Notícia

Novetats a la secció de coneixements per adults

28 de gener de 2021

A la secció de coneixements d’adults de la Biblioteca hi podeu trobar llibres de tota classe.
A continuació, us fem algunes recomanacions de documents que hem incorporat recentment a la col·lecció.

El Secreto de las zonas azules : comer y vivir como la gente más sana del mundo / Dan Buettner
Un pla d'alimentació i estil de vida per maximitzar la salut i allargar l’esperança de vida, basat en les pràctiques quotidianes de la gent més sana i més longeva del món: la gent que viu a les zones blaves (Okinawa (Japó), Icaria (Grècia), Cerdeña (Itàlia), Loma Linda (Califòrnia) i la península de Nicoya (Costa Rica).

Les Grans epidèmies modernes : la lluita de l'home contra els enemics invisibles / Salvador Macip
Si podrem vèncer el coronavirus és una pregunta que ens afecta a tots, perquè les malalties infeccioses són un problema global. Comencen en un racó del planeta, però el nostre estil de vida fa que s'estenguin ràpidament. Per això les pandèmies continuaran sent freqüents, i sense la cooperació de la gent no podrem fer front a les infeccions amb garanties d'èxit. El primer que hem d'aconseguir és que els microbis deixin de ser uns grans desconeguts.

Ser bosques : emboscarse, habitar y resistir en los territorios en lucha / Jean-Baptiste Vidalou
El bosc com a seient de la comunitat o refugi temporal, el bosc com a lloc sagrat o frontera del bosc ... Vidalou ha recorregut els boscos de tot el món on es fabriquen relats imprescindibles per comprendre el nostre esdevenir i la posició que volem ocupar al món. Dels pagesos de Guerrero (Mèxic), que porten lluitant més d'una dècada per alliberar els seus boscos de les empreses agràries, el poble Creu de Canadà, que defensa el bosc boreal contra la desforestació als Penan de Borneo, que s'armen amb bufadors per acabar amb les plantacions de palma.

El Guardián entre el ibuprofeno / Héctor Castiñeira
Quin és el súmmum d'una infermera? Posar-se malalta. I si això passa en els seus dies lliures, és encara pitjor perquè no pot automedicar-se i ha d'anar al seu centre de salut a per receptes.
Així comença aquesta nova entrega de les aventures de Satu. Aquí descobriràs que els punts per a la borsa d'ocupació són els bitcoins de la sanitat, que els pijames també van d'Erasmus ja que si poses a rentar un Servei Galego de Saude poden tornar-te un altre el Servei de Salut de Castella i Lleó, que escoltar "pacient independent, orientat i col·laborador" pot produir més plaer que el satisfyer i que a final de mes una infermera amb torn de nit ha vist més llunes que Joseba el de Carglass.

Mapas del crimen : regreso a los lugares del delito : de la frenología a la huella dactilar / Drew Gray
En aquest recorregut cartogràfic pels més terribles i intrigants assassinats de segle XIX, ocorreguts a les ciutats i regions més castigades pel crim a tot el món, el doctor Drew Gray examina i torna a avaluar amb precisió forense més de cent assassinats diferents en les seves diferents tipologies . Un retrat d'un temps que va veure néixer el desenvolupament de les empremtes digitals, les fotos de promptuari i els perfils criminals.

El Ingenio de los cerdos / Matt Whyman
Sovint creiem que els gossos són els nostres companys més antics, però la veritat és que els porcs domèstics han tingut un paper en les nostres vides durant molt més temps, tal com revela aquest sorprenent llibre. Contra tot pronòstic, aquesta obra ens demostra que els porcs són intel·ligents i extraordinàriament sociables, els agrada jugar i canten a les seves cries quan en tenen cura; tenen bona memòria, un avesat sentit de l'orientació i una mentalitat increïble: si volen alguna cosa, ho aconseguiran. De fet, tenim molt més en comú amb aquestes criatures del que ens agradaria admetre.

