Notícia

Novetats en còmics - maig 2017

19 de maig de 2017

Jamás tendré 20 años / Jaime Martín. Norma, 2016.
Es van conèixer el 1936, durant el caos destructiu de la guerra civil espanyola: Isabel és costurera, Jaime és artiller de l'exèrcit republicà. S’estimen. Lluiten. Escapen de la mort. No obstant això, quan cau la República, Jaime i Isabel són al costat perdedor i, de vegades, és més difícil sobreviure a la pau que a la guerra. Després de creure en un demà millor, ¿com és possible callar sota una dictadura?
Jaime Martín (Las guerras silenciosas, Sangre de barrio) ens brinda una història real sobre els seus avis. Una història d'amor on el valor i la dignitat competeixen amb la tendresa i l'humor, l'alegria i la ràbia. La història d'una família el destí de la qual està intrínsecament unit al del seu país.
Còmic seleccionat com a esencial 2016 per la Asociación de Críticos y Divulgadores de Còmic de España.
Premi a la millor obra d’autor espanyol al Saló del Còmic de Barcelona 2017

100 años : el tebeo que dio nombre a los demás : 1917-2017 / Jordi Manzanares. Diminuta, 2016
Un magnífic i complet estudi sobre el tebeo que va donar nom als altres i que enguany celebra el centenari: el mític TBO, la revista d’historietes més longeva de les publicades a tota la península ibèrica. La seva popularitat fou tan gran que va acabar donant nom a totes les revistes del seu gènere. Només per això ja mereix un lloc d’honor en la història del còmic  a Espanya.

La Grieta / Carlos Spottorno y Guillermo Abril. Astiberri, 2016
Després de tres anys de treball que s'inicia al desembre de 2013, diverses portades, desenes de pàgines publicades en revistes i un World Press Photo, el fotògraf Carles Spottorno i el reporter Guillermo abril es plantegen donar-los una altra forma narrativa a les 25.000 fotos i 15 quaderns de notes completats, per explicar el que passa a les fronteres de la Unió Europea.
La grieta és el diari de camp de dos reporters que recorren la frontera des d'Àfrica fins a l'Àrtic, per tal de desentranyar les causes i conseqüències de la crisi d'identitat d'Europa. Aquest treball de Spottorno i Abril sembla una mena de reportatge fotografiat, un assaig gràfic amb un rerefons geopolític molt actual. A mig camí entre el fotollibre i la novel·la gràfica, en tant que utilitza elements de la narrativa d'aquesta última, el resultat és un relat que no està basat en fets reals: són fets reals.

I a més a més...

Lamia / Rayco Pulido Rodríguez. Astiberri, 2016
El Resurgir / guión: Scott Snyder ; dibujo: Sean Murphy. ECC, 2016
El Hombre que mató a Lucky Luke / guión, dibujo y color: Matthieu Bonhomme. Kraken, 2016
Beverly / de Nick Drnaso. Fulgencio Pimentel, 2016
Melancolía / Simon Hanselmann. Fulgencio Pimentel, 2016
The Authority / guión: Warren Ellis ; dibujo: Bryan Hitch. ECC, 2016
Kraa [integral] / Benoît Sokal. Ponent Mon, 2015
Ojos grises / guión: Fernando Llor ; dibujo: Roger Vidal ; color: Àlex Batlle. Panini, 2016
El Gran poder del chninkel / dibujo: Grzegorz Rosinski ; guión: Jean Van Hamme. Norma, 2016
El Boxeador / Rubén del Rincón y Manolo Carot. La Cúpula, 2016

Accessibilitat