Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novetats de novel·la juvenil

23 de setembre de 2019

Recomanacions de novel·la juvenil. Octubre’19

Històries de fantasmes / Roald Dahl
Roald Dahl presenta en aquest volum les catorze històries de terror que ell considera més bones. Al conte d’E. F. Benson trobem el terror en el metro de Londres; al de Richard Middle- ton, a l’autopista de Brighton; al noruec Jonas Lie, en una salvatge tempesta marina; i... mentre que l’espectre de Sheridan Le Fanu no pot parar de picar a la finestra, ja que no és més que una mà fantasma.

Refugiado / Alan Gratz
JOSEF és un noi jueu que viu a l'Alemanya nazi dels anys trenta. Davant la imminent amenaça dels camps de concentració, la seva família i ell s'embarquen en un vaixell rumb a l'altre extrem del món ...
ISABEL és una nena cubana l’any 1994. Amb els disturbis i l'agitació que viu el seu país, la seva família i ella surten a la mar amb una barqueta amb l'esperança de trobar la seguretat als Estats Units ...
Mahmoud és un noi sirià en l’any 2015. Amb la seva pàtria esquinçada per la violència i la destrucció, la seva família i ell inicien una llarga caminada cap a Europa ...
Els tres nens partiran en un terrible viatge a la recerca de refugi. Els tres s'enfrontaran a perills inimaginables: des de la possibilitat de morir ofegat fins als bombardejos i les traïcions. Però sempre hi ha l'esperança d'un demà, i, encara que Josef, Isabel i Mahmoud estan separats pels continents i les dècades, les seves històries acabaran per entrellaçar-se de manera sorprenent.

L'Enigma de l'Idzumo / Josep Maria Ibarra
Professors, pares i alumnes de l'Escola Els Til·lers, on estudien els membres de La Colla del Segon Soterrani, no se saben avenir. Un grup immobiliari, que assegura ser el legítim propietari dels terrenys on està ubicat el col·legi, pretén tirar-los tot a terra per construir-hi una urbanització de pisos de luxe.

Estimat Evan Hansen : la novel·la / Val Emmich amb Steven Levenson, Benj Pasek i Justin Paul ; traducció de M. Dolors Ventós
Tot comença amb una carta:
«Estimat Evan Hansen, avui serà un dia fabulós i ara t’explico per què».
Quan l’Evan Hansen s’escriu a ell mateix la carta, no s’imaginava que la seva vida faria un tomb inesperat. Víctima d’atacs d’ansietat des de ben petit, l’Evan sempre ha intentat ser invisible per a la resta del món. Ara, però tindrà l’oportunitat no només de ser reconegut, sinó també de connectar amb els altres, fer alguna cosa realment important, deixar empremta i... ser estimat.
Però tot plegat, basat en un engany, s’acabarà desplomant i l’angoixa que li provoca serà el seu pitjor enemic.

Xoc de tiranosaures / Jay Jay Burridge
La Bea i en Carter no estan aprenent gaire a l'escola d'Anglaterra. Per això, amb l'esperança de reunir la família, en Theodore accepta anar a visitar el ranxo de l'oncle Cash. Però només aconsegueix distanciar-los encara més: el tiranosaure d'en Carter provoca el pànic en un rodeo, i quan apareixen diversos animals ferits, el Barrut és el primer sospitós.

Como si nadie nos estuviera mirando / Daniel Ojeda Checa
Frank va conèixer aviat la soledat, fins que va arribar la seva millor amiga. Edna es va negar a créixer sense saber que un dia les seves decisions la obligarien a fer-ho. Frank va trobar la seva família amb Inocencia, la seva mare adoptiva. Edna va presenciar com la seva s'esquerdava. Frank i Edna van descobrir que podien construir el seu propi univers.

Alguien tiene un secreto / Karen M. McManus ; traducción de Sara Cano Fernández
Ellery és nova a Echo Ridges, però ja ho sap tot sobre el poble. Aquí, de vegades, les noies desapareixen ... i els seus assassinats segueixen sense resoldre. Tot i que les classes no han començat encara, la futura reina del ball ha estat amenaçada i una noia ha desaparegut i tot apunta que Ellery també està perill.

Insurrectes de res / Joanjo Carcia
Estiu del 2017. Miquel contacta angoixat amb un antic company de l’institut. Per què Karim ha tornat al barri? Per què ho ha fet justament ara? Potser vol venjar-se de l’assetjament que va patir quan era adolescent? En el confús context dels atemptats terroristes de Barcelona, els prejudicis, el racisme i la islamofòbia tornen a sacsejar uns amics de barri impregnats per un vell sentiment de culpa