ATENCIÓ! Nou telèfon de contacte 667 579 324

A causa d'una avaria amb la línia telefònica, per contactar amb la biblioteca truqueu al 667 579 324

Notícia

Novetats musicals - Setembre 2022

09 de agost de 2022

Tornar a la rutina després de les vacances es fa menys feixuc si t'acompanya una bona banda sonora. No ho creus?
Aquestes són algunes de les noves incorporacions al fons musical de la Biblioteca.

Texis / Sleigh Bells
Per fer el seu cinquè àlbum, Alexis Krauss i Derek Miller de Sleigh Bells han decidit no preocupar-se per reinventar el seu estil particular. Encara que van impulsar el seu so amb resultats impressionants al seu disc Jessica Rabbit el 2016, a Texis s'acontenten amb jugar amb els contrastos que van fer que la seva música fos tan emotiva quan van irrompre a l'escena amb Treats el 2010. Comparat amb aquest àlbum i amb Jessica Rabbit, Texis és radicalment senzill. Els seus canvis són més ràpids, la seva dinàmica més polaritzada, i el duo utilitza només un grapat d'elements per aconseguir el màxim impacte.

Songwrights apothecary lab / Esperanza Spalding
La baixista i vocalista Esperanza Spalding, que ha estat aclamada per la seva sofisticada i artística mescla de jazz i R&B, ha continuat ampliant el seu so, cada vegada més experimental i orgànic amb cada àlbum. Aquest enfocament la porta a un altre nivell, un nivell audaçment creatiu que es pot percebre a Songwrights Apothecary Lab publicat el 2021. El disc comparteix títol amb una classe que Spalding imparteix a Harvard i que s'anuncia com a "meitat taller de composició de cançons i meitat pràctica de recerca guiada", i tot això, fa pensar que pretén fer de l'escriptura i l'escolta de la música una experiència més curativa i edificant. Si estàs pensant que això sona una cosa esotèrica i pseudoespiritual, ho és. Songwrights Apothecary Lab és una producció magnífica que es mou entre l’art rock, el free jazz i la improvisació creativa moderna sense paraules.

Dune : original motion picture soundtrack / Hans Zimmer
Dune no podia ser una pel·lícula fàcil de musicar. Densa, exagerada i confusa, la interpretació de David Lynch del cànon de Frank Herbert segurament no va deixar gaires decisions estilístiques a l’entrar per la porta principal. No obstant això, malgrat el pàbul de rock suau del seu passat, Toto va construir una banda sonora exuberant i peculiar que injecta a Dune una majestuositat estèril que la pel·lícula sovint no aconseguia crear per si mateixa. L'Orquestra Simfònica de Viena aporta a aquestes peculiars composicions una precisió molt necessària. Brian Eno ajuda amb els inquietants himnes de sintetitzador de "Prophecy Theme". Sorprenentment, Dune és potser l'única pel·lícula de Lynch en la qual un no podria desitjar que el descobriment de Angelo Badalamenti hagués arribat abans. A parts iguals, terror premonitori i reculada a les èpiques de Hollywood d'antany, no hi ha res més a imaginar que el futurisme orgànic i espiritual de la pròpia pel·lícula.


Boy from Michigan / John Grant
Seek shelter / Iceage
Geist  / Shannon Lay
Girl from the North country : Duluth, Minn. 1934 / Bob Dylan
Ànima nua / Xavier Carles & Xavier Batllés
Buffalo Nichols / Nichols, Buffalo

Accessibilitat