Notícia

Novetats infantils - Octubre 2022

19 de setembre de 2022

Per als més menuts de la casa (I* Petits Lectors)

Hola, lluna / Mar Benegas (I* Ben)
Anar a dormir és tota una aventura, perquè la nit és plena de meravelles. Quan la lluna ens cuida i les estrelles s’encenen, pot passar qualsevol cosa. Saluda la lluna i comença el viatge!

La nit : 5 textures per tocar, 5 sons per escoltar / Marion Billet (I* Bil)
Conte dels animals de la nit, amb textures i sons per escoltar.

Les quatre estacions / Emma Martínez (I* Mar)
Amb l’ajuda de 5 sons i 5 llums, conte per a descobrir les quatre estacions.

Pels que comencen a descobrir la lectura (I*)

Fruita de temporada / Clara Corman (I* Cor)
A quina estació creixen les maduixes? Què hi ha a dins d'una síndria? De quin color són les flors de la pomera? Aixeca la pestanya a cada doble pàgina i descobriràs l'interior d'una fruita!

El Leo no és cap extraterrestre / text: David Gómez i Susana Peix ; il·lustracions: Carolina Luzón (I* Gom)
Diuen que el Leo viu en un altre món, però no és veritat. El Leo no és un extraterrestre. Ell viu a la terra. Encara que de vegades, sembla que no estigui aquí. El Leo és un nen amb TEA (Trastorn de l'espectre de l'autisme), no sap expressar les seves emocions amb paraules, de manera que els seus pares estan molt preocupats perquè no aconsegueixen comunicar-se amb ell, fins que un dia el Leo aprèn a comunicar-se amb paraules, encara que no en surti cap de la seva boca.

El Mosquit / Elise Gravel (I* Gra)
A més a més de picar-nos, els mosquits fan moltes altres coses: viuen en tots els països del món, als humans ens detecten a través de la nostra respiració i una altra curiositat és que ens piquen tan sols les femelles, perquè necessiten la nostra sang per pondre ous. Poden arribar a pondre'n al voltant de 400 al dia! Per això n'hi ha tants. Si no vols gaudir de la seva companyia, posa't màniga llarga!

La Faldilla lila d'en Leo / Irma Borges, Francesco Fagnani ; traducció: Marta Morros Serret (I* Bor)
A en Leo li encanta disfressar-se. De pirata, de superheroi, de cavaller... També li agrada posar-se la faldilla lila, però el dia en què va decidir sortir al carrer amb ella, una senyora gran va pensar que en Leo era una nena i ell es va enfadar molt. Un nen no pot jugar i posar-se una faldilla? Fa anys, a les nenes no els deixaven posar pantalons... Potser això és el mateix. Guanyador de la VII edició del Premi de Literatura Infantil Narrating Equality de l'associació "Woman to be".

Tami, el maquinista / Núria Parera ; il·lustracions de Dani Torrent (I* Par)
En Tami és el maquinista més impecable de la xarxa ferroviària. Condueix sempre concentrat, sense aixecar la mirada ni gosar mirar més enllà de les vies. Així li ho havia ensenyat el Cap dels Maquinistes i ell, és clar, era el millor dels alumnes. Fins que un dia, dissortadament - o no - , el seu tren descarrila. I si altres camins fossin possibles? Quina vida i quins paisatges descobrirà aixecant la mirada per sobre les vies platejades?

L'Embolic / Lídia Alcázar i Noemí Fernández ; il·lustracions de Seta Gimeno (I* Alc)
T'has parat mai a pensar tot el que et volta pel cap al llarg del dia? Totes les persones tenim pensaments que ens acompanyen arreu i a l'Anna, els seus, li agraden. Però aquesta nit no ha dormit bé. El dia anterior va ser complicat, els seus pensaments se li han acumulat i no l'han deixat descansar. Avança el matí i, tot i que ho intenta, el seu malestar no millora. Els seus pensaments s'entortolliguen i no troba la manera de desempallegar-se'n. Què ajudarà l'Anna a desfer l'embolic de pensaments?

Què t'ha passat? / Josep Gregori ; il·lustracions: Seta Gimeno  (I* Gre)
En Martí és un nen molt alegre, però últimament no va tan content a l'escola. Què li deu passar? Gràcies a l'àvia, la família descobrirà el problema i entre tots intentaran posar-hi solució. Una història tendra i valenta sobre l'assetjament escolar.

El Tòtem / Fran Pintadera, Xavier Mula (I* Pin)
Per a què servirà aquest pal? Aquesta és la pregunta que es fan una sèrie d'animals al trobar-se amb el tòtem. Cada animal li donarà un ús diferent segons el seu criteri. Però qui té raó?

I també...

