Notícia

Novetats de novel·la juvenil - Abril 2021

24 de març de 2021

Aquestes són les novetats de novel·la juvenil que hem incorporat al fons de la Biblioteca recentment.

El palacio de los raros / James Dashner
Newt ha estat a l'infern: el Clar, el Laberint, la Cremada ... Però de tots aquests llocs va poder fugir. Ara que la seva pròpia ment s'està corrompent, no li queda una altra que admetre que és l'únic laberint de què no pot escapar.
Decidit a no deixar que els seus amics el vegin sucumbir, Newt s'acomiada amb una nota i es perd per uns carrers plens de malaltia i bogeria fins acabar al Palau dels Estranys, l'últim refugi per als que ja no tenen esperança.
No obstant això, potser alguna cosa d’allà el salvi d'una manera inesperada abans que vagi a la trobada, per última vegada, del seu millor amic.
El Palau dels Estranys es posa a la pell de Newt, un dels personatges més estimats del corredor de laberint, en els emocionants dies previs a la fi de la història.

Guerrera Akata / Nnedi Okorafor
Sunny Nwazue és part de la societat lleopard, persones amb habilitats màgiques que poden tractar amb éssers invisibles als ulls dels altres (els borregos), com ara mascarades i llagostes fantasma.
Encara que Sunny dedica tota la seva atenció a estudiar amb la seva mentora, Lechezúcar, i a adaptar-se al seu refugi (envoltat per un riu on habita un monstre aquàtic), un dia passa alguna cosa que farà trontollar els fonaments de tot el que donava per fet.
Per solucionar-ho haurà de viatjar amb els seus amics fins a una ciutat feta de fum a la qual només es pot arribar travessant dos mons: el visible i l'invisible.

Las Ciudades perdidas / Tiziana Triana
Itàlia, camp romana, segle XVII
La jove Ade i el seu germà petit fugen de la casa en què es van criar perquè l'acusació que plana sobre ella la condueix directament a la foguera.
En el més profund de bosc, troben refugi entre unes dones que, segons els rumors, són filles de diable. Són les Ciutats Perdudes, profundes coneixedores de les plantes i dels astres, que han escollit ser lliures, i que una societat supersticiosa i ignorant condemna sense clemència: són bruixes.
Per poder convertir-se en una d'elles, Ade haurà de completar un entrenament de set setmanes, durant les quals, l’hauran d'instruir en la ciència, l'art, el combat i en els seus rituals secrets.
A aquest grup de dones volen donar-li caça els Benandanti, una congregació d'homes entrenats per a la batalla amb un únic enemic, les bruixes. I estan decidits a acabar amb elles. Tots menys un: Pietro, el fill de l'líder, estudiant de Medicina, que no creu en supersticions, i que, a més, està enamorat d'Ade i faria qualsevol cosa per ella.

Caminant junts per la lluna / Pep Puig
Una catàstrofe. Un cop més, l’agost ha passat volant. És l’hora violeta. A la platja d’Altafulla quatre amics aprofiten per fer l’últim bany de l’estiu. Al cel s’hi mou un gran núvol de tempesta. Un fil de lluna apareix i desapareix a cada moment. El Pitus, que sempre va a la seva, s’ha tret el banyador i s’ha posat de cap per avall. El Marcel, el narrador d’aquesta història, només vol que arribi la nit per trobar-se d’amagat amb la Guida, l’enigmàtica germana de l’Enzo. El Júnior, que no ha fet l’estirada ni sembla que vulgui fer-la, gaudeix de les onades com quan tenia deu anys. L’únic que no es banya és l’Enzo. Per alguna raó que desconeixem, s’ha quedat assegut a la vora, jugant amb una pedra a la mà. El Marcel el mira un moment i l’Enzo li torna la mirada. De tant en tant, un llampec il·lumina el capvespre. Uns instants més i l’estiu ja s’haurà acabat. Potser és el moment, doncs, de tornar al principi i donar una mica més de temps a aquest grup de nois, abans no es facin grans del tot.

Accessibilitat