Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novetats de novel·la juvenil

16 de desembre de 2019

La Forquilla, la fetillera i el drac / Christopher Paolini amb Angela Paoloni escrivint com a Angela l'herborista a "De la naturalesa dels estels"Thornhill : orfenat de noies / Pam Smy ; traducció de Marina Espasa
Ha passat un any des que Eragon va sortir d’Alagaësia en cerca de la llar perfecta per entrenar una nova generació de Genets de Drac. Ara ha de fer front a un mar de tasques que semblen no tenir fi: construir un enorme refugi per a dracs, bregar amb proveïdors, custodiar ous de drac i enfrontar-se amb urgals bel·ligerants i elfs arrogants. Però ara, una visió dels Eldunarí comporta visites inesperades; una extraordinària llegenda urgal, que aportarà una distracció més que necessària, com també una nova perspectiva a la vida d’Eragon.

Concilio de sombras / V. E. Schwab
Han passat quatre mesos des que una misteriosa pedra obsidiana va caure en mans de Kell. Quatre mesos des que Delilah Bard es va creuar en el seu camí. Quatre mesos des que el príncep Rhy va ser ferit i des que els nefastos bessons Dane del Londres Blanc van caure i que la pedra va ser llançada amb el cos agonitzant de Holland per l'abisme de tornada a Londres Negre.
Ara, Kell té malsons sobre alarmants esdeveniments màgics i no pot deixar de pensar en Lila, que va desaparèixer pel moll tal com ho havia planejat. Mentre el Londres Vermell es prepara per als Jocs Elementals, una extravagant competència internacional de màgia pensada per entretenir els pobles i per mantenir les bones relacions entre els països veïns, cert vaixell pirata s'acosta, portant vells amics de tornada. I mentre el Londres Roig està immers en l'esplendor, un altre Londres està ressorgint...

Nimbo / Neal Shusterman
No ha passat més d’un any des que els camins de Citra i Rowan es van separar, però en aquest temps els rumors sobre un justicier que persegueix als segadors corruptes s'ha disparat. Per tot el continent se senten murmuris de que els culpables acaben sempre devorats per les flames. La segadora Anastasia jutja amb compassió i desafia obertament les idees de el nou ordre. No obstant això, quan la seva vida es veu amenaçada i els seus mètodes es qüestionen, queda clar que no tots els membres de la Dalla desitgen el canvi i que la podridura creix fins als fonaments més sòlids. La mort ha d'existir perquè la vida tingui sentit. Però quin és el preu que cada segador està disposat a pagar?

La Veu de les ombres / Frances Hardinge
Vet aquí la història d'una noia amb cor d'os... A vegades, quan algú es mor, el seu esperit se'n va a buscar un lloc on amagar-se. Hi ha persones que tenen espai a dins del cos per acollir aquests esperits errants. A l'edat de dotze anys, la jove Makepeace ha après a defensar-se dels fantasmes que intenten posseir-la a les nits, desesperats per trobar refugi. Fins que un dia un fet terrible li fa baixar la guàrdia... I ara té un esperit a dintre.

Cuando vuelva a encontrarte/ Mar Carrión
Per a la adinerada família d'Alice Mathews el més important és l'èxit professional, els diners i les aparences, per això, per Wayne Mathews, el tirà del seu pare, l'únic futur possible per a la seva filla és que es converteixi en l'advocada de l'empresa que ell dirigeix a Chicago. Recentment llicenciada, Alice es trasllada a Nova York per a realitzar les pràctiques en el bufet d'un amic del seu pare. Ara que està tan lluny de casa i de control del patriarca, trobarà una oportunitat meravellosa de veure realitzats els seus propis somnis.
Amant de la pintura, la seva veritable vocació, es muda a un pis vell en un barri obrer de Brooklyn, que haurà de compartir per poder permetre pagar els seus estudis d'art. Però què passarà quan descobreixi a l'autèntic company de pis, Jake Mancini, un noi amb els cabells llargs que toca en una banda de rock? Quines sorpreses els depararà el destí a dues persones tan oposades com Alice i Jake?

Escape book Junior 2 : las llaves de Lía / Ivan Tapia, Montse Linde
Lia forma part de la Germandat de la Clau, un grup de persones especialitzades en obrir les portes de les «cases mentals», on guardem els nostres secrets i els nostres records. En aquest episodi haurà d'usar totes les seves capacitats per obrir les nombroses portes que té la casa (fortalesa, a jutjar per la seguretat!) Del seu company Andrew i així posar en lloc segur la valuosa informació que hi atresora.

Camí a la glória / Angie Thomas
La Bri té setze anys i un somni: convertir-se en una de les grans raperes de tots els temps. O, si més no, poder sortir del seu barri algun dia. Com a filla d’una llegenda del rap que va morir massa aviat, la Bri té un gran repte al davant. Però ara que la seva mare ha perdut inesperadament la feina, els bancs d’aliments, els deutes i els avisos de desnonament han passat a formar part de la vida de la Bri, tant com els ritmes i les rimes.

Sakura love : una història d'amor al Japó / Francesc Miralles
Dos dies després de la mort de la seva millor amiga a causa d'una llarga malaltia, l'Enzo rep una caixa que conté diversos llibres, un Japan Rail Pass, un sobre amb diners i una carta manuscrita d'ella, en la qual li demana que compleixi pels dos el somni que tantes vegades havien planejat: viatjar a Japó per la primavera, quan floreixen les flors de cirerer.
Entre la tristesa i molts dubtes, l'Enzo decideix finalment volar a Tokio sense una data clara de retorn. Seguint la ruta dissenyada per la seva amiga, la primera parada serà un alberg a prop del Yoyogi Park. Allà coneixerà a la Izumi, una excèntrica japonesa que viu als Estats Units que ha decidit agafar-se un any sabàtic per conèixer el seu país d'origen.
Després de coincidir dies després en el tren bala a Kioto, acaben convertint-se en companys d'un viatge que, a mesura que avança, l'Enzo desitjaria que no acabés mai. Però la Izumi guarda un secret que tenyeix d'estranys silencis la relació entre els dos.

Dhalia_16 : pétalos en la red / Olga B. Boada
Clara perd al seu millor amiga i pensa descobrir la veritat costi el que costi. A més ha de refer la seva vida, conèixer gent nova i tot això se li fa molt difícil. La convivència a casa s'ha tornat complicada i, a poc a poc, haurà d'anar superant el que li ha passat perquè tot torni a la normalitat sense la Saray.

El Río baja sucio / David Trueba
“Segur que ets dels que creuen que saben com és un cadàver. Encara que mai hagis vist la vida evaporar d'un cos a el morir. Segur que ets dels que pensen que coneixen la mirada d'un assassí. Encara que mai hagis creuat teus ulls amb els d'un. Segur que ets dels convençuts que distingirien entre mil a aquell que un dia el va fer morir a un altre. Jo també era com tu no fa massa temps, cinc, sis anys enrere, quan va succeir el que et vaig a explicar. Ara tinc dinou anys i ja no sóc d'el tot aquell nen de gairebé catorze”.

I a més...

El Monstrumólogo : William James Henry i la segona part La maldición de Wendigo : William James Henry / Rick Yancey
L'Impostor de Viena / Pol Castellanos
Ofelia : la novela / Lisa Klein
Los Secretos de Alexia / Susana Rubio
L'Hora de la parca / Henry H. Neff