Novetats per a infants

Novetats per a infants

11 de novembre de 2017

Wangari Maathai: la dona que va plantar milions d'arbres / text deFranck Prévot ; il·lustracions d'Aurélia Fronty
Aquesta africana es va donar a conèixer arreu del món per tots els combats tan valents que va lliurar en benefici del planeta, dels drets de les dones i de la llibertat. Al seu país, Kenya, i també a tot Àfrica, es va oposar a la deforestació i va fer renéixer els boscos amb l'ajut de milers de persones. El 2004 se li va concedir el Premi Nobel de la Pau.

¿Qué fue la Guerra Civil?: nuestra historia explicada a los jóvenes / Carlos Fernández Liria, Silvia Casado Arenas ; ilustraciones de David Ouro
Des de la mort del dictador Francisco Franco s'ha consolidat un relat complaent de la Guerra Civil espanyola: la guerra que va començar en 1936 va ser un enfrontament fratricida entre iguals, un conflicte ple de dolor que va tenir el seu origen en els errors d'uns i altres. Sembla que, en certa manera, tots dos bàndols van perdre. Aquesta narració, sense ser incerta en la seva totalitat, és obertament tendenciosa. L'equidistància respecte dels esdeveniments històrics no depèn tan sols del que es diu, sinó del que no es diu, i en la història de la Guerra Civil espanyola són moltes les coses que no es diuen.

El dia de la natura: descobreix un món sorprenent a la porta de casa teva / Kay Maguire i Danielle Kroll
La natura és pertot arreu: just davant de casa teva, als meravellosos i salvatges boscos, als masos i també als camps i els horts del voltant. I cada dia el món on vius canvia amb les estacions que se succeeixen, des de la primavera fins a l’hivern. Aquest llibre t’ajudarà a explotar i entendre la màgia de la natura, et transportarà a vuit indrets diferents al llarg de l’any i t’explicarà com canvien la flora i la fauna amb el pas de les estacions. Així que agafa un barret, calça’t unes sabates ben còmodes i surt a descobrir el que la natura t’ofereix, faci el temps que faci!

I a més...
Classic Tales / Jack London;  illustrated by Jordi Vila Delclòs
Electriciudad: energía limpia para un futuro sostenible / Enrico Maraffino
Inventari il·lustrat dels ocells / Virginie Aladjidi ; il·lustracions: Emmanuelle Tchoukriel