Notícia

Novetats de novel·la juvenil - Juliol 2021

17 de juny de 2021

Aquest mes de juliol ve carregat de lectures per als més joves. 
Us en recomanem algunes:

Novetats de novel·la juvenil

 

Aldea i Lorente, Víctor. La Muntanya dels tatuats
En quin foc cremaran els secrets de la Muntanya dels Tatuats, l'abocador on viu la família del nen protagonista? Quin foc podrà consumir la seva història de pobresa, d'exclusió, de malaltia, i tanmateix de lluita, de superació, d'esperança? L'arribada de la Jessamina, una altra nena, canviarà per sempre les seves vides i provocarà els incendis de dolor i alliberament que revelaran els enigmes soterrats a la Muntanya.

Herrero, Susanna. Y el mundo no dejaba de girar.
Usune i Paul portaven coincidint tota la seva vida: veïns, amics i enemics, es veuen a la platja, al parc, als bars, a la drassana. A tot arreu. Però mai anaven junts a cap.
Usune creu que coneix a l'impertinent de Paul, el que no sap és que el té una arma molt poderosa: el seu somriure de clotets i la manera com els seus ulls blaus la miren.
La vida d'Usune està a punt de canviar.

Elston, Ashley. 10 cites a cegues.
Just abans de Nadal, la Sophie descobreix que el seu xicot vol tallar amb ella. Molt afectada, la noia es disposa a passar les pitjors festes de Nadal de la seva vida. Però els seus avis i la seva extensa família no ho permetran i per això li organitzen una sèrie de cites a cegues per animar-la. El que comença com una simple idea benintencionada es convertirà en els deu dies més esbojarrats de la vida de la Sophie... amb més d'una sorpresa inesperada.

Springer, Nancy. El Caso del pictograma
Per Enola, a part del seu germà Sherlock, amb qui discuteix sovint, la senyora Tupper, la seva propietària, és el més semblant a la seva família. Malgrat estar mig sorda i cuinar espantosament, omple el buit de la seva mare desapareguda. Un dia, Enola torna a casa i descobreix, horroritzada, que l'han segrestat. ¿Qui ha pogut fer-ho?, i per què? ¿I que té a veure en tot l'assumpte la infermera Florence Nightingale?
Aparta, Sherlock, 'ha arribat Enola!

Fortuny, Eloi. Festival.
El primer estiu de la seva majoria d'edat, el Bru guanya en un concurs de ràdio una entrada per anar al llegendari festival de rock de la costa catalana. Allà coincidirà amb la Duna, un amor platònic de l'escola que, més d'un any enrere, va desaparèixer a mitjan curs sense deixar rastre.
Imprevisible de mena, no es presenta a l'hora i lloc de la cita, però el Bru aquella nit coneixerà la Zoe, una australiana de pares catalans amb mil històries per explicar.
Mentre es va desenvolupant la nit, entre concerts i converses, el Bru descobrirà que hi ha dies i nits que contenen una vida sencera.

Watson, Sarah. Les Candidates
L'Ava, la CJ, la Jordan i la Martha estudien a l'Institut William McKinley en un barri de Cleveland. Inseparables des de petites, han de fer-se a la idea que aquest és el seu últim any juntes. El futur és incert i hauran de prendre grans decisions.
Tot i que la història succeeix en el present, el pròleg es desenvolupa d'aquí a trenta anys, el dia de la investidura de la primera presidenta dels Estats Units. Ens explica que una de les quatre amigues serà la presidenta, però no sabem quina. Com una mena de conte de fades feminista, sabem que la noia que besi un noi anomenat Diffenderfer esdevindrà la persona més poderosa d'Amèrica, però qui serà finalment l'elegida? No ho sabrem fins a l'últim capítol.

Grace, Adalyn. El Tron de les set illes.
Soc Amora Montara, princesa de Visidia. Soc l'elecció adequada. L'única elecció. I protegiré el meu regne. Com a princesa del regne de Visidia, Amora Montara ha dedicat tota la seva vida a preparar-se per ser Gran Animant, mestra espiritual. Per assegurar la seva posició com a hereva al tron, haurà de demostrar que domina la perillosa màgia de les ànimes de la monarquia. Quan la seva demostració es torça, Amora haurà de fugir. Farà un pacte amb Bastian, un misteriós pirata. Navegar pel regne amagarà moltes més meravelles -i perills- dels que Amora s'imagina. Està sorgint un nou tipus de màgia molt destructiu, i si Amora el conquereix, haurà de fer front a monstres llegendaris, trobar sirenes venjatives i bregar amb un polissó totalment inesperat... o posarà en risc el destí de Visidia i perdrà la corona per sempre.

Okorafor, Nnedi. Guerrera Akata.
Sunny Nwazue és part de la societat lleopard, persones amb habilitats màgiques que poden tractar amb éssers invisibles als ulls dels altres (els borregos), com ara mascarades i llagosta fantasma. Encara Sunny dedica tota la seva atenció a estudiar amb la seva mentora, Lechezúcar, i a adaptar-se al seu refugi (envoltat per un cabalós riu on habita un monstre aquàtic), un dia passa alguna cosa que trontollarà els fonaments de tot el que donava per fet. Per solucionar-ho haurà de viatjar amb els seus amics fins a una ciutat feta de fum a la qual només es pot arribar travessant dos mons: el visible i l'invisible.

I també...

Aldea i Lorente, Víctor. La Muntanya dels tatuats
Fortuny, Eloi. Festival
Padilla de Juan, Arturo. Presoners del mar
Panicello, Víctor. Lo que el río lleva
Reynolds, Jason. Tot per l'aire : una història contada en deu cantonades
Santos, Care. Ben
Sanz Arnau, Vicent. Estrella de mar
Springer, Nancy. El Caso del pictograma
Springer, Nancy. El Caso del mensaje de despedida
Vera, Ivan. Àunia : l'anhel de llibertat d'una noia ibèrica
Vicent Miralles, Josep. El Mag de Montrose
Watson, Sarah. Les Candidates

Novel·les fantàstiques
Bardugo, Leigh. Ombra i os.
Clare, Cassandra. La Cadena de oro.
Cotes i Argelich, Edgar. Cordegel.
DasGupta, Sayantani. La Maledicció del caos.
Grace, Adalyn. El Tron de les set illes.
Okorafor, Nnedi. Guerrera Akata.
Pratchett, Terry. Guàrdies! Guàrdies!

Novel·les romàntiques
Elston, Ashley. 10 cites a cegues.
Herrero, Susanna. Y el mundo no dejaba de girar.

Novel·les policíaques
Casals i Merchan, Jordi. Fes picar els anells.

 

Accessibilitat