Les Veus del bosc / text de: María José Domènech ; il·lustracions de: Isabel Fabregat (I* Dom)
Acompanya la ràbia : conte per comprendre i aprendre a gestionar la ràbia en la infància / Carolina Ángel i Santiago Sánchez ; [il·lustracions:] Andrés Pabón (I* Ang)
L'Olivia l'espia / text i il·lustracions: Ian Falconer (I* Fal)
Avui serem... llibreters / Laia Soler ; Srta. M (I* Sol)
El Aprendiz de brujo / Gerda Muller ; basado en un poema de Goethe ; traducción de Ana Romeral Moreno (I* Mul)
Bestiari salvatge d'estar per casa / Sebastià Serra (I* Ser)
Com es vesteixen els ocells / Silvana D'Angelo ; Martin Romero (I*Dan)
La Camioneta vella / Jarrett Pumphrey, Jerome Pumphrey (I* Pum)
La Màquina de pessigolles / conte d'Elisenda Queralt Monsó ; il·lustrat per Roger Olmos (I* Que)

Per començar a llegir sols (I**)

La feroç enciclopèdia dels llops / Laurence Kubler (I** Kub)
Aquesta ferotge enciclopèdia presenta un catàleg de llops: el llop pocavergonya, el llop bromista, el llop vegetarià, el llop quatre ulls, l'home llop i molts més. Quin és el teu preferit?

Nosaltres, les persones / Dieter Böge (I** Bog)
Un llibre per pensar-nos i per dialogar sobre el que ens uneix i el que ens separa. Perquè, tot i que siguem molt diferents, hi ha alguna cosa profunda que ens connecta...

L’estrambòtica volta al món en vuitanta dies / Pinto, Jules Verne (I** Ver)
Pinto & Chinto ens conviden a acompanyar al cavaller anglès Phileas Fogg i en Paspartú, el seu servent, en un viatge contrarellotge. Haurem de sobreviure travessies marítimes, plenes de tornados, muntanyes que s'empassen trens i, fins i tot, rituals fanàtics enmig de la jungla.

Tenim un hort! / Joanna Gaines (I** Gai)
El nostre viatge fins a tenir un hort va començar amb una planteta en un test, però tot plegat no va anar com esperàvem. Vet aquí que no sempre és fàcil començar a fer una cosa nova, però, de vegades, el que més costa és el que més compensa.

Missió prehistòria / Blanca Álvarez (I*** Swi)
La Swirt i el Brainy han anat a la prehistòria i necessiten la teva ajuda per memoritzar tot el que passi en aquesta aventura i poder tornar a casa. Aconseguireu la medalla de la supermemòria?

I també...

Lluny / Bernat Cormand (I** Cor)
Viatges en trens de primera classe / Dani Torrent (I** Tor)
L’ós i el murmuri del vent / Marianne Dubuc (I** Dub)
Mundiherois / Núria Bonet Baqué (I** Bon)
Vull ser reina / Susana Peix (I** Pei)
La rebel·lió de la princesa rosa / Raquel Díaz Reguera  (I** Dia)
El príncep que volia portar vestit / Patricia Vilar Ruiz (I** Vil)
Els fantasmes de Cala Blaua / Jordi Fenosa (I** Fen)
Una cangur excepcional / Teresa Guiluz (I** Gui)
Bilomba a la vista! / Jordi Fenosa (I** Fen)
N’has fet de tots colors, Lia! / Lara Sànchez Guirado (I** San)
En drac i en Jordi són amics? / Montse Ruiz (I** Rui)
Mireu allà dalt : fer castells ens meravella! / Joana Faixa (I** Fai)
Taure, el tauronet / Josep Carles Laínez (I** Lai)
La cua del drac : una història que portarà cua / Susagna Macià Martí (I**Mac)

I pels que ja dominen del tot el món dels llibres  (I***)

Naïm / Naïm Batrumi (I*** Bat)
En Naïm és un nen d’onze anys que escriu les seves vivències; n’hi ha de tristes, n’hi ha de divertides, d’altres són amoroses... totes responen a la seva mirada sensible i a la tenaç necessitat d’expressar-se.

L’hivern del Sr. Jeroni / Eulàlia Canal (I*** Can)
Des que va morir la Francesca, la seva dona, el senyor Jeroni viu tot sol... Bé, no, l’ajuda en Vladimir, un robot molt servicial i, a vegades, una mica impertinent. Una de les poques alegries que li queden al senyor Jeroni és el seu net Boi, a qui intenta transmetre la passió pels rellotges. Però un incident a la casa del davant alterarà la seva rutina d’una manera que no s’hauria pogut imaginar.

Que ve el cometa! / Tove Janson (I*** Jan)
És estiu a la Vall dels Mumins. Tot sembla d'allò més normal, però aquella mateixa nit arriba una tempesta. Segons la Rata Mesquera, és un cometa que s'acosta perillosament a la Terra. El cos celeste és cada dia més gran, el cel es tenyeix de vermell, el mar es retira i aviat totes les criatures agafen les seves pertinences i fugen.

