Notícia

Novetats de novel·la - maig 18

24 de abril de 2018

Cartarescu, Mircea. Solenoide
Al Bucarest en blanc i negre de l’època comunista un professor d’extraradi transcendeix els límits de la realitat que l’envolta i posa en qüestió amb cinisme i humor una existència poblada de dones saturnines, metges sinistres, mestres mediocres i visionaris guillats.
Solenoide és l’obra magna de Mircea Cărtărescu, una recreació del que hauria estat la vida d’un escriptor fracassat. Un retrat de l’artista que lluita per resoldre el gran enigma que és el món a través d’experiències que transiten entre el somni i la realitat. Una aventura irresistible que mostra l’univers literari d’un dels escriptors més contundents de l’actualitat.

Coll, Pep. Al mateix riu d’Heràclit.
estava destinat a regnar a la seva ciutat, Efes, però, va preferir el camí del coneixement i del
pensament lliure. Aquest afany el durà a viatjar a Babilònia, Sicília, el mont Olimp, etcètera. També participarà en les guerra dels grecs contra els ocupants perses (les cèlebres guerres Mèdiques). Les tenses relacions amb el seu esclau Eleudos donen dramatisme humà a un relat que exposa les idees enigmàtiques del filòsof més fascinant de l’Antiga Grècia, conegut com l’Obscur.

Lluís, Joan-Lluís. Jo sóc aquell que va matar Franco.
El personatge que afirma haver matat Franco, Agustí Vilamat, neix el 1916 en una casa modesta de Solsona. Tot i ser un nen prudent, contemplatiu, perd un ull en un accident absurd. Aviat, gràcies a les revistes infantils que guarda un notari amic de la família, descobreix el gust per la lectura i pels secrets de la llengua, que no l’abandonarà mai. I així, uns anys més tard, baixa a Barcelona a fer de corrector lingüístic, poc abans que esclati la guerra. Una guerra que no s’acaba el 1939, perquè Franco, cedint a les pressions de Hitler, declara la guerra als Aliats i travessa els Pirineus. I la primera acció bèl·lica de l’exèrcit franquista a França és de bombardejar el camp d’Argelers, on ha anat a parar l’Agustí. Què farà aleshores el jove enamorat dels diccionaris?

Serra, Màrius. La novel·la de Sant Jordi.
Amb una trama plena d’enigmes, situada en la flamant República Catalana, planteja la mort d’una sèrie d’escriptors a mans d’un grupuscle de poetes furiosos guiats per un sinistre joc de rol.
Àcida, negra, mordaç i irreverent, La novel·la de Sant Jordi és un retrat satíric del món literari que desvela amb ironia i habilitat l’engranatge que mou els fils de la diada.

Palomas, Alejandro. Un amor.
En el reduït univers familiar d'Amàlia i els seus tres fills, Silvia, Emma i Fer, l'engranatge es mou al ritme descompassat de les emocions. És una família típica, i sobretot, molt real. Però arriba un dia important en les seves vides. L’Emma es va a casar i tots es submergeixen en les tasques i els remolins d'organitzar el millor casament. La nit prèvia a la cerimònia, una trucada trenca l'harmonia familiar. Sílvia, Emma, Fer i altres parents es conjuren per poder celebrar alhora l'aniversari d'Amàlia, que coincideix inevitablement amb la data del casament. 24 hores de accelerada emocional que posaran a prova a tots i cada un i al mateix engranatge familiar.

Zola, Émile. Una Pàgina d'amor.
Com tots els títols del cicle dels "Rougon-Macquart", Una pàgina d'amor, el vuitè llibre de la sèrie, es pot llegir de manera independent. Es tracta d'una novel·la molt diferent a la resta: Zola hi analitza la passió amorosa i proposa una descripció psicològica tan minuciosa i tan sentida que la lectura, de pàgina en pàgina, ens implica cada vegada amb més força. No hi ha, aparentment, la violència d'altres obres, però hi és, amagada, subtil, i va rosegant la vida dels personatges. Aquesta pàgina, un cop girada, deixa entreveure tot el dolor que ha quedat i mostra, en una prosa punyent, l'egoisme i el deliri dels adults capaços de sacrificar allò que més estimen. Es tracta d'una novel·la dura, profunda, i sense concessions on es configura una mena de triangle amorós, una punta del qual, la més feble, será sacrificada i deixarà per sempre la marca d'un aclaparament difícil de guarir.

I a més...

Aguado i Cudolà, Vicenç. L'Escultor de Déu (històrica)
Banner, Catherine. La Isla de las mil historias (fantàstica)
Barceló, Elia. El Color del silencio
Castillo, Javier. El Día que se perdió el amor (policíaca)
Dueñas, María. Las Hijas del Capitán
Du Maurier, Daphne. Mi prima Rachel
Fidalgo, Yolanda. Más allá de los volcanes
Freixas, Gemma. Muso Kunda : la casa de les dones
Grau, Isidre. La Ciutat dels solitaris
Greg, Wioletta. Tragar mercurio
Haruf, Kent. Cançó de la plana
Hernàndez, G. La dona que no sabia plorar
Jensen, Louise. La Hermana
Lahens, Yanick. Bany de lluna
Lee, Min Jin. Pachinko
Manuel, Jordi de. Mans negres (contes)
Maxwell, Megan. ¿Y a ti qué te pasa? (romàntica)
Murakami, Haruki. La Chica del cumpleaños
Mytting, Lars. Els Setze arbres del Somme
Nathan, Tobie. Ese país al que te pareces (històrica)
North, Claire. La Súbita aparición de Hope
Nothomb, Amélie. Riquete el del Copete
Notivol, Rodolfo. Vaciar los armarios
Perrotta, Tom. La Señora Fletcher
Ramis, Ll. Les possessions
Riera, Carme. Venjaré la teva mort (policíaca)
Sales, Martí. Principi d'incertesa
San Sebastián, Isabel. Imperator (històrica)
Suñol, Cèlia. El Bar ; El nadal d'en Pablo Nogales
Tyler, Anne. Corazón de vinagre