Notícia

Novetats enologia i viticultura- Abril 2022

23 de març de 2022

Ampliem el fons de viticultura i enologia amb les noves adquisicions següents.
Esperem que us siguin d'interès!

Comprender el vino / Pedro Ballesteros Torres
Una obra fonamental per conèixer i entendre els principals vins espanyols de la mà d'un dels experts més grans del nostre país.
Aquest llibre és fruit del que agrada més a l’autor: el vi. Intentar entendre'l més enllà de les seves condicions naturals i de celler, i esbrinar-ne els perquès. Res no és fixa en el vi. La ciència i la tecnologia redueixen les limitacions naturals, les modes donen avantatge a noves zones i la política estableix el marc en què es comercialitzarà.

Wineries / Nuevas bodegas y sus espacions de sociabilidad
La popularització de la cultura del vi ha transformat els cellers en centres de lleure i turisme, fins a l'extrem que alguns inclouen restaurants i hotels amb tractaments d'enoteràpia. Efectivament, l'arquitectura de cellers sempre apel·la a un fort caràcter industrial i funcional, on l'espai i el volum queden definits pel procés productiu: sovint l'estructura es compra per metre quadrat, i el tema del projecte es concentra en la definició de materials i en el disseny de façanes i cobertes. En termes generals, l’associació de dues disciplines tan exigents com l’arquitectura i la vitivinicultura té com a objectiu oferir les millors condicions per a l’elaboració del vi. La funcionalitat dels materials i de l'espai, l'obtenció de condicions tèrmiques apropiades i la integració a l'entorn natural són requeriments fonamentals. Els projectes d'aquesta compilació són una mostra essencial de les possibilitats arquitectòniques que ofereix el disseny de tot celler; en definitiva, edificis.

Guía de vinos gourmets 2022
Des de fa 37 edicions, la Guia Vins Gourmets 2022, pionera de les guies de vins del panorama nacional, mostra novetats i darreres tendències vinícoles, que s'han desenvolupat des de l'octubre del 2020 fins al setembre del 2021.

El Sorteig. Pilar de los Hielos
VII Premi de novel·la curta Celler de Lletres 2021
S'acaba el segle XIX i a Redoltes del Penedès en Dionís Vinyals produeix Le Pillard, el vi més exquisit de Catalunya. És tan valorat que fins i tot s'exporta a França. Però el que hauria de ser una història d'èxit, d'aquelles que porten la prosperitat i la felicitat, s'acaba convertint en un sainet molt divertit en què els veïns del poble s'han d'enfrontar a un dilema macabre per garantir el benestar col·lectiu.

Vinos Vol.5 - La cata como actividad / Bullipèdia
El volum V del Sapiens del Vi tracta sobre el tast com a activitat. Pretén concentrar el coneixement necessari per oferir, de manera reeixida, un tast: organització, recursos necessaris, tipus, eines, etc. Aquest volum connecta amb el volum VI, que tracta sobre l'anàlisi organolèptica pròpiament dita. Sumant els dos volums, s'utilitzen al voltant de 1.000 pàgines per desenvolupar el contingut necessari per comprendre la degustació tècnica del vi.

La Vinya de Joseph Beuys / Jordi Boldú
Joseph Beuys és l’autor que va dir que “tot ésser humà és un artista”, potser perquè ara puguem imaginar també que “tota ampolla de vi és una obra d’art”. Aquesta plaqueta vol ser un convit a descobrir o redescobrir l’obra de Beuys més tocada per la vinya i el vi, dins el seu projecte DIFESA DELLA NATURA. També vol ser una possible resposta a la pregunta de si ell va ser el primer artista que va defensar que l’elaboració d’un vi podia ser una obra d’art o potser només un altre camí de transformació de l’amor i del temps.

Vi i veritat. Natàlia Gisbert Abad
PREMI CIUTAT D'ALCOI DE NOVEL·LA ISABEL-CLARA SIMÓ
Una història on l'amor, la lleialtat, el treball, els negocis i el sentit del deure porten els protagonistes a emprendre els camins més inesperats.
Maia Serra és una inspectora de policia que s'acaba de separar del seu marit, Manel Martí, també policia i parella professional en una comissaria de València. Ara Maia és la nova comissària d'Alcoi, on lloga una caseta i està a punt d'incorporar-se a la nova faena. Mentre encara està coneixent els nous companys, Manel es posa en contacte amb ella per demanar-li ajuda, ja que s'està fent càrrec d'un cas important i es troba desbordat.

La Guia de vins de Catalunya i el Rosselló 2022: tast a cegues
La Guia de Vins de Catalunya 2022 presenta de nou enguany els tastos a cegues de 1.258 vins de tots els racons de Catalunya, que els cellers aporten per a l’anàlisi i valoració de l’equip de tast; que els tasta i els puntua amb una breu descripció i afegint una exhaustiva fitxa tècnica que ajudarà el lector a triar la millor opció per a aprofundir en el coneixement dels vins catalans.