Notícia

Novetats infantils - Març 2021

03 de març de 2021

Us deixem la llista de les noves incorporacions del mes de març de la Biblioteca.
No ho dubteu i veniu a fer un cop d’ull a la sala infantil!

Pels que comencen a descobrir la lectura

La Diversitat és divertida / text: Laura Arcarons Martí i Carlota Coll Gutiérrez ; il·lustracions: Eva Palomar
La diversitat és una de les principals característiques de l’ésser humà i la seva sexualitat. I és l’ingredient necessari per acompanyar la construcció de la identitat dels infants des de l’escolta, el joc, l’experimentació i el descobriment, entenent-la sempre com quelcom canviant. Llibre interactiu amb 9 personatges que es poden combinar per crear-ne 729 de nous, jugant amb la diversitat i la genialitat.

El Meu barret vermell / Rachel Stubbs
Un barret pot servir per a moltes coses: pot protegir de la calor i del fred i també pot guardar somnis i amagar pors. Ho sap bé un avi que transmet a la seva neta la il·lusió de viure amb la ment oberta i la capacitat de meravellar-se.

Per començar a llegir sols

Kalòpsia : un planeta no tan diferent : descobreix Europa des de l'espai exterior / il·lustracions de Sònia Gonzàlez
Kalòpsia es troba a milions de quilòmetres de la Via Làctia. És un planeta de colors on el cel pot ser groc i l’aigua és vermella amb gust de xarop de maduixa. Però no tot és tan bonic com sembla. A Kalòpsia hi habiten 4 espècies que han separat els seus territoris amb murs perquè quan s’ajunten l’única cosa que fan és discutir. Acompanya la Wabi en aquesta aventura on descobrirà que, malgrat les diferències, les espècies del seu planeta poden conviure i ajudar-se les unes a les altres.

I per saber-ne més...

African-meninas : lideratge femení en el continent africà / il·lustracions de Sara Fratini i Ana Cebrián
Històries de 30 dones africanes per conèixer, una per una, les dones més importants del continent africà. Les biografies han estat ficcionades i en algunes ocasions s’han situat entre el món real i el món meravellós.

El Consentimiento (¡para niños y niñas!) : cómo poner límites, pedir respeto y estar a cargo de ti mismo / Rachel Brian
Pots tenir regles diferents per a cada persona i canviar-les quan et sembli. Un llibre que et donarà seguretat, responsabilitat i control absolut sobre el teu cos, les teves emocions i la teva manera de ser.

Eco herois : vides per defensar el planeta / textos de Federica Magrin ; il·lustracions d'Isabella Grott
Protegir el nostre planeta d’amenaces com la contaminació, l’escalfament global o l’explotació desmesurada dels recursos naturals sembla una missió impossible, tan sols a l’abast d’algun heroi amb poders sobrehumans. Però si llegeixes les pàgines d’aquest llibre t’adonaràs que hi ha un munt d’homes i dones que, tant avui com en el passat, han lluitat per aconseguir que la Terra sigui un lloc meravellós on viure. Són Grans Herois!

Experimenta amb la ciència : 50+1 propostes pràctiques / Carlos Heras
Guia de 50 experiments científics  dirigits a alumnes d’ESO i Batxillerat, descrits d’una manera senzilla, presentant els materials necessaris i explicant pas a pas.

Fungàrium / il·lustracions de Katie Scott ; text de David L. Hawksworth [i 6 més]
El Fungàrium és com un museu. Un museu que conté una col·lecció extraordinària de fongs, una de les formes de vida més fascinants de la Terra. Quedeu-vos bocabadats davant els colors i les formes dels bolets i els líquens, mireu com és la penicil·lina a través del microscopi. Els fongs són font d’aliment i de medecina per als humans, però en molts ecosistemes també són vitals per als animals i per a les plantes. Descobriu com van evolucionar, com es reprodueixen i com en són, d’importants, per a la vida al nostre planeta.

El Meu primer Larousse dels experiments
Amb “El meu primer Larousse dels experiments” aprendràs a fer a casa, amb molt pocs elements, curiosos experiments que et permetran descobrir principis bàsics de la ciència. Una completa guia per experimentar amb l’aigua, les plantes, l’electricitat o l’aire. Com crear un remolí en una ampolla, com tatuar plantes, com doblegar un llapis gràcies a l’aigua ...

Microbis monstruosos : tot sobre bacteris útils i virus dolents / Marc van Ranst i Geert Bouckaert ; il·lustracions de Sebastiaan Van Doninck
En aquest llibre aprendràs un munt de coses sobre els bacteris i els virus. També aprendràs com actua una vacuna i quins microbis són útils als humans. Hi trobaràs respostes a preguntes com: Per què has de rentar-te les mans abans de menjar? El coronavirus és el pitjor virus que coneixem? Hi ha bacteris masculins i bacteris femenins? Quins virus ha aconseguit vèncer la ciència? Què són els antibiòtics? ... Vols ser microbiòleg? Cultiva els teus bacteris i aprèn el truc de la patata.

Mitopèdia : una enciclopèdia de criatures mítiques i les seves històries màgiques / Good Wives and Warriors
Has sentit mai parlar d’Anansi, l’aranya transformista de l’Àfrica Occidental? O del Tanuki, una espècie de gos amable però entremaliat del folklore japonès? Amb aquesta enciclopèdia emprendràs un viatge màgic en què coneixeràs multitud de criatures fabuloses i llegendes d’arreu del món.

Tinc dret a la cultura / text d'Alain Serres ; il·lustracions d'Aurélia Fronty
Un passeig agradable pel país de la dansa, de la música, de la pintura, del teatre ... per descobrir les mil emocions tan boniques que s’amaguen darrera la paraula “cultura”. I per somiar que, un dia, tots els infants del món puguin créixer en llibertat, envoltats del treballs dels savis, dels saltimbanquis i dels artistes.