Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novetats per a joves

25 de gener de 2019

Persona normal / Benito Taibo
Tenia uns pares divertits i joves, plens de somnis i de plans. Però als dotze anys, cinc mesos, tres dies i dues hores i quart, aproximadament, es va quedar sense ells. Des que l'oncle Paco es va fer càrrec d'ell, Sebastián ha viscut aventures increïbles: va tenir una trobada inesperada amb un enorme felí, va conèixer a un dels últims vampirs que viuen al df; davant de casa va veure un mític personatge saltar de la gòndola en què viatjava, per rescatar una jove d'una inundació; va aconseguir un mapa estel·lar per a un pobre extraterrestre perdut a la Terra, va sobreviure l'embat d'un enorme monstre marí, es va barallar al costat dels sioux per defensar el seu territori dels colonitzadors... Què passa amb en Sebastià? Per ventura no és una «persona normal»?

On desapareixen les estrelles / Mónica Baños ; il·lustracions de Cristina Cid ; traducció d'Emma de Porrata-Doria
Si hi ha una cosa que caracteritza la ciutat de Melía és la creença popular que les estrelles poden influir en les vides dels seus habitants. La Gala té 19 anys i sempre ha cregut que les estrelles l’ajuden amb la relació que té amb la seva germana i l’avi Clemente, i a cuidar del seu nebot Tadeo. Fins que el seu millor amic de la infància torna i, amb ell, tot el dolor que li va causar el seu comiat.

La Nena que va beure llum de lluna / Kelly Barnhill ; traducció d'Anna Llisterri
Aquesta és una historia d’éssers màgics que es comporten com persones corrents, i de persones corrents que es converteixen en éssers màgics.
Una bruixa amable i afectuosa, un monstre del pantà aficionat a la poesia, un ingenu drac diminut que espera créixer algun dia, una nena amb una màgia incontenible, un volcà i una ciutat aclaparada per la tristesa; i hi afegim unes cullerades de llum d’estrelles i de llum de lluna, un rajolí de conte de fades i un pessic d’humor.

El Club de los lectores criminales / Carlos García Miranda
Quan l’Ángela va acceptar participar al club de lectura de novel·les de l’autor Stephen King, no imaginava que la seva vida donaria un tomb terrorífic. Enredats en una tràgica mort en plena Universitat Complutense de Madrid, tots els participants del club hauran d'enfrontar-se als seus secrets més profunds i a la pitjor de les amenaces: qualsevol d'ells pot morir en la següent pàgina, i qualsevol d'ells pot ser l'assassí.

Las Máscaras de Omega / Ana Alonso ; [Ilustraciones: Ester Lecina]
La família de Luna té una botiga d'antiguitats. Els arriba un valuós lekythos que permet a Luna entrar en contacte amb un incorpori al qual decideix anomenar Omega. Amb l'ajuda del seu amic Yago i l'àvia Luz, Luna es traslladarà a la polis espectral per descobrir com va morir Omega i aconseguir que pugui descansar en pau.

El Esplendor de las raíces : far from the tree / Robin Benway
Aquesta no és una història sobre l'adopció tot i que els tres protagonistes siguin adoptats. Va d'identitat, pertinença i acceptació. Va d'emocions que no permetem que aflorin. Va de sentir-se diferent i d'estar sol. Però obrir-se costa massa quan t'has esforçat per crear-te una cuirassa. I no n'hi ha prou d’una teràpia perquè les emocions no admeten pautes. Potser la pregunta sigui, la del poeta Pablo Neruda, a El llibre de les preguntes: Per què els arbres amaguen l’esplendor de les seves arrels?
Una muntanya russa emocional. Somriures i llàgrimes. I un avís: abstenir-se els esperits sensibles i els que saben i senten les relacions entre germans.

La Sepultura 142 / J.R. Barat
Un estrany assassinat. Una jove desapareguda. Una botiga d'antiguitats regentada per un misteriós ancià que sembla escapat d'un conte medieval. Quatre màscares sinistres que cobren vida. Diferents peces disperses d'un endimoniat trencaclosques que ningú sembla capaç de solucionar. Sense pretendre-ho, Daniel Villena, un estudiant dotat d'una especial intel·ligència, es veurà immers en un malson que ha de resoldre fins i tot a risc de posar en perill la seva pròpia vida.