Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novetats de novel·la juvenil

24 de febrer de 2020

Us recomanem algunes de les novetats de novel·la juvenil que hem incorporat recentment.

Les Aventures de Tom Sawyer / Mark Twain
La vida a Saint Petersburg, un poblet situat a la riba del Mississipí, al sud-oest dels Estats Units, és tan plàcida que, fins i tot, pot resultar ensopida. Però en Tom Sawyer, un nen entremaliat i curiós de mena, és capaç de treure suc de qualsevol fet quotidià, com ara empaitar un malvat assassí o anar a trobar un tresor amagat dins una cova, acompanyat del seu inseparable amic Huck.

Rebel / Marie Lu
Eden Wing ha viscut durant moltes anys sota l'ombra del seu germà. Tot i que és un dels millors estudiants de la seva acadèmia a la ciutat de Ross, a l’Antàrtida, i un brillant inventor, la majoria de les persones el coneixen per ser el germà menor de Daniel Wing. Una dècada enrere, Daniel va ser conegut com Day, el jove dels carrers que va liderar la revolució que va salvar a la República. No obstant això, Day ja no és el mateix jove que una vegada va ser un heroi nacional. A hores d'ara, preferiria amagar-se de tot el món i deixar el seu passat enrere. Tot el que li importa és mantenir al seu germà Eden fora de perill, fins i tot si això significa renunciar a June, el gran amor de la seva vida.
Mentre els germans lluiten per acceptar a qui es van convertir des que van estar a la República, un nou perill s'acosta per la distància que és cada vegada més gran entre els dos. Eden aviat es veurà atret pel costat fosc de la ciutat de Ross i el seu llegendari germà no podrà salvar-lo. Almenys, no pel seu compte...

Prop de les bombes / Emili Bayo
Un grup de nois i noies viuran la por, el fred i la fam dels últims dies de la Guerra Civil. Empaitats per l'avanç de les tropes franquistes i acompanyats per una cuidadora i el conductor d'un motocarro desmanegat, inicien una fugida cap al nord. Senten el soroll de les bombes darrere. Però encara és pitjor el que els espera davant.

Premi Gran Angular, 2019

La Balada del funicular miner / Pau Joan Hernàndez
Novel·la d'intriga que explica com es pot afrontar la vida després d'haver passat per un daltabaix molt gran.
L'Alda arriba com a professora de matemàtiques a la vall de Tamasca, una zona d'alta muntanya on les comunicacions a l'hivern són molt difícils. Arrossega un passat enigmàtic que li ha deixat com a seqüela una greu coixesa. Allà, a l'ombra del vell funicular miner que domina la vall, haurà d'iniciar una nova vida.
De seguida coneix uns quants personatges peculiars del poble: l'Agneta, una trementinaire que prové d'una família de bruixes; l'Isaïes, el veterinari sempre actiu; el rus misteriós que viu en una mansió una mica allunyada del poble i sobre el qual corren mil rumors; o la Mei, una adolescent enigmàtica d'estètica gòtica, fascinada per la licantropia.
És casualitat que just ara es comenci a parlar d'una misteriosa bèstia sanguinària que ronda la vall a les nits?

L’autor Pau Joan Hernández ens parla del seu llibre aquí.

Esa sencilla palabra / Cath Crowley
Rachel i Henry es van conèixer entre llibres. S'enamoraran sense paraules? Rachel i Henry són amics des de sempre. Junts han compartit lectures i confidències durant hores a la llibreria de la família d'ell, la meravellosa Howling Books, en les prestatgeries habiten les més belles històries. Però Rachel vol ser alguna cosa més, i no sap com dir-ho ... A sobre, Henry està enamorat fins als ossos d'algú que no li convé.
Semblaria una història corrent, una de tantes com succeeixen al nostre voltant, si no fos per la carta que Rachel va escriure abans de marxar... Una carta d'amor a Henry, amagada dins d'un llibre perquè ell la trobés.
Però l'atzar és capriciós i la sort complicada: les seves vides donaran un gir imprevist i el destí d'aquesta carta seguirà un rumb inesperat, unint les seves vides de manera més profunda.