Cómo ser un epicúreo : una filosofía para la vida moderna / Catherine Wilson
Basant-se en una saviesa antiga que reflexiona sobre la naturalesa, la societat i la vida personal des de l'optimisme, però actualitzant aquests ensenyaments per al públic contemporani, Catherine Wilson revela el pensament epicuri a partir dels principals temes de l'existència. Com ser un epicuri és una guia sobre la importància de mantenir les amistats, viure amb menys por i penediments, saber quina actitud prendre davant les adversitats i descobrir quina és la principal font de plaer a la vida.

El Mapa fantasma : la epidemia que cambió la ciencia, las ciudades y el mundo moderno / Steven Johnson
A 'El mapa fantasma' s'explica la història de l'aterridora epidèmia de còlera que va viure Londres en 1854 i els seus dos herois poc probables: l'anestesista doctor John Snow i l'afable clergue, el reverend Henry Whitehead, els qui van derrotar la malaltia mitjançant una combinació de coneixement local, investigació científica i elaboració de mapes. A l'explicar la seva extraordinària història, Steven Johnson també explora tot un món d'idees i connexions, des del terror urbà fins als microbis, els ecosistemes i la Gran Pesta, els fenòmens culturals i la vida al carrer. Una poderosa explicació de com s'ha donat forma a el món en què vivim.

Secretos del antiguo Egipto / Josep Padró
Josep Padró, un dels màxims especialistes en l'Antic Egipte, ha recollit en aquesta obra una multitud d'aspectes sorprenents poc o gens coneguts pel públic general, al què ofereix l'oportunitat d'apropar-se a les excavacions del sepulcre de Sehu a Heracleòpolis Magna, conèixer de prop la llengua, l'escriptura, la religió i els costums d'una de les civilitzacions més complexes i riques que coneixem, o descobrir el complot que va acabar amb la vida de Rameses III. Secrets de l'Antic Egipte no és, doncs, una història d'Egipte, ni tampoc una exposició global de la civilització faraònica: és un compendi de molts dels aspectes d'una civilització de la qual sovint no coneixem més que mòmies i piràmides però que, mirada amb més atenció, ens mostra un món més proper a nosaltres del que podríem imaginar.

I, a més...

El Libro del porqué : la nueva ciencia de la causa y el efecto / Judea Pearl y Dana Mackenzie
La Rebelión de los pacientes : contra una atención médica industrializada / Víctor Montori
Diseño y elaboración de material de comunicación / Sergio Baeza Morillo y Rosa Martín Alonso
Si puede, no vaya al médico / Antonio Sitges-Serra
Tu fertilidad : el manual definitivo del control de natalidad, el éxito en el embarazo y la salud reproductiva natural / Toni Weschler
Manual de gestión emocional para médicos y profesionales de la salud : transformar la vulnerabilidad en recursos / Belén Jiménez Gómez
Atlas de epidemias : enfermedades mortales y contagiosas desde la peste hasta el virus del Zika / Sandra Hempel
Seis semanas con los filósofos griegos / Ilaria Gaspari
Fidelidad a Grecia : "lo bello es difícil" y otras ideas que nos enseñaron los griegos / Emilio Lledó
Historia de la decadencia y ruina del Imperio Romano / Eduardo Gibbon
Por otra Edad Media : tiempo, trabajo y cultura en Occidente / Jacques Le Goff
Los Europeos : tres vidas y el nacimiento de la cultura cosmopolita / Orlando Figes
La Vergonzosa historia de la ropa interior / Iwona Wierzba ; ilustrado por Marianna Sztyma
Empoderando a los Niños : metodología para un aprendizaje empoderado en la enseñanza primaria / Guy Claxton y Becky Carlzon
Manual del monitor de tiempo libre : dinamización de actividades de tiempo libre educativo infantil y juvenil
Podem abolir les presons? / Angela Y. Davis ; pròleg de Jordi Cuixart ; epíleg de David Fernàndez
Que no te engañen : lo que necesitas saber de economía y finanzas (aunque seas mileurista) / Iñaki Jiménez Largo
Señoras que se empotraron hace mucho / Cristina Domenech
Mujer de frontera : defender el derecho a la vida no es un delito / Helena Maleno Garzón
La Amenaza más letal : nuestra guerra contra las pandemias y cómo evitar la próxima / Michael Osterholm y Mark Olshaker

Accessibilitat