Notícia

Novetats infantils - Març 2023

18 de febrer de 2023

Les noves adquisicions de la sala infantil ja són aquí. Esprerem que us agradin!

Per als més menuts de la casa (I* Petits Lectors)

El Tigre que va venir a sopar / Steve Smallman, Joëlle Dreidemy ; traducció de Laura Vaqué (I* Sma)
Des de la seva última aventura, l'Estofat, el vell llop i en Truita viuen plegats, són feliços i s'ho passen d'allò més bé jugant al joc de tirar el pal. Un dia, però, en lloc de pescar un pal, en Truita torna amb un cadell de tigre tot suavet i bufonet. «Ens el podem quedar?», demana l’Estofat. «Només vol una abraçada!». «Haurem de tornar-lo a la seva família», diu el llop. Dit i fet, tots tres enfilen riu amunt per tornar-lo. Però el petit tigre té altres plans! Aquest llibre continua la història d'aquesta parella tan inversemblant, la qual podem conèixer a través d’aquests contes meravellosos sobre com fer amics i desmuntar els estereotips. A partir de 4 anys.

Descobreix els vehicles / il·lustrat per Elizaveta Byinosov (I* Byi)
Conte per descobrir quins vehicles s’amaguen sota les pestanyes. A  cada doble pàgina hi ha un munt de vehicles diferents dibuixats i en cada solapa hi ha una petita descripció d’un vehicle. Els nens hauran de pensar quin de tots els vehicles que apareixen dibuixats pot ser i aixecar la pestanya per descobrir si l’han encertat. Hi ha set vehicles per descobrir d'aquestes modalitats diferents: terrestres, de construcció, aquàtics, aeris i d'ara i d'abans. Conte de cartró escrit en lletra de pal pensat per a poder-lo utilitzar durant molts anys, ja que es pot llegir i jugar amb ell de maneres diferents: pels més petits: per començar a buscar i aprendre els vehicles i per poder exercitar la memòria recordant on s'amaguen els vehicles. Pels mitjans: per començar a practicar la lletra de pal i descobrir vehicles nous. I pels més grans: per aprofundir en els seus coneixements sobre els vehicles, ja que n'hi ha de molt especials. De 2 anys a 7 anys.

Pels que comencen a descobrir la lectura (I*)

Tinc un pare / autores: Natalia Ferrús, Antònia Cardona ; il·lustrat per Alba Bla (I* Fer)
En aquest llibre coneixerem el Manel i el seu pare, que es diverteixen a la platja i preparant sushi. Amb aquest títol s'inicia la col·lecció Contes familiars 2, concebuda com a eina per treballar la diversitat familiar, el respecte, la convivència i la igualtat.

L'Abraçada de la mort / text i il·lustracions de Dani Gómez ; epíleg de Conxita Luna (I* Gom)
Imagina que tothom crida de terror quan et veu. Imagina que intenten fugir quan t'hi apropes. Que ploren i imploren que no els toquis. Això sempre, durant milers d'anys. Imagina que ara, per fi, tens una amiga. Aquesta és una història sobre la superació del dol a través de l'acceptació de la propia mortalitat però, sobretot, és una celebració de la vida i de l'amistat.

El Núvol / Rita Canas Mendes, Joâo Fazenda (I* Can)
Un dia, el vent va desaparèixer i un núvol es va instal·lar al cel, just a sobre d'una carretera. I així va romandre, estàtic, durant dies i dies. El fenomen va cridar ràpidament l'atenció de tothom. Era un miracle, un presagi de la catàstrofe o simplement la contaminació? Les teories es van multiplicar i la discòrdia no va trigar. Fins que, un dia, el desconcertant ordre natural de les coses es va acabar imposant...

Amèrica : qui soc? / Tándem Seceda, Ester García (I* Tan)
Amb textos senzills i científicament rigorosos acompanyats d'il·lustracions ben suggeridores, permet conèixer set cries del continent americà en forma d'endevinalla.

