Notícia

Novetats de novel·la - Març 2021

03 de març de 2021

Aquestes són algunes de les noves adquisicions de la Biblioteca Torras i Bages.
Us en recomanem algunes:

Delatora - Joyce Carol Oates
Què hauria de prevaler: la lleialtat familiar o la lleialtat a la veritat? Alguna vegada és un error dir la veritat, hi ha algun moment en què mentir a la família estigui justificat? ¿Es pot fer el correcte i que tota la vida ens lamentem per això?
Delatora està protagonitzada per Violeta Rue Kerrigan, una jove que recorda la seva vida després que, amb dotze anys, oferís el seu testimoni sobre l'assassinat racista d'un nen afroamericà per part dels seus germans grans i l'apartessin de la seva família. En una successió d'episodis recordats d'una manera gairebé palpable, Violeta analitza les circumstàncies de la seva vida com la menor de set germans, una nena en el seu moment estimada, que inadvertidament «delata» als seus germans, donant peu al seu arrest, la seva condemna i al seu propi distanciament.
Aquesta commovedora novel·la dibuixa una vida de desterrament (desterrament respecte als pares, als germans, a l'Església) que obliga a Violet a reconstruir la seva pròpia identitat, trencar el poderós encís de la família. Un llarg exili com «delatora» per arribar a una vida transformada

Los secretos que guardamos - Lara Prescott
En plena guerra freda, dues secretàries reben un encàrrec que canviarà les seves vides per sempre: deixar el seu avorrit treball a Washington com mecanògrafes de la CIA per ajudar a introduir de manera il·legal milers d'exemplars de la novel·la doctor Zhivago a l'URSS, on la censura la considera contrària al sistema. Mentrestant, el seu autor, Boris Pasternak, amb el suport incondicional d'Olga, la seva musa i amant, es debat a Rússia sobre la publicació internacional d'un llibre que podria suposar la seva consagració com escriptor o bé una sentència de mort.
A partir de documents recentment desclassificats i d'una investigació exhaustiva que l'ha portat a viatjar dels Estats Units a Rússia, Lara Prescott ha donat forma a una novel·la captivadora que combina ficció històrica, una trama d'intriga política i un romanç en el qual les parts implicades no tenen por enfrontar-se al poder, fins i tot si això significa posar en perill les seves vides.

Imposible - Erri De Luca
Dos homes es troben a la muntanya en un sender poc transitat, quaranta anys després d'un judici en el qual un es vestia amb el vestit d'acusat per pertànyer a una organització política revolucionària i l'altre amb el de delator penedit. Només un dels dos sortirà viu d'aquella trobada.
Erri De Luca aprofundeix en aquest espai-temps en el que esdevé una cosa que pensem que mai podria succeir, i part d'aquest marc per posar-nos contra les cordes, fent-nos dubtar del significat profund de les paraules i les certeses que ens sustenten, qüestionant amb gosadia lesznostres nocions sobre la justícia i la responsabilitat.

No soc aquí - Anna Ballbona
Hi ha fronteres que sembla que només s’hagin d’obrir amb un conjur. No són exactament barreres, ni línies rectes, ni fan un tall net. Tampoc són fronteres imaginàries ni portes que franquegin el pas a un món paral·lel, sinó llocs, situacions i circumstàncies ben reals; frontisses entre mons que desapareixen i d’altres que malden per treure el cap. Pot ser que les tinguem aquí al costat, però veure-les, entendre’n els mecanismes i finalment creuar-les pot demanar tota una vida.
La Mila, la narradora d’aquesta novel·la, va néixer a finals dels anys setanta en un barri apartat i mal urbanitzat, encaixonat entre una autopista, un cementiri i un polígon industrial. Filla de pagesos que van haver de canviar el tractor per la cadena de muntatge, en el seu lèxic familiar més remot hi sobresurten els mots pòrtland del ciment amb què van tapar l’era de casa i kennebec de les patates que plantaven a l’hort. Els pares no la duien de vacances ni a sopar a fora, però la portaven a veure un curandero que un dia li va dir que tenia un do que s’aniria manifestant amb el temps.
Ara que espera una criatura, la Mila intenta escatir els motius de l’estranyesa que l’ha acompanyat des de sempre, un ser-hi o no ser-hi, una certa perplexitat cap als propis orígens. Enfilant records i paraules, apama els límits i la força d’aquell món heretat, rememora els seus assajos d’obertura a Barcelona i a París i es pregunta què ha perviscut de tot allò en ella i què transmetrà a la seva filla. 

I també...

Aguar, Pepa. El que em queda de tu
Ballbona, Anna. No soc aquí
De Luca, Erri. Imposible
Gunnis, Emily. La Chica de la carta
Harrower, Elizabeth. La Torre vigía
Kim, Ŏn-su. Els Planificadors
Oates, Joyce Carol. Delatora
Petterson, Per. Hombres en mi situación
Prescott, Lara. Los Secretos que guardamos
See, Lisa. La Isla de las mujeres del mar
Springora, Vanessa. El Consentiment
Srta. Bebi. Reina
Tarragó, Sílvia. La Doctora
Villalonga, Llorenç. Les Fures

Novel·les històriques
Battaner, Eduardo. Un Cosmógrafo en la corte de Felipe II
Mantel, Hilary. El Trueno en el reino

Novel·les policíaques
D'Andrea, Luca. La Muerte de Erika Knapp
Coben, Harlan. En fuga
Díaz, Santiago. El Buen padre
Engel, Amy. La Oscuridad que conoces
Hunter, Cara. ¿Quién se ha llevado a Daisy Mason?
Lange, Richard. Un Golpe brutal
Loureiro, Manel. La Puerta
Miloszewski, Zygmunt. Inestimable
Nesbø, Jo. Sol de sang
Parks, Alan. Gener de sang
Sierra, Leticia. Animal
Solé, Jordi. El Tigre i la duquessa

Novel·les romàntiques
Quinn, Julia. El Duque y yo
O'Leary, Beth. En tus zapatos

Novel·les Ciència-ficció
Le Guin, Ursula K. Les Tombes d'Atuan : llibre segon del cicle de Terramar

Novel·les eròtiques
Bay, Louise. El Rey de Wall Street
Casado, Noe. Las Mujeres que me han jodido la vida

Accessibilitat