Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novetats musicals de març

24 de febrer de 2020

Novetats incorporades aquest mes a la secció de música de la biblioteca. 

Green balloon / Tank and the Bangas
De molt jove, va començar a cantar a l'església que assistia assiduament i també va aprendre a tocar la guitarra. Als setze anys va abandonar l'escola secundària, i es va traslladar a Londres per a perseguir una carrera artística. Després de publicar un LP de manera independent a principis de 2011, va captar l'atenció de l’Elton John qui el  va posar en contacte amb el segell Asylum Rècords i va signar un acord d'enregistrament. Al setembre de 2011 va llançar el seu àlbum debut, que va tenir un gran èxit comercial a la llista musical de discos de Regne Unit.

The Warner Bros. albums : 1970-1976 / James Taylor
James Taylor, talentós compositor de temes de reflexió personal i afectives,  de cançons alienes, va collir de forma regular un èxit comercial amb la seva oferta de peces d'enfocament adult i de traces folk, country, blues, soul o soft-rock.

Melodic Ornette Coleman : piano works XIII / Joachim Kühn
Com recorda el pianista Joachim Kühn , entre 1995 i 2000 va oferir setze concerts al costat del gran saxofonista Ornette Coleman. «Abans de cada recital Ornette componia deu noves composicions, que durant una setmana assajàvem i registràvem en brut en el seu estudi Harmolodic d'Harlem. I com que li agradaven les meves contribucions, el meu treball amb els concordes i sonoritats de les seves melodies, em vaig veure directament implicat en el seu procés de creació. Una vegada acabat el concert en qüestió, aquestes cançons no tornaven a interpretar-se. I dues dècades després m'he decidit a seleccionar les més belles balades i melodies per a interpretar-les exclusivament al piano.

 Echo in the canyon : original motion picture soundtrack / featuring Jade Castrinos [i 12 més]

Walking to New Orleans : remembering Chuck Berry and Fats Domino / George Benson
Walking to Nova Orleans és un àlbum d'estudi del guitarrista i cantant estatunidenc George Benson, llançat per Provogue Rècords el 26 d'abril de 2019.

Poetry in motion / The Soul Rebels
The Soul Rebels va començar amb una idea: expandir la música pop que estimaven en la ràdio i la tradició de metalls de Nova Orleans en la qual van créixer. Van prendre aquesta tradició i van combinar funk i soul amb elements d'hip hop, jazz i rock, tot dins del context d'una banda de música. La banda ha construït una carrera entorn d'un espectacle en viu eclèctic que aprofita el poder de les banyes i la bateria en un ambient de festa funk de butxaca profunda.
Poetry in Motion posarà a la banda al capdavant i  mostrarà l'àmplia gamma de gèneres musicals i col·laboracions especials que han arribat a identificar a la banda musicalment camaleónica.
Estem entusiasmats de presentar Poetry in Motion com el nostre nou àlbum destacat de SoulTracks que són el futur musical ... amb una picada  d’ullet al nostre passat musical

12 little spells / Esperanza Spalding
12 little spells’ és un àlbum conceptual, inspirat en les parts del cos humà, es troba molt pròxim a aquells que van fer en el seu moment Gènesi o Yes, i on es poden trobar influències que van des de de el pop indie i la música experimental al soul i el góspel, sense oblidar, per descomptat, el jazz. Són 16 cançons, totes compostes per Esperanza Spalding, on es va donant compte de diverses parts del cos humà.

Any random kindness / Haelos
És pura  música avantguardista, amb arranjaments sofisticats i bones melodies. .
El primer single de Hælos, «Dust» es va llançar en 2014, i va ser una petita sorpresa. Després, van arribar i «Pray» i «Earth Not Above». A principis de fa tres anys, van aparèixer amb el seu àlbum «Full Circle».
Al gener de 2019, juntament amb el llançament de «Kyoto» , que és un meravellós tema, la banda va anunciar que el seu segon àlbum, titulat «Any Random Kindness «. El nostre indiscutible àlbum i que no és música electrònica a cegues, com se li qualifica a vegades.
La prova és que el guitarrista Daniel Vildósola, en aquest nou disc reflecteix aquest creixement estilístic . El so del grup ha millorat , aprofitant una sònica més rica per als seus paisatges sonors atmosfèrics.

Corpse flower / Mike Patton, Jean Claude Vannier
En 2019, Patton edita “Corpse Flower” en col·laboració amb el guru francès Jean-Claude Vannier, ex col·laborador de Serge Gainsbourg per nomenar alguna gesta popular. Des que es va saber d'aquest projecte, la paraula “pop” va sonar en la seva òrbita, encara que en el resultat final la seva presència és volàtil. Aquí Patton es contorneja trepitjant de ple en el terreny de l escoltable, ,  i ofereix una afortunada sèrie d'arranjaments, melodies i harmonies maleïdes  i murmuradores–en el bon sentit-. Per descomptat que, a l'ésser una col·laboració al cinquanta per cent, la riquesa abundant en aquest àlbum està ben repartida amb Do Vannier.

A Bathfull of ecstasy / Hot Chip
Des de la lluminosa portada i títol, que fa l'ullet a la cultura rave, Hot Chip,  aposten obertament per un hedonisme intel·ligent, fent balanç del llegat de dècades d'electrònica, house o pop electrònic, en les seves innombrables variants i il·lustres representants i sense por per a combinar sons analògics i digitals. El resultat és un disc tan accessible com per gaudir-lo, que comença en una eufòria matisada i es va lliscant suaument cap a aquesta lleu melangia en la qual sempre s'han mostrat tan còmodes.

Lux prima / Karen O, Danger Mouse
“Lux Prima” i la cristal·lina veu de Karen O, a punt de fitxar per a un disc de John Barry, Ennio Morricone o el Burt Bacharach de la dècada dels seixanta, Burton s'oblida de la rotunditat de les seves produccions més pròximes al hip hop o el funk per a donar-nos un recital de violins, sintetitzadors i temes downtempo per a tots aquells fanàtics de la sèrie “Ocean’s Eleven” de Steven Soderbergh, entre altres...., cançons que podrien haver sonat en un radiocasset enmig de la Guerra de Vietnam...

Legacy! legacy! / Jamila Woods
Llegat! Llegat! és el segon àlbum d'estudi de la cantant i compositora i poeta estatunidenc Jamila Woods, llançat el 10 de maig de 2019 per Jagjaguwar. Ha rebut crítiques molt favorables i aclamació crítica després del seu llançament.ÉS un absolut manifest feminista per la llibertat, la superació i la lluita contra el preestablert.
Woods es fica en el funk de ple (“Octavia”), abraça el neo-soul amb la seva crua veu en temes com “Basquiat”, sona una brutal guitarra que treu el seu costat més bluesero en “Muddy” o explora el jazz setentero en “Milers” amb un juganer teclat com a protagonista.