Aaah! Hi ha un esquelet dins teu / Idan Ben-Barak i Julian Frost (I* Ben)
La Quog i l’Oort anaven a la festa d’aniversari d’en Kevin però, malauradament, la seva nau espacial s’ha estavellat. Ara et necessiten. Agafa aquest llibre i dona’ls-hi un cop de mà! Una exploració interestel·lar per l’interior de les mans, obra de l’aclamat duet d’artistes que va crear No llepis aquest llibre!

Ja no tindré un germanet : l'estiu de la nostra crispeta / Ariadna Díaz Aguiló, Jan Garrido Montblanch, Mariona Tolosa Sisteré (I* Dia)
Avui estic molt enfadada amb els papes. Els he cridat i els he dit coses lletges que en realitat no penso. Diuen que ja no tindré un germanet. Els he dit que no pot ser, que ells no ho entenen, però que jo ja tenia molts i molts plans. Amb una notícia tan difícil d́entendre com aquesta comença un procés de dol: el dol perinatal, una realitat molt freqüent i desconeguda. Amb la lectura d'aquest conte, descobrirem eines essencials que tenim al nostre abast perquè les famílies i els infants puguin transitar aquest procés.

Alegria : una cançó contada d'Antònia Font / un àlbum il·lustrat per Petra Pericàs ; escrit per Laia Figueras i Núria Puyuelo (I* Per)
N'Antònia ha perdut una cosa molt important i no sap per on començar a buscar-la. A poc a poc i gairebé sense adonar-se'n en va recuperant petits bocins, amagats en les petites coses que li provoquen somriures, fins que al final aconsegueix reunir totes les miques de l'alegria perduda. Però com s'apedaça l'alegria quan s'ha trencat?

Uugh! : un relat del Plistocè / Rafael Yockteng, Jairo Buitrago (I* Yoc)
Una tribu nòmada emprèn un viatge ple de perills per arribar a les coves que seran el seu refugi durant l'hivern. La més petita entre les dones, sempre atenta als senyals de la naturalesa, els depredadors i a tot el que fa el seu clan, veu en la superfície de les roques la possibilitat ―i el desig― d'expressar el que ha vist. I és allà, en el cor d'una caverna, on neix la primera història. Conte sense paraules.

Viatja i observa amb el Telmo : els misteris dels dinosaures i l'antic Egipte / Rafa Guerrero i Belén de Toro ; il·lustracions de Jesús López (I* Gue)
El Telmo, la mascota viatgera de la classe, coneix tots els racons màgics de l’escola de l’Hugo i la Carlota. En aquesta aventura s’endinsaran a l’època dels dinosaures i de l’antic Egipte. L’atenció i el control d’impulsos seran molt importants per poder desxifrar els misteris. Aquest conte proporciona un llenguatge clar, senzill i divertit, i conté elements que ajuden a potenciar i enfortir la memòria operativa i l'orientació espacial. A més, permet treure a la llum part de l'univers interior del petit/a lector/a: preguntes que fomenten la reflexió i el desenvolupament de la intel·ligència emocional. Jocs per als petits lectors. Inclou recomanacions per adults.

Cargol / escrit i il·lustrat per Minu Kim (I* Kim)
Seguir el teu germà gran i els seus amics, quan la teva bicicleta no té pedals, però les seves sí, no sembla que pugui acabar amb èxit. Segurament aniràs massa... lent. I això és un problema? En absolut! La veritat és que, si ens aturem a mirar allò que ens envolta, ens podem sorprendre. És tan fàcil com abaixar el ritme i estar presents.

Granota de tres ulls / Olga de Dios (I* Dio)
La granota de tres ulls creix en un indret contaminat. Salta ben amunt per entendre què està passant. Ben aviat descobreix que vol canviar les coses... Ho aconseguirà tota sola? Un conte per il·lusionar-nos amb la cerca de solucions comunes. Un divertit conte perquè els més petits segueixin gaudint de l’univers i les il·lustracions d’Olga de Dios.

Som família / autor: Associació LGBTI+ Trenquem Armaris ; il·lustracions: Raquel Martín Latasa (I* Som)
Aquest conte interactiu està pensat per treballar els estereotips de gènere i la diversitat familiar des de la naturalitat i la creativitat per interpretar les il·lustracions. Una bateria de preguntes farà reflexionar i generar un espai on poder parlar i visibilitzar des d’una mirada integradora que tingui en compte la comunitat LGTBI+.

