres i el poder que aquests poden tenir sobre nosaltres, en un pla no només afectiu sinó també ètic i polític. Una història provocadora i vibrant, impregnada sovint d'un matís tràgic, que no deixa de ser una evocació emotiva i punyent de les ànsies de viure.

Marçal, Maria Mercè. La Passió segons Renée Vivien
Un erudit francès als anys vint i una guionista de cinema a la dècada dels vuitanta, moguts per interessos ben diversos, segueixen, cadascú en la seva època, el rastre de Renée Vivien, poeta d'origen anglès i expressió francesa que va viure a París a principis de segle. Aquesta recerca es combina amb l'aparició d'un seguit de personatges que la van conèixer i que en rememoren la vida breu i intensa. Així, per les pàgines de La passió segons Renée Vivien i en el marc bigarrat i apassionant de la belle époque, hi desfilen des d'un burgès lletraferit amb qui la poeta manté un idil·li epistolar en l'adolescència fins a la cambrera que la va servir tota la vida, passant, entre d'altres, per una baronessa emparentada amb la més alta banca jueva, una princesa turca, una coneguda transvestida descendent de Napoleó, cortesanes de luxe doblades d'escriptores i, sobretot, la famosa Amazona, inspiradora de Renée Vivien, però també de Colette, Rémy de Gourmont, Radcliffe Hall i Djuna Barnes.

Més novetats:

Novel·les policíaques
Arnaldur Indridason. Inocencia robada
Delargy, James. 55
Grisham, John. Ajuste de cuentas
Jungstedt, Mari. Las Trampas del afecto
Le Carré, John. Un Hombre decente 
Nesbø, Jo. Ganivet
Pastor, Marc. Els Àngels em miren
Villar, Domingo. El Último barco

Novel·les romàntiques
Inusa, Manuela. La Chocolatería de los sueños
Molins, Maria Victòria. Els Secrets de la badia
Shen, L. J. Las zapatillas de Jude
Steel, Danielle. Volver a vivir

Novel·les eròtiques
Casado, Noe. Seguiré sin ti

Ciència-ficció Novel·les
Pons Alorda, Jaume C. Ciutat de Mal

Novel·les històriques
George, Margaret. Nerón : el esplendor y la derrota
Nogués Aymerich, Jordi. L'Espasa i la llavor
Vuillard, Éric. La Batalla d'Occident  

Novel·les fantàstiques
Christopher, Adam. Tenebres a la ciutat

Novel·les d'aventures
Poe, Edgar Allan. La Narració d'Arthur Gordon Pym

Chick lit
Shepard, Sara. Bones noies

I també...
Alexander, V. S. La Catadora de Hitler
Amorós, Maria Lluïsa. Berenar sota les moreres
Barenys, Iolanda. Carla, Carlae
Boschwitz, Ulrich Alexander. El Viatger
Busquets, Blanca. El Crit
Casajuana, Carles. Les Pompes del diable
Cercas, Javier. Terra Alta
Delbo, Charlotte. La Mesura dels nostres dies
Escribà, Christian. L'Obrador dels prodigis
Espido Freire. De la melancolia
Eyre, Pilar. Un Perfecto Caballero
Ferrante, Elena. La Invención ocasional
Giordano, Paolo. Conquistar el cielo
Kennedy, A. L. La Petita serp
Marçal, Maria Mercè. La Passió segons Renée Vivien
Marín-Dòmine, Marta. Fugir era el més bell que teníem
Maxwell, Megan. Tampoco pido tanto
Moner, Anna. La Mirada de vidre
Morales, Cristina. Lectura fácil
O'Brien, Edna. La Noia
Pàmies, Teresa. Memòria dels morts
Perezagua, Marina. Seis formas de morir en Texas
Pintor, Marina. El festín
Portell i Clar, Sebastià. Ariel i els cossos
Puértolas, Romain. Les Aventures d'un faquir al país d'Ikea
Ringland, Holly. Les Flors perdudes de l'Alice Hart
Setterfield, Diane. Vet aquí una vegada la taverna de Swan
Vilas, Manuel. Alegría