Notícia

Novetats de viticultura i enologia - Març 2023

20 de febrer de 2023

Aquestes són les noves incorporacions a la secció de viticultura i enologia de la Bilioteca.
Esperem que siguin del vostre interès.

Deja todo o deja el vino / Santiago Rivas
Diuen que hi ha passions que maten, i Santiago Rivas està disposat a córrer el risc. Fa no gaire ell era un home força normal, amb diferents inquietuds, una bona feina, diversitat d'amics... fins que un dia el vi li va fastiguejar la vida i tot va canviar per sempre. Avui, no li interessa res si no té a veure amb el vi, fins a l'extrem d'haver-se convertit en un dels més grans? influencers? del sector (@colectivodecantado), amb milers de seguidors als seus comptes d'Instagram i YouTube, a més d'un podcast de referència. En aquest llibre relata com va passar aquesta epifania i ofereix les claus que tot? winelover? ha de controlar, des dels noms més destacats del sector fins als vins que et poden volar el cap. Més que una guia, una foto fixa sobre el món del vi a Espanya, incloent-hi les xarxes socials, el postureig, la premsa especialitzada, les botigues, els cellers, les puntuacions de les guies...

Syrah i les filles de la vinya / Victoria Fernández (novella)
La vinya, l'amor i la passió es fonen en un relat èpic, protagonitzat per les dones que defensen i treballen la terra, en una novel·la plena de traïcions, intrigues i romanços al voltant de l'apassionant món del vi.
Al Penedès del segle XIX, la Jara Macabeu lluita per defensar el seu vinyer i restaurar l'honor de la seva família en una apassionant novel·la sobre el món del vi.
La Jara Macabeu, filla del celler de Mestral i una enamorada de la vinya, lluita a capa i espasa per defensar les seves terres de l'avar terratinent Sebastián Delgado. Amb l'ànima enfosquida per un error del passat, i perseguida per la seva ascendència gitana, s'enfrontarà a la vila de Sant Jordi per recuperar l'honor i la reputació de la seva família.
La Jara i les seves germanes defensaran les vinyes del Penedès mentre protagonitzen les pròpies lluites internes i viuen amors impossibles, passions inconfessables o relacions que trenquen les normes.

Guía Melendo del champagne 2022-2023
Director de la guía: Jordi Melendo
La Guia Melendo del Champagne, única d'aquest gènere editada en espanyol, arriba, amb la de 2022-2023, a la cinquena edició. Un total de 192 productors amb 700 xampanys participen en aquesta guia on un jurat d'experts avalua i puntua degustant a cegues les referències. La publicació arriba en un moment en què el xampany segueix el seu progrés de vendes a Espanya, el seu novè mercat internacional, tant en volum com en valor.

Un país a la copa – Laura Saula Taña
El sauló, el mar i la pansa blanca donen caràcter i identitat a una de les denominacions d’origen més antigues i petites de l’Estat, la DO Alella. Cellers i paisatge han marcat durant mil·lennis el seu camí, però, sobretot, ho han fet les seves persones, des del pagès a la terra fins a l’embotellador del vi.
El llibre Un país a la copa. Alella, el vi humà és una arqueologia humana de totes aquelles persones que conformen aquest patrimoni vitivinícola. Unes històries que parlen d’un petit enclavatge del Mediterrani, però que, en el fons, també ens expliquen les arrels viticultores de tot el país.
A partir d’onze entrevistes i les fotografies de Jordi Borràs, s’esmicolen personatges, famílies, tarannàs diversos i imprescindibles per a la configuració d’una DO que ens omple la copa de vida, il·lusions i expectatives i ens transporta a un enclavament únic entre el mar i la muntanya.

Atlas mundial del vino – Hugh johnson
El panorama vinícola mundial ha canviat en molts aspectes des de la darrera edició d'aquest atles. Els efectes del canvi climàtic, els passos cap a la sostenibilitat, les noves tècniques i els nous gustos respecte als estils del vi i la vitivinicultura es reflecteixen en aquesta vuitena edició. Aquesta vuitena edició introduirà els nous lectors al món del vi i guiarà els vells amics per nous territoris, ja que presenta 230 mapes detallats únics del paisatge vinícola mundial, amb mapes de sòl creats expressament per a aquest llibre.

La Princesa del champán - Annette Fabiani
Jeanne Pommery i Barbe-Nicole Cliquot: La història de dues dones valentes que es van enfrontar a totes les adversitats del seu temps.
Reims, 1858. Quan Jeanne Pommery es queda viuda, els rivals del seu difunt marit es preparen per destruir el seu negoci de vins. Però Jeanne decideix continuar dirigint el negoci pel seu compte, tot i saber que haurà de lluitar per imposar-se en un món d'homes despietats. Ella busca l'ajuda de Barbe-Nicole Cliquot, que, després de la mort del seu propi marit, va crear un imperi del vi amb només un grapat de vinyes. Jeanne aprèn molt de l'anciana, que va presenciar la Revolució Francesa quan era una nena i va sobreviure contra vent i marea. Finalment Jeanne aconsegueix conquerir el mercat amb una nova marca de xampany brut. Però la guerra i l'agitació amenacen de destruir el seu èxit guanyat amb tant

 

 

Accessibilitat