Els Grans no paren de xerrar / Emma Hunsinger, Tillie Walden (I* Hun)
És hora d'anar al parc i la Molly no pot esperar més! Serà increïble, emocionant i... Oh no! Els veïns els han vist sortir, i tots han començat a parlar. Molt. Els minuts semblen hores, les hores semblen dies, i els dies semblen eons... Aquesta oda a la paciència i als dilemes universals infantils explora el difícil que és esperar...

I també...

La Millor mascota del món / Arianna Squilloni, Karina Letelier (I* Squ)
Compte amb la princesa pirata / Holly Ryan, Siân Roberts (I* Rya)
Quin tràfec amb el monstre de l'armari! / text: Antoine Dole ; il·lustracions: Bruno Salamone (I* Dol)
Babar : todas las historias / Jean de Brunhoff ; prólogo de Maurice Sendak (I* Bru)
Un Dia al parc / Eva Montanari (I* Mon)
Un Día con amigos / Philip Waechter (I* Wae)
La Fuga / Cristina Oleby, Pablo Pino (I* Ole)
El Rei de l'espai / de Jonny Duddle (I* Dud)

Per començar a llegir sols (I**)

Superamigui / escrit per Lucía Manusovich ; il·lustrat per Julián Cardozo (I** Man)
Hi ha herois i heroïnes que lluiten contra monstres. D’altres que s’enfronten a poders malvats. Però en Miqui, la seva mare i tota la seva família hauran de travessar reptes i aventures per transformar les seves idees antigues en noves maneres d’entendre que cadascú és com és, fa el que li agrada i se sent com se sent! Ho aconseguiran? Aquest conte és un viatge que travessa nombroses experiències i que ens convida a submergir-nos en una història de preguntes, reptes i aprenentatges amb relació al tema de la diversitat corporal, les identitats de gènere, els vincles. Al final del conte trobareu una guia per a les famílies i professionals de l’educació, un eina que ajudi a la reflexió, per continuar interrogant-nos i aprenent formes més cuidades, plaents i respectuoses d’acompanyar les vivències de nens, nenes i nenis.

Bruna la Bruixa i el secret de l'Encantada / Pasqual Alapont, Viv Campbell (I** Ala)
L'estany de l'Encantada s'està assecant per culpa de les obres d'uns malvats que volen apoderar-se de l'aigua. A sobre s'han inventat una història de por sobre una bubota per espantar el veïnat i, així, continuar amb el projecte. Això enfada molt na Bruna la bruixa i l'autèntica Encantada: com s'apropien dels éssers màgics per fer por? Amb l'ajuda d'un nen, en Miquel, i d'un follet, en Fals, intentaran desemmascarar els especuladors. Podran salvar el bosc?

Postals per al Tomàs / text d'Amparo Sena i Bruno Barrachina ; il·lustracions de Cristina Picazo (I** Sen)
En Tomàs ha caigut a la dutxa i s'ha trencat una cama i un braç. Les vacances d'estiu se n'han anat en orris! Mentre pensa, ple d'enveja, com passaran l'estiu els seus amics, en Tomàs va rebent postals des de diferents indrets del món... i sembla que la realitat no s'ajusta amb el que tots havien imaginat!

L'Últim monstre / Joan de Déu Prats ; il·lustracions de Kim Amate (I** Pra)
El monstre verd i pelut del vell molí ja no espantava ningú. No pas perquè ja no fes por, i ara! El problema era que al poble ja no hi vivia ningú. Si volia continuar fent de monstre, no li quedava altre remei que anar-se'n a viure a la ciutat. Allà, es va colar en una casa i es va amagar en un armari, preparat per ser més terrorífic que mai.

L'Última nena de la Terra / Yves Villebouffante ; il·lustracions de Roger Zanni (I** Vil)
El meu nom és Nora i, durant uns dies, vaig ser la noia més famosa del planeta Mart. Que què vaig fer? Molt fàcil: congelar-me. Em van trobar enterrada sota una immensa capa de gel a la Terra, que, com ja sabeu, fa mil anys que està congelada.

