Notícia

Novetats per a infants

21 de desembre de 2018

Llibres per manipular quan encara no llegim:

Si jo fos un pingüí / Ana Galán ; il·lustracions de Mariana Nemitz
Si jo fos un esquirol / Ana Galán ; il·lustracions de Mariana Nemitz

Els més petits llegeixen, juguen, comparen, ... I descobreix com són les cries dels animals salvatges!

A dormir gatets! / Bàrbara Castro Urío
Quantes espècies poblen el nostre planeta, quantes maneres de néixer, créixer i viure! Cada nova vida és un petit gran miracle. Un delicat llibre on les transparències ens descobreixen poc a poc aquest viatge on tot comença.

Llibres per quan comencem a llegir:

Aquí arriben com abans : abecedari / de Maurice Sendak ; versió de Miquel Desclot
Un és en Jan : llibre de fer comptes / Maurice Sendak ; versió de Miquel Desclot
“1 és en Jan que 2 una rata que viu aquí tot sol entra per on vol". Aquests clàssics de Maurice Sendak, del 1962, arriben als nostres dies amb la mateixa frescor i humor. “Aquí arriben com abans” és un divertit abecedari protagonitzat per una família de caimans que, a través de situacions molt diverses, ens van ensenyantles lletres. De passeig, disfressats, cuinant o jugant, cada estrofa rimada comença successivament per A, B, C…i és una descripció de l’escena representada a cada pàgina.

Lluvia de cocodrilos : un alfabeto / de Maurice Sendak ; versión de Gloria Fuertes
De l'A a la Z, Gloria Fuertes versiona un simpàtic alfabet amb una família de cocodrils que passegen, juguen, cuinen i fan moltes més coses ... Rimes i humor per gaudir de les lletres.

Naixements bestials / Aina Bestard
Quantes espècies poblen el nostre planeta, quantes maneres de néixer, créixer i viure! Cada nova vida és un petit gran miracle. Un delicat llibre on les transparències ens descobreixen poc a poc aquest viatge on tot comença.

El Jardiner nocturn / The Fan Brothers
Un dia, en William descobreix que a l’arbre que hi ha fora de casa seva ha estat esculpit un mussol magnífic. Cada matí quan es lleva, en William troba nous animals i cada un és més bonic que l’anterior... Aviat, aquest petit poble gris s’omplirà de color i vida gràcies a un misteriós Jardiner Nocturn.

Llibres per quan ja llegim solets:

¡Corre, Kuru, corre! / Patxi Zubizarreta ; ilustraciones: Rebeca Luciani
Blanca entra a l'hospital per una caiguda i allí coneix a Kuru. Com aquest prefereix no explicar la seva història perquè li resulta massa trist, li explica la de la girafa que en 1827 viatja des d'Egipte a París com a regal del paixà Mehmet Alí als reis de França. En aquest viatge l'acompanya Atir, un nen que també està sol en la vida i del que es fa inseparable. XXIX Premi de Literatura Infantil Ala Delta, 2018.

L'Ada Goth i la simfonia sinistra / Chris Riddell ; traducció de Montse Molist
L'Ada Goth està encantada amb el festival de música que se celebrarà a la gran Mansió Esgarrifòtila, on viuen ella, el seu pare i un nombre indeterminat d'éssers molt peculiars, a mig camí entre la fantasia i la realitat. Però el munt de convidats que arribaran per sentir els concerts, li donaran força maldecaps. I també la traurà de polleguera la seva àvia que, amb més energia que mai, arribarà per revolucionar-ho tot. És clar que, potser, el convidat més estrany serà el faune que viu dins d'un armari.  L'Ada haurà d'armar-se de paciència i d'enginy per sobreviure a l'esdeveniment.

