Notícia

Novetats de novel·la juvenil - Març 2021

03 de març de 2021

Tot seguit podeu consultar totes les noves incorporacions de novel·la juvenil del mes de març de la Biblioteca Torras i Bages.
Us en recomanem algunes:

El Diari vermell del Flanagan / Andreu Martín, Jaume Ribera
Aquest diari existeix gràcies a la Carlota, una amiga que vaig conèixer al metro. Em va dir: “Què et sembla si posem les nostres experiències sexuals per escrit en un diari?”. En aquell moment jo no hauria pogut imaginar que aquella idea donés per a tantes reflexions. Aquest no és un llibre en què se us digui que heu de fer. Jo què sé què heu de fer! Només us vull convidar a parlar sobre el sexe...

Cuando abras el paracaídas / @Defreds
Va arribar aquest punt on havies de decidir entre fugir i quedar-te per sempre i sabies perfectament què fer, però vas fer el contrari. I és que algunes vegades tot depèn d'aquest "Queda't" que ens queda encallat a la gola. La felicitat està en saber que ningú és de ningú, però cal gaudir cada segon amb qui et fa somriure. A tu t'ho escriuria tot, però em vas deixar sense paraules.

Cartas de invierno / Agustín Fernández Paz
Adrián Novoa, un pintor d'èxit, busca aïllar-se de el món per desenvolupar el seu art. Quan veu anunciada la venda d'una antiga casa en un poblet de Galícia, la seva terra natal, comprèn que és el lloc perfecte. Només hi ha una pega: l'anunci diu que la casa està embruixada. Adrián, però, no creu en aquestes coses. A el cap de diversos mesos, Xavier torna a casa després d'una llarga i inesperada estada a l'estranger i troba nou cartes d'Adrián. En elles, el seu amic li va relatant una fosca història que comença amb senyals inquietants i acaba prenent un caire macabre. Una història encara sense final ...

El Traficant de nits / Ivan Carbonell Iglesias
Helen Finch va inesperadament de monitora a un campament juvenil a la localitat de Calles, en els Serrans, no imagina que un fet alterarà els dies agitats d’activitats, escalada i nits mirant el cel ple d’estels. Just quan està a punt d’iniciar un amor estival, una notícia terrible recorre el campament: ha desaparegut una xica que tots coneixen a la Pobla de Vallbona, en la comarca veïna del Camp de Túria. Helen no tornarà a la seua Cocentaina natal, sinó que es desplaçarà amb la gent del campament a la Pobla i s’involucrarà en un misteri de xiques desaparegudes, castells fantasmagòrics a Benissanó, discoteques, música popular, circuits de kart, obres de teatre, triangles amorosos i fotografies prohibides.

Nosaltres abans i després / Jennifer Iacopelli ; traducció de Mar Mañes Bordes
Després d'un any recuperant-se d'una operació de columna que va poder deixar-la paralítica, l'Audrey Lee rep la notícia que formarà part de l'equip de gimnàstica que representarà als Estats Units en els Jocs Olímpics. A més, ho farà al costat de la seva millor amiga, com havien somiat des de petites. Però durant el procés de preparació saltarà dins de l'equip la notícia d'un vergonyós escàndol que el partirà en dos. Audrey es posarà del costat de la companya que ha estat víctima del tràgic succés, però no totes les gimnastes faran el mateix.

La Inexplicable lógica de mi vida / Benjamin Alire Sáenz
Ha arribat la tardor i, amb ell, l'últim any d'institut. Segons el seu inseparable Sam, per en Salvador i ella comença la vida. La universitat i la maduresa són promeses a punt de complir-se. Salvador sap que tot canviarà, però no sospita fins a quin punt. Ja el primer dia de classe es descobreix pegant a un noi que ha insultat al seu pare. Mai havia sentit aquesta violència: ¿hauran aflorat els gens del desconegut pare biològic? A cop de desil·lusions, conflictes i pèrdues, el món de Salvador i els seus amics es transforma vertiginosament.

Tally, la niña tigre / Libby Scott, Rebecca Westcott
Tally és autista, però ho amaga tant com pot. Sap com d’incòmoda se sent la gent al seu voltant: no entenen l'autisme. No l'entenen a ella. A l'emmascarar el seu autisme, Tally està ocultant la seva veritable jo. Però quan el teu veritable jo és valent i meravellós, no pot romandre amagat per sempre.

Àngels caiguts / Susan Ee ; traducció de Roser Vales Abenoza
Han passat sis setmanes des que els àngels de l’apocalipsi van arrasar la Terra. En pocs dies, la civilització ha quedat reduïda a una pila de runes i la humanitat ha arribat a límits insospitats per sobreviure. Quan enmig del caos un grup d’àngels s’enduu la seva germana petita, la Penryn Young farà qualsevol cosa per recuperar-la. Fins i tot pactar amb l’enemic. En Raffe és un guerrer caigut a qui han tallat les ales. Després de segles lliurant batalles, jeu a terra entre la vida i la mort quan la Penryn el rescata amb l'esperança que la condueixi fins a la seva germana.

La Casa de l'Iggie / Judy Blume
L’Iggie se n’ha anat a viure a Tòquio amb els seus pares. Una tragèdia, perquè ara la seva amiga Winnie –una noia d’onze anys que viu a la casa del costat– s’ha quedat una mica sola al carrer Grove, preguntant-se amb qui sortirà a jugar la resta de l’estiu. Fins que li diuen que una família ha comprat la casa de l’Iggie: són els Garber, una parella amb tres fills. Quan desembarquen a la casa, la sorpresa és majúscula: són negres, els primers del barri!

Departamento de asuntos mágicos / Daniel Hernández Chambers
L'agent Cusak del departament d'Afers Màgics i l'inspector Lindbergh investiguen els assassinats de tres adolescents als quals se'ls ha arrencat el cor. L'agent Cusak sospita que l'assassí és un mag. Les víctimes eren orfes de la guerra de l'est d'Europa, nascuts a Ucraïna, Romania i Moldàvia, i havien estat adoptades per famílies angleses. Seguint les pistes, arriben a Radu i Tatiana, dos joves amb molta màgia corrent per la seves venes, i que seran fonamentals per arribar a desvetllar la veritat.

Llama al halcón / Maggie Stiefvater ; traducción de Xohana Bastida
Els que somien caminen entre nosaltres ... i els somiats també. Els que somien no poden deixar de somiar; només poden intentar controlar els seus somnis. Els somiats no poden viure la seva pròpia vida; si mor qui els ha somiat, dormiran per sempre. I també hi ha aquells que busquen els somiadors. Per usar-los. Per atrapar-los. Per matar-los abans que els seus somnis destrueixin el món.
Ronan Lynch és un somiador, capaç d'extreure dels seus somnis curiositats i catàstrofes que porta a la seva complicada realitat. Jordan Hennessy és una lladre. Com més s'acosta a l'objecte somiat que ambiciona, més es reforcen els llaços inextricables que la uneixen a ell.
Carmen Farooq-Lane és una caçadora. El seu germà era un somiador ... i un assassí. Carmen ha vist els efectes que poden tenir els somnis en una persona, i també coneix el mal que pot causar un somiador. Però això no és res comparat amb la destrucció que està a punt de deslligar.

I, a més...

Trono destrozado / Victoria Aveyard
Retomar el vuelo / Ana Sarrías
La Marca del lleó / Núria Pradas, Glòria Sabaté
Expedició al Congo : Bwana Nyani / Alfred Sala