Una Entremaliadura prehistòrica / text i dibuixos de Pablo C. Reyna; traducció de Joana Castells Savall (I** Rey)
La Mona Sapiens és inventora (tot i que mai encerta a la primera); el Crok Manyó, el nen més fort de tots (i també el mes bèstia), i el Pere Saure..., l'únic que no té res d’especial fins que li cau a sobre la poció màgica de la Mona, la qual el converteix en dinosaure. Atxim! Excepte quan esternuda... i torna a ser un nen normal. En Pere i els seus amics hauran de fer front al Monstre de les Cavernes. Un monstre que no és el que sembla.

I també...

El Despertar del dragón de tierra / Tracey West ; ilustraciones de Graham Howells; traducción de Scheherezade Surià López (I** Wes)
Hola vida! : contes creatius per inspirar l'activisme ambiental / text: Clara Montaner Augé; il·lustracions: Liz Kueneke (I** Mon)
Terra de ningú / María José Floriano, Federico Delicado (I** Flo)
L'Olga, quin descontrol! / Elise Gravel; traducció de Hara Kraan (I** Gra)
Joc de campions / guió: David Domínguez ; il·lustracions: Pablo Ballesteros ; traducció: Raquel Valle Bosch (I** Dom)

I pels que ja dominen del tot el món dels llibres  (I***)

Paraules de Caramel / Gonzalo Moure ; ilustrado por Maria Girón (I*** Mou)
En Kori és un nen sahrauí de vuit anys que viu en un camp de refugiats. És sord i reconeix les paraules amb els moviments dels llavis. Amb l’ajuda de la seva mestra aprèn a llegir i escriure, i des de llavors sempre duu un quadern per anotar tot allò que creu reconèixer en els llavis del seu millor amic, en Caramel, un camell del color de la canyella amb qui té una relació molt especial.

El Jove Moriarty i el misteri del dodo / Sofía Rhei ; il·lustracions de María Simavilla ; traducció de Xavier Solsona (I*** Rhe)
El James Moriarty és un nen intel·ligent i astut. Quan el seu oncle Theodosius torna d'un dels seus viatges pel món, no arriba només amb regals per als seus nebots: ha portat un dodo, un animal que tothom creia extingit. Però l'ocell no és només valuós per a l'oncle: a la festa que organitzen per rebre'l, tots els convidats tenen motius per desitjar-lo... i robar-lo. I al James li agrada molt guanyar, sobretot si competeix amb l'altiva Arabella, la seva germana. Amb l'ajut d'un company, el John Watson, es llença de cap a resoldre el misteri del dodo, encara que això els dugui un munt de problemes.

El Misterio del reloj / Jorn Lier Horst ; traducción de Bente Teigen Gundersen y Mónica Sainz Serrano (I*** Hor)
Han saquejat una de les joieries més grans d'Oslo. Els autors del robatori es van emportar vint quilos d'or pur, moltes joies i, sobretot, el valuosíssim Rellotge Maltès. Una pista condueix directament a la badia de la pensió La Perla, on Cecília, Leo, Une i el seu gos, Egon, començaran una trepidant cerca per recuperar el botí. Però el camí que porta a la veritat i al rellotge està ple de perills: fugitius de la llei, hostes misteriosos, diaris secrets... Hauran de fer tot el possible per salvar la pell.

El Lleó sobre la porta / Onjali Q. Raúf ; traducció de Lara Estany (I*** Rau)
Des que tinc ús de raó, la gent sempre se'ns ha quedat mirant, a la meva família i a mi. El meu pare diu que és perquè som "especials", però mai hi ha ningú que s'assembli a nosaltres en els llibres d'història de l'escola. No obstant això, aquest any és diferent. En una excursió per estudiar la Segona Guerra Mundial, he vist el meu nom esculpit en una església, sota un lleó daurat. Encara no sé qui va ser aquesta persona, però el que sí que sé és que va ser un heroi. I això ho canvia tot. De fet, és possible que, amb la meva ajuda, sigui capaç de canviar la història.

