Notícia

Novetats en còmics - Abril 2017

28 de març de 2017

Gran Hotel Abismo / Marcos Prior, David Rubín. Astiberri, 2016.
En un món situat en un futur no gaire llunyà, on el neoliberalisme s'ha convertit en religió d'Estat, assistim a una mena de dansa de Shiva que representa la llei de conservació de la violència de la qual parlava el sociòleg Pierre Bourdieu. La dissimulada violència institucional i estructural dels mercats financers aliats amb l'Estat dóna pas a una violència espectacular que ocupa els carrers i places sembrant el caos i trastocant l'ordre social.
Marcos Prior i David Rubín plantegen una sàtira política amb acció a dojo on la reflexió, l'emoció i l'experimentació formal són elements bàsics sobre els quals se sosté un còmic de totes totes visceral. El gallec Rubín juga amb la composició i tira d'una rica paleta de colors per posar en imatges un suggeridor text del català Prior, sempre inclinat a incidir sobre les qüestions socials, polítiques i vitals que el preocupen.

Golem / Lorenzo Ceccotti. Sapristi, 2016.
En la Roma del futur, tot va bé. L'atur s'ha eradicat, el consum és la nova religió, la població és feliç. És el triomf absolut del capitalisme. Però Steno, un nen que viu amb la seva mare soltera, té un somni recurrent, un somni on la gent vol ser lliure, on els diners perden el seu valor i les grans corporacions no són necessàries.
Paràbola política amb intenció pacificadora, Golem representa una sàtira social sobre els extrems del capitalisme i les seves gravíssimes conseqüències.

La Historia de mis tetas / Jennifer Hayden. Reservoir Books, 2016.
Quan a Jennifer Hayden li van diagnosticar als 43 anys que patia càncer de mama va pensar que potser podria explicar la història de la seva vida a través dels seus pits. Durant dècades els seus pits havien representat per a ella sentiments molt diversos: esperança i temor, orgull i vergonya, vida i mort. I de cop i volta va haver d'acomiadar d'elles. Novel·la que destaca per la seva vitalitat i la manera sense prejudicis en la qual aborda un assumpte especialment dur, el càncer de mama, però també tracta moltes altres problemàtiques que solen afectar les dones des de l'adolescència fins a l'edat madura amb un excepcional sentit de l'humor.

I a més...

Una Primavera en Chernóbil / Emmanuel Lepage. Spaceman, 2014
El Corazón del Imperio / Bryan Talbot. Astiberri, 2015
Las Murallas de Samaris / Schuiten-Peeters. Norma, 2015
Palestina / Joe Sacco. Planeta Cómic, 2014
Yonqui de la guerra / Joe Sacco. ECC, 2015
Orbitador / Warren Ellis ; Colleen Doran. ECC, 2016
5 centímetros por segundo / Makoto Shinkai, Yukiko Seike. Planeta Cómic, 2015
Pies descalzos : una historia de Hiroshima / Keiji Nakazawa. Debolsillo, 2015-2016
Entender el cómic : el arte invisible / Scott McCloud. Astiberri, 2014