Dos reinos oscuros / Kendare Blake
La reina Katharine ha esperat tota la vida per portar la corona. Però ara que la té, els rumors de la dissidència es fan més forts cada dia. Mirabella i Arsinoe estan vives, però s'amaguen en terra ferma i s'enfronten a la seu propi malson: els visita un espectre que creuen que podria ser la llegendària Reina Blava . Tot i que no diu res, el seu dit ossut i podrit els assenyala cap al mar: han de tornar a Fennbirn. Jules també està amagada en un lloc estrany, entrenant les seves dots de guerrera. I els seus únics confidents, l’Emília, una noia amb talent per a la guerra  i la seva amiga oracle Mathilde, l'estan instant a assumir un paper que mai va imaginar: conduir un exèrcit rebel a la porta de Katharine. Ningú hagués imaginat que darrere d'aquest aixecament hi podria ser la Reina Blava.

Las Manos en la sangre / Irene X
Els nous poemes de la guanyadora de la primera edició del Premi ESPASAesPOESÍA.
En els seus poemes, Irene X ensenya un univers tan salvatge com íntim; la seva mirada, que no claudica davant la voràgine de la realitat, conta els seus secrets i les seves pors, les seves passions i pensaments ferotges que no deixen de captivar-nos.
«No puc escriure com Calderón de la Barca perquè quan entro a casa meva o surto al carrer, quan viu, no veig el mateix que ell va veure. Escric polint el vocabulari i intentant queixar-me des de la bellesa ».

Crònica d'un vol cancel·lat / Noemí Bagés
Em dic Jana i, si m'hagués de definir us diria que sóc imaginativa. La meva afició principal és mirar sèries i escriure guions de cinema. De gran, vull ser guionista. Ho tinc decidit. I sabeu què em passa? Que els fets quotidians aparentment més insignificants em semblen punts d'arrencada d'una pel·lícula. Només cal amanir-ho tot una mica... Ara que, per a guió de pel·lícula, el que em va passar aquest estiu: una investigació policial en tota regla i moments de molt perill... No us ho creieu?

Kambirí / Lluís Prats
Un meravellós cant a la vida. Premi Ramon Muntaner 2019.
La Kambirí, una nena africana acabada de néixer, és rescatada d'una pastera a l'illa italiana de Lampedusa, juntament amb la seva mare morta i una setantena de migrants. Un metge decideix acollir-la i tot el poble l'ajuda a criar-la mentre intenten localitzar el pare de la nena.
Lluís Prats retrata la realitat d’una illa, Lampedusa, a tocar de les costes d’Àfrica. Una illa que fa dècades que veu arribar a les seves platges persones que fugen de la guerra i la gana per trobar un món millor. Kambirí és un homenatge a les persones que es juguen el coll pels altres. És, també, una reflexió potent sobre la llei del mar, de la qual se’n desprenen conceptes en perill d’extinció com empatia, solidaritat, justícia, ajuda, humanitat i generositat. I, sobretot, és un llibre que ens recorda que de vegades tots som migrants quan ningú no ens vol.

Una Bruixa de veritat / James Nicol
S'ha acabat la guerra i l'Arianwyn ha descobert el secret dels jeroglífics, però el que no s'ha acabat són els seus problemes. La seva feina com a bruixa de Lull és complicada: ha arribat l'hivern i amb ell, el mal temps, els diablets de gel i les confuses tradicions Yule. Però quan la seva àvia és abduïda pel traidor del Consell, la nostra bruixa haurà de fer front al desafiament més gran que s'ha trobat fins ara. Què et converteix en una bruixa de veritat?

