Notícia

Novetats musicals - Octubre 2021

16 de setembre de 2021

Aquest són alguns dels nous albums musicals en format Cd que hem incorporat aquest més a la Biblioteca.

Songs for the drunk and broken hearted / Passenger
Songs for the Drunk and Broken Hearted. Com es pot intuir pel seu títol, la temàtica principal del disc és el desamor, perquè Passenger el va escriure amb el cor trencat a causa d'una recent ruptura. El dolor, la tristesa i la nostàlgia són alguns dels sentiments que es veuen reflectits en les íntimes cançons que componen l'àlbum. Un disc que segueix la seva línia pop-folk. Un disc pels nostàlgics.....

Cum silentio
El passat 31 d'agost, el Cor Cererols, format en 2018 per un nucli d'antics alumnes de Montserrat, presentava el seu primer disc: sota el nom de CUM SILENTIO, la formació dirigida per Marc Díaz ha presentat un enregistrament inèdit de l'obra del Pare Anselm Ferrer. És la primera vegada que un cor professional grava les composicions de qui va ser una figura crucial per a l'Escolania i per a l'escenari musical català en general de principis del segle XX. Cant coral.

Música coral : (1980-2020) / Llorenç Balsach
Aquest disc conté la majoria d'obres per a cor que l'autor ha compost des de l'any 1980 fins al dia d'avui. Balsach entén la seva música com a paisatges sonors en els quals es van succeint sensacions difícilment explicables amb paraules.
Laia Prat, soprano; Sarah Brailey, soprano; Matthew Curtis, tenor; Llorenç Balsach, baix.

La Sangre del mundo / Muerdo
La Sandre del Mundo” és el nou disc de Muerdo a través de la música entre el Sud d'Europa i el Sud d'Amèrica, cançons d'anada i tornada que són una mescladissa entre el folklore i les músiques actuals. Contingut poètic i social sobre ritmes i sons llatins i mediterranis, amanits amb les col·laboracions de Lido Pebre, Perotá Chingó, Chancha Via Circuit i Nen d'Elx. Sens dubte el treball més madur de Muerdo fins avui en el qual acaba de definir un so propi i inconfusible.

The Devil can't do you no harm / Mike Edison and Guadalupe Plata
Una bona dosi de gospel de l'Antic Testament i de cançons que clamen per la llibertat, la salvació i l'amor a través dels profunds udols del country, d'un blues renovat, de moments èpics de theremin, de la percussió africana i de cants espirituals que semblen provenir de l'espai exterior. Estem davant una nova generació del rhythm and roots, un manifest sonor en aquests temps de bogeria.

New long leg / Dry Cleaning
Un elepé inquietant i addictiu, posseïdor d'aquest fosc atractiu tan inherent a l'estil que el quartet format per Lewis Maynard, Nick Buxton, Tom Dowse i la mateixa Shaw fa que llueixi contemporani. Música punk.

Cuba : music and revolution : culture clash in Havana Cuba : experiments in Latin music 1975-85 vol. 1 / Grupo Irakere...[i 19 més]; compiled by Gilles Peterson & Stuart Baker
Gilles Peterson i Stuart Baker són els responsables d'aquesta compilació que explora la singular eclosió d'estils musicals a Cuba en la dècada de 1970: Jazz, Funk, Tropicalia brasilera, Disc, Salsa van ser alguns dels ingredients a l'illa amb els quals els artistes cubans van experimentar creant noves formes musicals en el singular estat socialista. En realitat no hi ha res nou i aquesta és una etapa de la història musical cubana ja contada i àmpliament coneguda. Música Salsa.

Gnosis : the inner light / John Zorn
Zorn ha publicat Gnosi - The inner light, un projecte inspirat per la música del mestre Ennio Morricone, mort en 2020. Bill Frisell, en aquesta ocasió al costat de John Medeski (teclat, òrgan i piano), Kenny Wollesen (vibràfon) i Carol Emanuel (arpa), es deixa atrapar per un grapat de notes inspirades en el personal univers sonor de l'italià sobre el qual reflexiona John Zorn. Música de guitarra i conjunt instrumental.

Clamor / Maria Arnal i Marcel Bagés
Un cant a la natura i a la Terra. El qüestionament de la nostra supremacia humana amb experimentació sonora. Un disc que atorga nous atributs al significat clàssic d'alguns termes: un meteorit - ‘Metereorit ferit’- es despulla de la fatalitat i assumeix un paper transformador; som nosaltres travessant una atmosfera que destrueix la nostra cuirassa protectora. Música folklòrica.

Accessibilitat