Novetats per a mares i pares

Novetats per a mares i pares

19 de gener de 2018

Darreres novetats de la secció de mares i pares de la biblioteca. Aquesta secció està formada per llibres i documentals relacionats amb el món de l’infant fins a l’adolescència.

Podeu trobar llibres sobre l’embaràs i el part i tots els temes que poden interessar als pares i mares: alimentació, trastorns del son, educació tradicional o alternativa, vacunes, psicologia en els infants i un llarg etcètera.

El Nen feliç : la seva clau psicològica / Dorothy Corkille Briggs
La clau de la felicitat, de la solució dels conflictes diaris, és disposar d’una bona autoestima. I perquè un nen desenvolupi una autoestima sòlida cal una saludable acció dels pares, del medi familiar i del vincle que els uneix. 
Aquesta és la proposta que Dorothy Corkille Briggs va realitzar en aquest clàssic de la pedagogia, que avui en dia continua sent una de les obres de referència en el “parenting”. El nen feliç no es limita a l’enumeració de les condicions necessàries per a la felicitat d’un nen, sinó que procura brindar als pares orientacions i indicacions pràctiques i, per mitjà de l’anàlisi dels diferents factors que intervenen en les relacions familiars, suggeriments per a una millor i més valuosa educació en el si de la família.

Método natural para solucionar el sueño del bebé : aproveche los ritmos internos de sueño de su hijo para unas mejores noches y siestas / Polly Moore
Basat en el cicle de descans i activitat que es repeteix cada hora i mitja, aquest és un programa amb base científica per tal que els pares ajudin els seus fills a dormir tota la nit .

Guia per a mares i pares que no són perfectes i criatures que no han de ser-ho / Tania García
«Educar és una bonica oportunitat per créixer com a persones; cal que l'aprofitem tenint present que nosaltres no som perfectes, ni les criatures han de ser-ho.» Quan heu renyat per última vegada els vostres fills? Els crideu i els castigueu? Les rutines i les obligacions us fan discutir sovint? Si volem que els nostres fills siguin persones felices, hem de deixar de banda els crits, les discussions i els càstigs i hem d'educar-los amb respecte, empatia i amor incondicional.

Amor y apio : nutrientes esenciales, superalimentos y otros consejos para un embarazo sano y lleno de vitalidad / Gabriela Hernández ; prólogo de Ana Moreno
“Amb aquest llibre, vull ajudar que moltes dones tinguin accés a informació per complementar la seva alimentació durant el seu embaràs (i tant de bo per tota la vida) amb aliments de gran valor nutricional. Vull que altres dones experimentin el que se sent tenint embarassos plens de salut i vitalitat, sentint-se fortes i capaces de donar vida."

¿Cuánto falta? : viajar en coche con niños por Europa / Marc Ripol y May Borraz
Viatjar en família és una excel·lent manera de divertir-se i d'aprendre, però també de fomentar les relacions entre pares i fills realitzant activitats conjuntes, ja sigui pujant a una muntanya  russa, practicant senderisme o visitant un museu de ciència. Les vint rutes que es proposen en aquest llibre han estat escollides perquè són divertides, interessants, didàctiques i permeten realitzar activitats en contacte amb la natura.

I a més...
Un Lugar llamado escuela / Eulàlia Bosch
Educar amb 100 piulades : l'abecedari de les persones positives / Victòria Cardona
Sota la pell del llop : acompanyar les emocions amb els contes tradicionals / Eva Martínez Pardo ; traducció: Pau Raventós Mateu ; il·lustracions: Gisela Bombilà