I també...
Per què soc... pastora? / María Vicente ; il·lustracions Muntsa Vicente (I*** Ser)
Per què soc... egiptòleg? / Jordi Ortiz ; il·lustracions Àfrica Fanlo (I*** Ort)

I per saber-ne més...  (Coneixements)

El Mundo en números / escrito por Clive Gifford (I 03 Gif)
Descobreix xifres increïbles i dades al·lucinants sobre tot el que puguis imaginar: animals, art, grans construccions, cos humà, univers... Quan triga un astronauta a posar-se el vestit espacial? Quants blocs de pedra formen la Gran Piràmide de Guiza? Quin percentatge del nostre cervell fem servir en realitat? Quina velocitat poden assolir els vents d'un tornado? Quan podia arribar a pesar un Tyrannosaurus Rex? Quants milions de bacteris pot contenir una culleradeta de terra? Passaràs hores descobrint dades increïbles sobre més de 80 temes.
Temes: curiositats; enigmes.

El Museu d'història i El Museu d'art / text de Tanya Kyler ; il·lustracions de Sr. Sánchez ; traducció: Marta Armengol (I 069 Kyl)
Dos llibres de cartró amb més de 50 solapes per descobrir les èpoques històriques més conegudes i les obres d’art més conegudes, grans artistes i els treballadors del museu. A partir de 5 anys.
Temes: museus; història; història de l’art.

M'entenc però no sempre / Valentín Coronel ; il·lustracions de Nuria Rodríguez (I 155.7 Cor)
Una aproximació sense tabús a la salut mental, inclús al suïcidi juvenil. El cervell condiciona tots els aspectes e la nostra vida, des de les funcions fisiològiques més elementals fins als sentiments més profunds. La salut mental no és menys important que la salut física: és, senzillament, una altra dimensió del nostre benestar.En aquestes pàgines trobaràs una lúcida reflexió sobre la nostra psicologia, plena de respecte i empatia. No busquis consells grandiloqüents ni grans afirmacions: el que trobaràs és una mirada irònica i comprensiva sobre els nostres sentiments, sempre complexos i contradictoris. I no ho dubtis: si no estàs bé, a més de llegir aquest llibre, contacta amb un professional i demana ajuda. Tot el món la necessita en algun moment. Valentín Coronel, afincat a Galicia, és admirador de Roald Dahl i li agrada tractar al públic com a les persones intel·ligents i sensibles que són. En aquest llibre no sols s?atreveix a tractar temes que sovint són tabú, sinó que ho fa des de la pròpia experiència i amb la supervisió de diferents especialistes.
Temes: adolescents; psicologia

Ens ho passem bé aprenent : ciència (I 5/6 Ens) i Ens ho passem bé aprenent : enginyeria  (I 62 Ens) / Federica Fabbian, Daco's Confetti
Es tracta d’una sèrie de llibres de cartó interactius que ajudaran els nois i noies a aprendre els aspectes bàsics de la ciència, la tecnologia, la enginyeria i les matemàtiques de forma divertida i pràctica. A cada pàgina, després d’una breu introducció explicativa sobre algun dels aspectes més rellevants de cada matèria, en aquest cas la ciència, els més petits trobaran una pregunta i una roda que hauran de girar. Si escullen la resposta correcta, a la pàgina següent, descobriran la solució. Si prenen la decisió equivocada, poden aprendre d’aquesta experiència i començar de nou, prestant atenció a les seves futures eleccions.
Tema: experiments científics, enginyeria, invents.

Les Aventures de l'equip Ciber : aprèn a utilitzar internet de manera segura amb els consells de la Yaiza Rubio, una de les principals expertes en ciberseguretat del món / il·lustracions d'Artur Laperla ; textos de Cristina Serret (I 681.3(Int) Ser)
Yaiza Rubio, una de les principals expertes en ciberseguretat del món, ensenyarà el nostres joves com utilitzar internet de manera segura. Amb aquest llibre, els nois i les noies sabran: protegir-se de virus, troians i tot tipus de malware; protegir la seva identitat digital; no caure en trampes fraudulentes ni confiar en falses amistats i navegar de manera segura.

