Notícia

Novetats infantils

10 de febrer de 2021

Per als més menuts de la casa

Al prat / Giovanna Zoboli, Philip Giordano

Quanta vida hi ha en un prat! ... i també sota el prat! Des de bolets, rucs i flors que es veuen, a talps, arrels i cucs que viuen sota terra.

Si et pica un mosquit / Jordi Gastó, Christian Inaraja

Si et pica un mosquit i no et vols gratar, pots fer una infinitat de coses divertides. La picada no desapareixerà però ben segur que et divertiràs!

 

Pels que comencen a descobrir la lectura

Espècies extraordinàries / textos de Salvador Comelles ; il·lustracions de Christian Inaraja

De vegades, hi ha petites modificacions que produeixen grans canvis. Me’n vaig adonar el dia que vaig veure que, només canviant-ne un so, la cuca de llum es convertia en una cuca de fum, que és una espècie molt diferent. O que el pi roig, modificant només una lletra, perdia el seny i es tornava un pi boig. Aleshores vaig començar a buscar noves espècies i així vaig descobrir les meduixes, els xampinyons ...

El Peix peixet i les meravelles del mar / Guido Van Genechten

Al mar tot és meravellós. Al peix daurat li encanta el corall. A l’estrella de mar li agraden les petxines. I el peixet, que és el que trobo més bonic de tot? ... Un llibre dolç i amable sobre la bellesa de l’amistat.

Quin pardal! / Rocio Bonilla

En Climent és un nen curiós, com qualsevol altre. Un dia, la seva veïna, la senyora Moragues, li diu: -Quin pardal que estàs fet! La frase el deixarà molt preocupat. Què volia dir exactament? És un pardal o només s’hi assembla? Pot volar com les aus?

Si arriba l'hivern, digueu-li que no hi soc / Simona Ciraolo

No hi res millor que l’estiu. Però la germana d’aquest nen té notícies fresques ... l’hivern s’acosta! I també s’acosten el fred, la foscor i la pluja. Una celebració del pas de les estacions i de la joia que es pot trobar en qualsevol cantonada, faci sol ... o nevi!

99 tomàquets & una patata / Delphine Chedru

Sabries comptar 99 avions, tots diferents? 99 eines, 99 peixos, 99 cotxes, 99 gats, 99 tomàquets ...? i sabràs trobar a cada pàgina l’intrús que fa 100? Un llibre-joc pensant per aprendre a comptar fins a 99.

 

Per començar a llegir sols

El Manual / text: Jørn Lier Horst ; il·lustracions: Hans Jørgen Sandnes ; traducció de Meritxell Salvany

La Tiril i l’Oliver tenen un nou cas: algú ha robat en una empresa. Però aquest cop tu participaràs en la investigació. Coneixeràs els mètodes d’investigació més efectius: observació, recollida de proves, empremtes, seguiment, interrogatoris, codis secrets ... Tot el que necessites saber per muntar la teva pròpia Agència de Detectius.

Set claus per obrir els somnis / Alfredo Gómez Cerdá ; il·lustrat per David Pintor

Alfredo Gómez Cerdá ha reunit en aquest llibre 7 claus màgiques per endinsar-nos en el món dels somnis més meravellosos: Gianni Rodari, Tomi Ungerer, Astrid Lindgren, Juan Farias, Christine Nöstlinger, Roald Dahl i Gloria Fuertes. Set vides, set estils literaris, set claus per obrir els somnis.

La Trena, o, El viatge de Lalita / text de Laetitia Colombani ; il·lustracions de Clémence Pollet ; traduït del francès per Anna Casassas

L’admirable lluita d’una dona pel futur de la seva filla. Cada matí la Smita desenreda els cabells de la seva filla Lalita. No se’ls ha tallat mai. A l’Índia, les dones conserven molt de temps els cabells de naixement, de vegades tota la vida. Separa la cabellera en tres parts i les entrellaça per fer-ne una trena. Però avui no és un dia com els altres. Avui és el primer dia que la Lalita anirà al col·legi.

Viatge al país dels arbres / J. M. G. Le Clézio ; il·lustracions d'Henri Galeron ; traducció del francès de Jordi Martín Lloret

Sabies que els arbres són una mica tímids i feréstecs? Si fas l’esforç d’observar-los atentament, t’adonaràs que són uns éssers màgics que parlen, es mouen i fins i tot tenen ulls per veure-hi! El petit protagonista d’aquesta història els amansirà a poc a poc, es guanyarà la seva confiança i emprendrà un viatge meravellós per descobrir els seus secrets.