Esmorzar a Central Park (Sèrie New York Academy 3) / Ana Punset
«Després d'esforçar-me tant per aconseguir el meu somni, ha arribat l'hora de demostrar que estic preparada per presentar-me al millor concurs per joves escriptors. D'això depèn quedar-me a Nova York o haver de renunciar a tot allò pel que tant he lluitat. Sé que ho vull amb totes les meves forces, però també sé que és el repte més gran què he encarat mai.
No em rendiré, no ara. ¡Vaig a per totes!»  #NewYorkAcademy
La Sofia segueix vivint el seu somni a Nova York, escriu i gaudeix de la seva relació amb l'Hugo, de la que ja no ha d'amagar-se, i ha recuperat la seva amistat amb l'Alma, que s'havia vist perjudicada pels secrets i mentires, i de moment sembla que el Tim ha deixat de molestar-los i de fer-los la vida impossible. Ella està feliç, avança dia a dia a les seves classes i sembla que està aconseguint el respecte del Bromer, que segueix tan estricte com sempre.
Tot sembla funcionar però, serà capaç la Sofía de mantenir aquesta felicitat que tant li ha costat aconseguir i, sobre tot, a quin preu?

Pulsaciones / Javier Ruescas, Francesc Miralles
L’Èlia s'acaba de despertar d'un coma i està una mica perduda. L'últim que recorda és un concert i una frase: "No puc tornar-te la cançó, però puc mostrar com dansen els peixos". Ara que els seus pares li han comprat un smartphone, l’Èlia per fi té accés al Heartbits (un programa en la línia del WhatsApp) i els lectors som testimonis de totes les seves converses.

Coneix més als autors de Pulsaciones aquí i aquí.

Heridas con alas / Erin Stewart
Alguna vegada t'has sentit fora de lloc, fins i tot de la teva pròpia pell?
Ava sap bé el que és ser diferent. Amb 16 anys, és víctima d'un brutal incendi en què perd als seus pares, del que ella sobreviu, però que li deixa el cos ple de cicatrius i cremades que li desdibuixen una cara que ja no reconeix.
Després d'un any de recuperació, és hora de tornar a l'institut, però Ava tem les mirades dels seus companys, no vol veure en ells el reflex del que ara és: una noia desfigurada que només vol desaparèixer.
Però l’institut no és l'infern que imaginava. I és que, després del foc, més enllà del dolor, hi ha lloc per curar les ferides. I en el camí hi ha també amics amb qui tornar a riure fins i tot de si mateixa, veure el costat bo de les coses i -per sobre de tot- aprendre a estimar-se tal com és.
De vegades només necessitem recordar que fins i tot les ferides més profundes cicatritzen.

Empezar / Mona Kasten
Volum 1 de la #serieagain.
Estimar és tornar a començar. Nou nom, nou pentinat, nova ciutat. Allie Harper, de dinou anys, és nova en Woodshill. Després de posar molts quilòmetres de distància amb la seva llar a Denver, acaba de començar les classes a la universitat i necessita trobar pis desesperadament. Quan truca a la porta de la seva última oportunitat, aquí està Kaden White, amb la seva mirada sexy i els seus tatuatges, el noi de cursos superiors per qui sospira mitja universitat. Kaden no vol compartir pis amb una noia, ja va tenir problemes en el passat per això, i Allie no té cap interès a compartir sostre amb algú com ell, però la casa és perfecta i no els queda opció. Així, Allie i Kaden es converteixen, malgrat tot, en companys de pis. Només hauran de complir tres senzilles regles: res de sentimentalismes, res de ficar-se en les coses de l'altre i, la més important, res d'anar a dormir junts. Però les regles estan fetes perquè les trenquem.

Confiar / Mona Kasten
Volum 2 de la #serieagain.
En el moment en que coneix a Spencer Cosgrove, Dawn sap que tindrà problemes. Spencer és sexy. Graciós. Encantador. És el seu tipus. O el que solia ser el seu tipus, abans que ella jurés allunyar-se de les relacions.
Les coses només empitjoren quan Spencer comença a coquetejar amb ella, atraient-la amb la seva tendresa. Però ella el rebutja. Perquè Dawn se sent ferida: sap el que vol dir confiar en algú amb tot el cor, només perquè te’l trenquin després en un milió de trossos. Mai més. Les ferides segueixen sent massa profundes. Però Spencer persisteix. I, quan Dawn descobreix que Spencer està amagant el seu propi secret, s'adona que ja no pot negar els seus sentiments. Potser sí sigui possible reparar un cor trencat.