Niños activistas : historias verdaderas de la infancia de los impulsores del cambio / Robin Stevenson ; ilustraciones de Allison Steinfeld ; traducción del inglés de Julio Hermoso (I 92(100) Ste)
Aquesta amena i original col·lecció de minibiografies il·lustrades ens revela els moments més significatius de la infància de setze grans activistes. Al llarg de la història els activistes han treballat i s'han manifestat en defensa de la igualtat i la justícia; molts van tenir infàncies curioses i commovedores amb què ens podem identificar. Martin Luther King Jr. discutia amb el seu pare sobre si ballar era un pecat. Harvey Milk sentia passió per l'òpera. A Dolores Huerta la van acusar injustament de copiar els treballs de classe. Nens activistes ens explica anècdotes d'apassionants biografies, acompanyades de vibrants il·lustracions, de personatges tan interessants com diferents: Alexander Hamilton, Helen Keller, Nelson Mandela, Rosa Parks, Emma Watson i Malala Yousafzai, entre d'altres.
Temes: biografies i drets humans.

I també...

200 preguntes sobre animals / text: Cristina Banfi ; il·lustracions: Lorenzo Sabbatini (I 59 Ban)
Temes: animals, curiositats i enigmes.
Judo (I796.85 Ant) i Gimnàstica rítmica (I796.41 Ant) / Joan Antoja, Anna M. Matas ; il·lustracions d'Anna Baquero
Nas de pallasso / Miquel Desclot ; il·lustracions d'Anna Font (IP 833 Des)
Temes: circ i poesia.
Oscar Wilde / escrit per Boris Izaguirre; il·lustracions de Wuji House (I 92 (Wil) Iza)

I per acabar alguns còmics..  (Còmics)

L'Excursió de la Babita / guió i dibuixos: Natalia Colombo (IC Col)
Ha arribat el dia d´anar d´excursió! La Babita està molt emocionada i amb els seus amics inicia un viatge on compartiran grans aventures: algunes divertides i d´altres, una mica perilloses. Junts provaran d´arribar al cim de la muntanya. Ho aconseguiran? Una història d´amistat enmig de la natura. Còmic sense lletra. A partir de 3 anys.

Vida gossa / Baltscheit i Becker ; traducció de Núria Molines i Galarza (IC Bal)
Soc la Selma. Tinc por dels gossos. Normal, fan molt de soroll i són molt entremaliats i lladren com a bojos i ensumen coses estranyes. La mare diu que només volen jugar i que he de posar-me en la seva pell. I això mateix he fet! Perquè soc la Selma i tinc el poder de metamorfosar-me. Per a aquesta aventura m’he transformat en una gosseta molt maca. Qui no té por, llegeix la meva història i descobreix tot el que hi he viscut.
Còmic d’humor i gossos.

Mikoo i el cinturó màgic / Rafa Barragán, Sandra Díaz (IC Bar)
En Mikoo i la seva colla troben un cinturó màgic que té el poder de concedir desitjos, i que a més a més, pot parlar! Tots junts es divertiran i es faran molt bons amics, però sembla que uns alienígenes misteriosos van darrere d'aquest cinturó... Guanyadora de la beca Carnet Jove de Còmic 2021.
Còmic d’aventures i fantasia.

Alergia / Megan Wagner Lloyd y Michelle Mee Nutter (IC Llo)
Sembla que a casa tothom té lloc, menys la Cèlia. Els seus pares estan ocupats amb la imminent arribada d'un nou nadó, i els seus germans petits són bessons i sempre són al seu propi món. La Cèlia creu que un cadell seria la solució, però quan n'escollirà un el dia del seu desè aniversari, resulta que és superal·lèrgica a tot el que tingui pèl! Podrà la Cèlia burlar les seves al·lèrgies i trobar la mascota perfecta? Potser, a més, trobi una millor amiga i alguna sorpresa.
Còmic d'aventures, divulgatiu i sobre al·lèrgies.

A baix els romans! / René Goscinny, Albert Uderzo (IC Gos)
Aquesta nova col·lecció de còmics, “Ideafix i els irreductibles” basats en la primera sèrie d'animació derivada de l'univers Astèrix promet satisfer a tots els fans. En ella descobrirem la historia de l'Ideafix i la seva banda d'irreductibles abans que el nostre gosset conegui als famosos herois gals. En les pàgines d'aquest llibre, l'Ideafix i els seus amics (gossos, gats i fins a ocells) lluiten contra l'invasor romà.