Novetats juvenils

Novetats juvenils

27 de agost de 2018

El Valle del dragón / Scarlett Thomas
Aquesta història és la primera entrega de “El gran temblor”, nova sèrie juvenil que combina a la perfecció un ritme trepidant amb un món imaginari coherent.
Un cataclisme que va passar fa 5 anys, ha deixat el món sense els avenços tecnològics que havia creat l’home. El planeta ha tornat al passat i internet ja no és més que un record.
En aquesta món creix Effie Truelove, una nena d’11 anys molt especial que estudia a l’escola Tusitala per a Dotats, Problemàtics i Estranys. Un dia el seu avi pateix un atac violent i agonitzant li demana a Effie que protegeixi la seva biblioteca de la cobdícia d’un tal Leonard Levar, col·leccionista de volums antics. Això desencadena una sèrie d’aventures plena de perills.

A 677 km de casa / Mark Lowery
En Martin, de tretze anys, i el seu germà petit, en Charlie, estan a punt d’emprendre un viatge molt especial de 677 quilòmetres des de Preston fins a l’extrem de Cornwall. Estan decidits a arribar al final per veure un dofí que visita regularment el port. Però aquesta és l’única raó del viatge?
En Martin adora el seu germà Charlie, que no és com la resta de nens. Va néixer massa aviat i estava destinat a morir. En Charlie, descarat, incontenible i absolutament únic, sempre fica en Martin en embolics, especialment en aquest viatge esbojarrat ple de desafiaments i de sorpreses.
Aquí podeu llegir el primer capítol del llibre.

L'estiu que vaig conèixer el Che. Luigi Garlando.
“L’estiu que vaig conèixer el Che hi ha via foc als turons i Brasil va encaixar set gols contra Alemanya. No l’oblidaré mai. Com no oblidaré mai la festa dels meus dotze anys, que va ser l’inici de la història i la fi de moltes coses.”
Així comença aquesta novel·la que uneix el present amb el passat, la Itàlia actual amb la biografia extraordinària del Che Guevara i, per sobre de tot, la vida d’un net i el seu avi. A partir d’aquest moment que, per casualitat, Cesare s’adona que el seu avi té tatuat el rostre del líder revolucionari, descobrirà amb ell una trajectòria sorprenent que posarà a prova les conviccions de tots dos, alhora que enfortirà la seva relació.

El Quadre de Monet / Mercè Canela i Garayoa
Tot es va espatllar el dia que va aparèixer l’home de la cartera negra. Fins llavors, les tardes a casa de la seva veïna eren un dels millors moments de la setmana per a la Martina. Li agradava poder remenar l’armari mirall on la senyora Antonella guardava tants tresors de quan feia de modista, i també que li ensenyés a pintar amb aquarel·les. Entre els quadres de la saleta, n’hi havia un que tenia la Martina fascinada: un quadre ple de colors i de llum. Era, segons li havia dit la modista, la còpia d’una obra d’un gran pintor: Monet. Però, de sobte, la senyora Antonella corria el perill que la fessin fora de casa. Què podia fer la Martina per ajudar-la?

50 coses sobre mi / Care Santos
Al llarg de 50 entrades de youtube, l’Albert, un noi de 16 anys, ens va revelant la seva realitat i la de tota una generació.
Fa poc vaig salvar la vida a un paio. Dit així, ja sé que sona una mica fort. Però és la veritat. De vegades la veritat és forta. Segur que us esteu preguntant què va passar, què vaig fer. Potser m’imagineu com un heroi. Algú que va pel món salvant vides o salvant mons. Que du una capa i una «S» llampant a la samarreta. No us ratlleu. Soc un paio com tots, però una mica més estrany. Em penso que si no fos estrany, les coses haurien estat diferents. D’aquella matinada gairebé no tinc records clars. Tot va ser cosa de tres o quatre segons. Gairebé no vaig tenir temps ni de pensar, però sí de formular-me una pregunta horrorosa: «I si no faig res?».

Nocturn per a la Mafalda / Dolors Garcia Cornellà
Si poguéssim triar els nostres pares, hauries triat els teus?
La resposta d’en Dídac és contundent: «Si poguéssim triar els nostres pares, jo, la mare, segur que la deixo per a un altre. I el pare, potser també». Espanta. Però després de viure amb ell, la impotència de trobar-se tot sol, amb la seva germana d’any i mig en una escalada de tensió en què la petita Mafalda lluita entre la vida i la mort, t’acabes solidaritzant amb aquest noi. La seva mare és una famosa periodista de xafarderies de premsa rosa i el seu pare un gran empresari. Per sort, en Dídac té la Gabriela, la seva amiga, la seva companya.

Con amor, Simon / Becky Albertalli
Una història d'amor entre dos nois tan dolça com realista.
Què series capaç de fer per protegir el teu secret més ben guardat? Simon ha fet l'impensable: cedir al xantatge de Martin: o en Simon se les enginya perquè la seva amiga Abby surti amb en Martin o aquest li parlarà a tot el món dels correus electrònics. Uns correus que Simon, amagat darrere d'un pseudònim, intercanvia amb un tal Bluegreen, que és el noi més divertit, desconcertant i adorable que Simon ha conegut mai. I és que Simon, malgrat la seva afició al teatre, prefereix no exposar als focus la seva identitat sexual, almenys de moment.
Seguir-li la corrent a en Martin provoca més d’un embolic: què farà en Martin si no aconsegueix conquerir l’Abby? com ​​reaccionarà l’Abby si s'assabenta del xantatge? què pensarà Bluegreen de Simon si la intimitat de tots dos queda compromesa? I, la qüestió més important: qui dimonis és Bluegreen?
Una història d’amor portada al cinema de la ma del director Greg Berlanti amb el mateix títol Con amor, Simon.

Un tresor a la neu / Marie McSwigan
Una emocionant novel·la d'aventures basada en fets reals.
A Noruega, tothom recorda encara l’hivern del 1940. Soldats alemanys van ocupar el país i van arribar fins i tot al recòndit poblet de Riswyk, on vivia en Peter Lundstrom i la seva família. Escapolir-se del control dels soldats nazis semblava del tot impossible... fins que l’oncle Victor va explicar a en Peter com podien burlar l’enemic i ajudar a salvar Noruega.

I a més...

Jo us salvaré a tots / Émilie Drèche
M. / Lolita Bosch
Apple y Rain / Sarah Crossan
Desconeguts / David Lozano
Chico conoce a Chico / David Levithan
Sachiko: la història d'una supervivent de la bomba de Nagasaki / Caren Stelson
Etty en los barracones : amor y amistad en tiempos de Hitler / José Ramón Ayllón
Percy Jackson i els herois grecs / Rick Riordan
La Cova dels dies / Marc Artigau i Queralt
Raptors del paradís / Jay Jay Burridge