Notícia

Novetats juvenils - Abril 2017

27 de març de 2017

Camins de llibertat / Maite Carranza
Us ha passat mai que us heu sentit invisibles?
Heu tingut algun cop l’horrible sensació que el noi que desitjaríeu que us mirés no us veu perquè formeu part del paisatge?
Heu volgut plorar quan aquest noi us parla però us tracta amb la mateixa distància, fredor i indiferència com ho faria amb la caixera del supermercat?
I, posats a endevinalles, us ha passat, potser, que us miri el noi equivocat? El que no us agrada, el que d’un dia per l’altre s’ha fet íntim dels vostres amics, apareix a totes les festes i ara és a totes les xarxes i a tots els mòbils? El noi que, no se sap com, acaba seient sempre al vostre costat.
A mi sí.

I aquest és el començament de la història que vaig viure l’estiu dels meus disset anys, al cim del Pirineus, abans d’endinsar-me en un passat familiar desconegut i inquietant.

El Meu germà persegueix dinosaures : la història d'en Giovanni, un nen amb un cromosoma de més / Giacomo Mazzariol
Tens cinc anys, dues germanes i unes ganes boges de tenir un germanet amb qui jugar a coses de nens. Un bon dia els pares t'anuncien que aquest germà que vols, el tindràs i que serà especial. Estàs boig d'alegria: especial per a tu vol dir "superheroi". Fins i tot li tries el nom: Giovanni. Després ell neix i, de mica en mica, t'adones que sí, que és diferent dels altres, però que de superpoders no en té. Al final, descobreixes l'expressió "síndrome de Down" i el teu entusiasme esdevé rebuig, fins i tot vergonya. Hauràs de passar l'adolescència per entendre que la teva idea inicial no estava equivocada. Deixar-te commoure per la vitalitat de Giovanni per concloure que potser sí que és un superheroi de veritat. I que, sigui com sigui, és el teu millor amic.

Els Caçadors de Llibres / Jennifer Chambliss Bertman
L'Emily és una fan absoluta de Caçadors de Llibres, un joc en línia que consisteix a trobar llibres amagats per tot el país. Però el creador del joc ha estat atacat i està en coma, per desesperació dels seus seguidors. De manera que l'Emily i el seu nou amic, el James, decideixen investigar sobre aquest misteriós accident. Però sorprenentment les pistes que van seguint els porten a fer inesperats descobriments sobre el joc i els llibres desapareguts. I, sobretot, hi ha un misteriós i estrany llibre que sembla haver-se esfumat, i uns subjectes sospitosos l'estan buscant desesperadament. Aconseguiran l’Emily i el James esbrinar aquest misteri tan literari?

I a més...
Inmune a ti / Elle Kennedy
Quan em puguis veure / Laura Gallego
Remember : un amor inoblidable / Ashley Royer
Los Sueños se cumplen / Rachel Galsan
Una Antorcha en las tinieblas / Sabaa Tahir