Mi mejor amigo es un gorila / Isabel Pin
Nine estima anar al zoo. Coneix a tots els animals pels seus noms: la tímida marmota, al tossut camell, als cansats lleons. Però especialment un nou habitant del zoo li ha arribat al cor: Jo, el gegantesc goril·la. A partir d'ara, Nine va al zoo gairebé cada dia a visitar el seu nou amic. Fins que un dia no s'ho pot creure: Jo surt del seu recinte, estreta la petita mà de Nine a la seva i tots dos se'n van caminant. Comença una gran aventura!

Un Pla completament escabellat / Gina Mayer ; amb il·lustracions de Joëlle Tourlonias ; traducció de l'alemany: Ramon Monton
Per a la Violet no hi ha cap lloc més bonic que la floristeria de la seva tieta Abigail. I aquesta botiga amaga un gran secret! La Violet ha promès a la seva tieta que no tocaria mai més el llibre de les flors màgiques. El problema és que el seu amic Zack necessita ajuda urgentment. Si fracassa en la competició esportiva, tota la classe se'n riurà. I amb la màgia d'una de les flors ella pot convertir-lo en un esportista de primera categoria.

Llibres per a experimentats petits lectors:

Col·lecció Els Forasters del temps de Roberto Santiago. Tenim disponibles els cinc primers volums.
De l'autor i l'il·lustrador dels Futbolíssims, una nova sèrie d'humor: Els Forasters del Temps. Clubs de jazz, magatzems abandonats, gratacels... Els Vallbona acaben d'arribar a Chicago! És 17 d'octubre de 1931 i acaben de detenir Al Capone, però el que no saben en Tià i la seva família és que estan a punt de conèixer un capo de la màfia tan despietat com ell: només té 14 anys, es diu Cato Morelli i tots el conèixen com "el petit gàngster". Una família normal i corrent en un viatge extraordinari pel temps.

The Crazy Haacks y la cámara imposible / ilustraciones: Núria Aparicio
El primer llibre de la sèrie dels germans més bojos de YouTube: The Crazy Haacks.
Hola bojos! Ja sabeu que a The Crazy Haacks no hi ha RES que se'ns resisteixi. Però... Una càmera amb poders? Això no estava previst! Aquesta càmera és capaç del millor (i del pitjor).
Ens esperen mil aventures al·lucinants, desastres desgavellats i moltíssimes rialles!

Pels amants de les vinyetes:

Mi cuerpo está loco : un cómic para sobrevivir a tus hormonas / Séverine de la Croix, Pauline Roland
Estimat diari, ¡Aquest matí al cole m'ha passat una cosa increïble! En realitat deu haver passat aquest estiu, però com estava de vacances al vaixell no m'he adonat. A l'escola, en canvi, tothom s'ha fixat. Bé, sobretot Anthony. I Cora, que m'ha dit que sí, que se’m veien com dos boletes. Quina vergonya! T'adones del que significa això?

Escuela de gamers i Gamedonia  / El Rubius
Un jove de 14 anys, Rubén, rep una proposta per ingressar en una escola d'alt rendiment on podrà aprofundir la seva formació en el camp de la programació i els videojocs, activitats que li entusiasmen. L'oportunitat és extraordinària i el jove gamer està disposat a aprofitar-la al màxim. Els seus companys - Verkan, Oli, Robin, Flynn -, les matèries que ha d'aprendre, els professors..., al principi tot resulta enormement atractiu. No obstant això, de seguida es presentaran algunes situacions misterioses i no totes les coses quadren. Les sospites que l'escola amaga alguna cosa tèrbola creixen i, a partir d'un moment, resultarà evident l'existència d'un complot de conseqüències transcendentals.

Virtual Hero / El Rubius
Un còmic extraordinari, ambientat en l'univers dels videojocs i protagonitzat per l'estrella més popular de YouTube, ElRubius. El personatge més carismàtic de la xarxa, protagonitza aquest còmic inspirat en els videojocs, que portarà als seus seguidors a explorar mons diversos, a combatre contra criatures hostils o superar proves impossibles. La lògica i l'estratègia es combinen en aquestes pàgines per oferir al lector una història èpica, plena d'acció, amb traïdors, innocents, enemics i trobades inesperades que acabaran en descobriments sorprenents.