Notícia

Novetats de novel·la juvenil de febrer

27 de gener de 2021

Aquest mes de febrer, tenim moltes novetats de novel·la juvenil. Us en recomanem algunes i us animem a passar per la biblioteca i agafar-les en préstec.

El Tron de les set illes / Adalyn Grace
Com a princesa del regne de Visidia, Amora Montara ha dedicat tota la seva vida a preparar-se per ser Gran Animant, mestra espiritual. Per assegurar la seva posició com a hereva al tron, haurà de demostrar que domina la perillosa màgia de les ànimes de la monarquia. Quan la seva demostració es torça, Amora haurà de fugir. Farà un pacte amb Bastian, un misteriós pirata. Navegar pel regne amagarà moltes més meravelles -i perills- dels que Amora s'imagina. Està sorgint un nou tipus de màgia molt destructiu, i si Amora el conquereix, haurà de fer front a monstres llegendaris, trobar sirenes venjatives i bregar amb un polissó totalment inesperat... o posarà en risc el destí de Visidia i perdrà la corona per sempre.

L'Illa del tresor / Robert L. Stevenson ; introducció i notes: Gabriel Casas, J. José Lanero, Secundino Villoria ; propostes de treball: Paco Anton, Manuel Otero ; traducció: Jordi Arbonés ; il·lustració: Wal Paget
L'endemà de la mort del seu pare, Jim Hawkins descobreix casualment un mapa ben estrany al bagul d'un vell pirata que ha mort a la seva fonda. Aquest mapa donarà lloc a una emocionant expedició a la recerca del tresor mític del capità Flint. L'aventura, però, serà també per a en Jim una mena de «viatge d'iniciació»: deixarà de ser un pobre orfe desvalgut i esdevindrà un home, obligat a prendre decisions, forçat per l'adversitat i el desig de triomf en un món dominat per la cobdícia i la vanitat.

El Dragón dorado / Andrea Izquierdo
El quatre de juliol és un dia important per Helen Parker. Sempre havia somiat amb veure els focs artificials des de dalt de l'Empire State Building, però el que mai hauria imaginat era que un raig de lluna la convertiria en maga. Helen era una noia d'origen xinès-americà que intentava passar desapercebuda, que submergia el cap en els seus quaderns de dibuix i evitava pensar en el futur de la seva primera relació ajudant al restaurant dels seus pares. No obstant això, ara que coneix el costat ocult de Nova York res tornarà a ser com abans.
El col·legi de màgia Elmoon torna a obrir les portes. Allà és on instrueixen els que van ser tocats pel llamp. Mentre ella només és una nouvinguda que intenta controlar els seus nous poders, en Elmoon intenten esbrinar què hi ha darrere dels estranys successos que estan tenint lloc a Nova York. La màgia ha despertat. Una fosca amenaça està cada vegada més a prop de trobar un preuat objecte ocult durant anys. I el drac daurat, custodi d'aquesta peça, té una missió: protegir-se o morir en l'intent.

La Casa de Mango Street / Sandra Cisneros
Quan és adolescent, l’Esperanza i la seva família es traslladen a Mango Street, en un barri hispà als afores de Chicago. La casa nova, tot i suposar una millora, no és, ni de bon tros, la casa on ella voldria viure, i l’Esperanza es passa el dia somiant en el moment en què podrà tenir una casa pròpia. Les converses i discussions amb la seva germana petita i les seves amigues, les anècdotes dels veïns i veïnes del barri i la curiositat pel sexe i l’amor formen part de l’educació sentimental d’aquesta adolescent somiadora que lluitarà per empoderar-se i per la llibertat de triar el seu propi futur. Lluminosa i vital, celebrada per la crítica, traduïda a més de vint llengües i estimada per lectors de totes les edats, La casa de Mango Street ha esdevingut tot un clàssic contemporani, una història plena de vida i sentit de l’humor amb uns personatges que s’escapen de les pàgines i ressonen molt més enllà de la lectura.

El Projecte Atena / Shamim Sarif ; traducció de Lluís Delgad
La Jessie Archer forma part del Projecte Atena, una organització d’agents femenins d’elit dedicada a fer justícia arreu del món, sempre en secret i mantenint un fràgil equilibri amb la llei. Tot i que no estan autoritzades a matar en cap cas, un dia la Jessie trenca la norma i és expulsada de l’organització. A partir d’ara s’enfrontarà tota sola a la resolució d’esgarrifosos crims sense ningú que la protegeixi.

No t'en rentis les mans Flanagan / Andreu Martín, Jaume Ribera
Hi ha certes bosses d’escombraries que contenen coses realment interessants i la Sibil·la, endevinaire que llegeix les mans, i el Flanagan ho saben. I recordeu la Carmen, l’antiga novieta del Flanagan? Ara demana ajuda per un amic seu gitano que s’ha emmerdat en una història d’assassinat... i aquest cop el Flanagan no se’n renta les mans.

Mil pájaros de papel : la historia de Sadako Sasaki / Takayuki Ishii
Deu anys després que la bomba atòmica caigués a Hiroshima, la jove Sadako Sasaki va morir d'una leucèmia provocada per aquest desastre humanitari. Sense perdre la determinació que la va caracteritzar durant la seva vida, Sadako es va proposar fer mil ocells d'origami amb l'esperança que, com explica la llegenda, els déus la sanessin. Els seus familiars i amics la van acompanyar en una cursa contra el temps que els va unir encara més. En aquest llibre, Ishii Takayuki explica als joves (i als no tan joves) la història real que hi ha darrere del Monument a la Pau dels Nens a Hiroshima.

Relatos de los héroes griegos / Roger Lancelyn Green
L'originalitat d'aquest llibre és que les històries d'aquests mites i llegendes de l'antiga Grècia han estat unides en una sola narració, que és com concebien la seva mitologia els antics grecs. Des dels mites de la creació de l'univers fins a la mort d’Hèracles (o Hèrcules), Roger Lancelyn Green s'atura en els grans cicles heroics, com els de Perseu, Teseu o els argonautes, als que incorpora altres aventures més breus, com les d'Orfeu i Eurídice, la del rei Mides, les desgràcies d'Èdip i les expedicions contra Tebes o algunes «metamorfosi», com les de Narcís o Jacint.