I per saber-ne més...  (Coneixements)

Una Llavor dorm / de Dianna Hutts Aston ; il·lustrat per Sylvia Long  (I 58.14 Ast)
Aquest àlbum il·lustrat de coneixements descobreix als infants, de manera amena i divertida, més de trenta varietats de llavors i plantes. El text és curt i senzill, idoni per a petits lectors. Les il·lustracions de diferents colors estan plenes de detalls. Sens dubte, una fascinant guia, ideal tant per llegir a casa, com a l'escola o a la biblioteca.

El Gran libro del cerebro / escrit per Tim Kennington ; il·lustracions de Josy Bloggs i Liz Kay (I 612.8 Ken)
Tots els dies fem servir un superordinador sense saber-ho: el nostre cervell! T'has preguntat mai com de ràpid pensem, què passa dins del nostre cap quan dormim o com li diu el nostre cervell a la resta del cos què ha de fer? Descobreix-lo en aquesta guia apassionant sobre la sala de control del nostre cos. Entre aquestes pàgines trobareu cervells d'animals fascinants, invents increïbles i experiments que podeu provar a casa per aprendre com funciona el vostre cervell.

Tribus : viatge per alguns del pobles més sorprenents de la Terra / Sam G.C., Raquel Martín (I 572 GC)
Aquest llibre és una porta oberta a una realitat que amb prou feines coneixem: escampades per tot el planeta, amagades de la mirada del primer món, en profunda comunió amb la terra i la natura, centenars de comunitats indígenes viuen i es desenvolupen d'esquenes al “progrés”, tal com l'entenem nosaltres.
Aquí trobaràs una petita representació d’aquestes comunitats amagades, algunes de les quals són gairebé desconegudes. El seu ritme de vida va lligat a l’entorn on viuen des de fa segles i, sens dubte, tenen moltes coses per ensenyar-nos.

El Viatge de les paraules / Andrea Marcolongo, Andrea Ucini (I 40.6 Mar)
Retrocedim en el temps fins a l’origen de mots com Escola, Xocolata, Llengua o Animal: cada paraula amaga un periple llarg, una història emocionant que ens explica quan i on va sorgir, com n’ha evolucionat el significat i quins altres mots n’han derivat. Aquestes etimologies ens porten descobriments sorprenents i ens regalen una mirada àmplia de com es construeix el llenguatge, de com el llenguatge

I també...

Ajedrez para niños : juegos, estrategias y trucos / Sabrina Chevannes (I 794.1 Che)
Espies i sabotatges a dojo / Paul Martin (I 793.4 Mar)
Juegos en la oscuridad : 100 juegos no aconsejados para miedicas / textos y juegos por Brigitte Bellac ; ilustraciones por Jacques Azam (I 793 Bel)
Bicicletes / Fleur Daugey, Karine Maincent (I629.11 Dau)
101 buenas razones para leer / ilustraciones de Guillaume Long ; prefacio de Beatrice Masini ; traducción de Ana Garralón (I 028 Lon)Oscar the hungry unicorn eats Christmas / Lou Carter ; Nikki Dyson (IE Car)

I per acabar alguns còmics..  (Còmics)

5 mundos : el laberinto rojo / Mark Siegel (IC Sie)
Podrà la Oona resoldre el misteri del laberint i alliberar el poder de far vermell? Haurà de passar tot d’aventures per a salvar la galàxia i comptarà amb l’ajuda dels seus amics.

En Martí i els monstres perduts / Marc Brocal (IC Bro)
En Martí passa unes vacances d'estiu molt tranquil·les a casa dels seus oncles quan, de sobte, comencen a sortir monstres de tot arreu. Amb l'ajuda del seu amic pop, intentaran solucionar aquesta misteriosa aparició.

Famílies

El despertar al mundo de tu bebè / Chantal de Truchis 155.4 Tru
Des del seu naixement, el nadó participa activament en el seu desenvolupament. A partir de situacions quotidianes l’autora ens indica la millor forma d’acompanyar el nadó recolzant el seu desig de créixer. Amb explicacions clares i concretes, els pares es sentiran confiats al llarg d’aquesta etapa.

El código del niño / Danielle Dick 155.4 Dic
L’autora, genetista i psicòloga del comportament, ens submergeix en el desconegut funcionament de la genètica. Explica que els infants no són un paper en blanc, i aborda com els gens conformen el caràcter. La clau és adaptar les estratègies de criança per ajudar-los a convertir-se en la millor versió de sí mateixos.

Sords profunds : però hi sentim i parlem / Marta Capdevila 616.2 Cap
Aquest conte explica l’experiència de l’autora com a mare d’un nen sord.

 

Accessibilitat