Notícia

Novetats musicals

10 de juliol de 2017

Skin. Anímic 2017
Anímic publiquen el seu sisè àlbum, 'Skin', però el nou disc del quintet de Collbató es presenta en un format que va més enllà de la col·lecció de cançons.
El grup –que formen Louise Sansom (veu), Ferran Palau (sintetitzadors i teclats), Núria Monés (guitarra elèctrica), Juanjo Montañés ('samplers') iMiquel Plana, 'Zuma' (baix)– defineix 'Skin' com un "projecte artístic col·lectiu" en què l'element visual hi té un gran pes. I prova d'això és que cada un dels vuit temes de l'àlbum compta de sortida amb un videoclip. Vuit vídeos per a vuit cançons a càrrec de vuit directors diferents, estrenats en vuit mitjans de comunicació el dia de la publicació de 'Skin'. Sons electrònics, clars, focs i tots embriagadors acompanyen aquesta pell dels Anímic.

Ultramar. Maria del Mar Bonet, 2017
Fa alguns anys, al disc Bellver (Picap, 2010) –amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears–, Maria del Mar Bonet va guanyar el premi Cubadisco al millor disc internacional. Aquest fet va obrir les portes de l'illa caribenya a la cantant mallorquina, que va viatjar a Cuba i va conèixer molts i grans músics, amb qui va néixer una bona relació personal i professional. A Ultramar, Bonet ha treballat cançons i melodies populars cubanes, a les quals ha donat una nova vida amb textos amb referents mallorquins. És la història de la trobada de dues illes musicals, amb veu mediterrània i virtuosisme musical caribeny. Al disc hi ha col·laboracions de luxe, com les de José Maria Vitier, Pancho Amat, José Luís Cortés'El Tosco', Enrique Pérez Mesa, Jorge Reyes o la cantantguajira María Victoria, que amb tota la força del camp cubà ens obsequia amb un esplèndid duet amb la cantant balear.

Peregrinação. Dulce Pontes, 2017
La cantant, instrumentista, compositora, arranjadora i productora portuguesa torna al disc amb un projecte solista, després d'anys d'haver editat el seu últim treball. Aquesta vegada amb un llançament conformat per dos CDs d'onze temes cada un en què, a més del seu emblemàtic Fado, recorre diversos diferents gèneres musicals. En aquest recorregut o "Peregrinação" (Pelegrinatge) (Ondeia Musica), Dulce Pontes realitza un viatge a les profunditats de l'ésser, explorant sensibilitats, emocions, experiències personals i deixant sortir l'art fet música per a la seva representació.
Dulce Pontes és una artista completa i amb molta identitat. La seva sensibilitat la porta a transitar el món de la música al seu temps, creant des de la seva magnífica veu i envoltada sempre de grans músics, el vehicle sonor que li dóna vida, la porta a explorar les seves arrels i li permet renovar la seva connexió amb la terra i la cultura del món per seguir creant amb frescor i molta potència.

I a més...

(The Microcosm): visionary music of continental Europe, 1970-1986   CD 4.A.60
Chopin, Frédéric, 1810-1849.-  Concerts, piano, orquestra, núm. 1, op. 11, mi menor; arr.   CD 3.CHO 16.11
Esquivel (Músic).- Other worlds, other sounds   CD 570ESQ
Joe Pass Quartet.- Walking up   CD 1.PAS 50
Pierre de Bethmann Medium Ensemble.- Volume 2; Exo   CD 1.BET 40
Renaldo & Clara (Grup musical).- Les Afores   CD 2.REN
Soulwax.- From Deewee   CD 2.SOU 50
Weller, Paul.- Jawbone   CD 520JAW