Notícia

Novetats de novel·la juvenil - Febrer 2022

26 de gener de 2022

Aquestes són les novetats de novel·la de l'espai per joves de la Biblioteca.
Esperem que us agradin.

Hija de Esparta / Claire M. Andrews
Dafne té disset anys i s'ha passat la vida exercitant el cos i la ment per convertir-se en una guerrera, amb l'esperança de ser acceptada pels severs habitants de l'antiga Esparta. Però una trobada inesperada amb la deessa Artemisa farà un tomb a aquesta vida que tant s'ha afanyat per construir. Nou objectes misteriosos han estat sostrets de la muntanya Olimpo, i si Dafne no aconsegueix trobar-los, els minvants poders dels déus s'esvairan, el món mortal es sumirà en el caos i el seu germà perdrà la vida. Guiada pel bell i arrogant déu Apol·lo, Dafne emprendrà un viatge que la conduirà des del laberint del Minotaure fins a l'enigmàtica Esfinx de Tebes, on s'unirà a llegendes mitològiques com ara Teseu i l'amazona Hipòlita, en una gesta que la portarà a enfrontar-se amb els mateixos déus.

Si vuelve el invierno / Beatriz Esteban ; ilustrado por Patricia Esteban
Els déus van atorgar a Pheyre el do de mantenir la primavera. Gràcies a ella, el Regne fa disset anys sense hiverns. Però tot té un preu... I amb cada flor que neix, Pheyre es torna una mica més fràgil; amb cada bri de vida que li dóna a l'Aldea, a ella se li arrabassa part de la seva.
Quan la vida de Pheyre comença a apagar-se i les gemmes que abans l'ajudaven deixen de fer efecte, Haran, el déu de la Mort, ofereix una solució: podrà alliberar-la del dolor si a canvi es casa amb ell.
Pheyre sempre va creure que el dimoni més gran contra el que havia de lluitar estava dins d'ella. Però, quan coneix els fantasmes de Haran, quan la veritat sobre la seva vida i el seu passat trontolla, la jove descobreix el risc que suposa deixar la seva vida a les mans dels déus.

Cuando no queden más estrellas que contar / María Martínez
Des de ben petita, Maya s'ha sacrificat en cos i ànima pel ballet. Treballa com a solista a la Companyia Nacional de Dansa i els ballets més prestigiosos hi han posat els ulls. Tot i això, un greu accident acaba amb el seu futur prometedor.
L'únic món que Maya coneix s'ha esfondrat. La seva àvia, que ha guiat cadascun dels seus passos, la culpa pel que ha passat.
L'absència de la mare pesa més que mai. I una troballa fortuïta obrirà una profunda ferida.
Un viatge inesperat, una noia incompleta i una veritat amagada a una caixa de música. De vegades, deixar que passi és tot el que necessites.

Mentre durin les espelmes / Josep Rodríguez i Ferrer
En Víctor és un fantasma que resideix des de fa més de vint anys al Cementiri del Poblenou sense saber per què no ha pujat al cel. Passa el temps amb altres fantasmes fins que una nit de Walpurgis topa amb en Joel, un jove de les Terres de l’Ebre que viu al Barri Gòtic: es coneixen, però no saben ni com ni per què. L’impacte inicial deixa pas a una història d’amor sense límits que trenca totes les regles del món dels morts, amb els perills que això pot comportar.

Los Chicos del cementerio = (Cemetery boys) / Aiden Thomas ; traducción de Ana Ramírez Requena
Yadriel ha invocat un esperit i ara no se'n pot alliberar.
Al món de Yadriel, els nahuals alliberen esperits i les nahualas tenen la capacitat de guarir. Quan la família llatina es mostra reticent a acceptar la seva identitat, Yadriel decideix demostrar-los que és un autèntic nahualo. Amb l'ajuda de la seva cosina Maritza, realitza la seva cerimònia de quinze anys i invoca el seu primer esperit.
Però l'esperit resulta ser Julián Díaz, el noi dolent de l'institut, i Julián no pensa creuar tranquil·lament al més enllà: vol saber què va passar i lligar alguns caps solts abans de marxar. Yadriel accedeix a ajudar-lo… però com més temps passa amb Julián, menys ganes té que se'n vagi.

El Noi de Buchenwald / Robert Waisman, Susan McClelland
Era el 1945 i en Romek Wajsman acabava de ser alliberat de Buchenwald, un brutal camp de concentració on van morir més de 60.000 persones. Estava afamegat, torturat i no tenia ni idea d'on era la seva família, i encaren menys si encara vivien. Juntament amb altres 472 nens, aquests adolescents van ser anomenats "Els nens de Buchenwald". Estaven enfadats amb el món pel seu abús i van recórrer a la violència: robar, barallar-se i lluitar pel poder. Tot va canviar per a en Romek i els altres nens quan Albert Einstein i el rabí Herschel Schacter els van portar a una llar per a rehabilitació.

I a més...

La Bruja de Berchtesgaden / Beatriz Osés
El Mapa de los instantes perfectos / Lev Grossman ; traducción de Laura Lecuona
La Desconeguda / Tess Sharpe ; traducció d'Aina Labèrnia Romagosa
Nosotras es un verbo que invento contigo / Melo Moreno
El Noi del diari / Vince Vawter ; traducció de Mireia Alegre i Clanxet
Polos opuestos / Sandhya Menon
La Chica de hielo / Andrea Tomé
Cruella : la novela / adaptado por Elizabeth Rudnick
Heredera de fuego / Sarah J. Maas
Casa / Nnedi Okorafor ; traducció de Bel Olid
Vampire Academy / Richelle Mead ; traducción de Scherezade Surià López
Heist / Ariana Godoy
Scarlet / Marissa Meyer ; traducción de Eva González Rosales
Epic battle:  el día en que los youtubers salvaron el mundo / YoSoyPlex
Memoria de la chica de azul / Pablo Gutiérrez
La Deslumbrante luz de dos estrellas rojas : el caso de los cuadernos de Viktor y Nadia / Davide Morosinotto
El Príncipe de los caballos / Stacy Gregg

 

Accessibilitat