Notícia

Novetats Nadal

16 de desembre de 2022

Flores de Edo: enciclopedia ilustrada de flores japoneses. Kazuhiko Tajima

Una cuidada selecció de 100 espectaculars il·lustracions en què les flors cobren vida acompanyades d'una detallada descripció botànica, explicacions sobre els noms i significats de les plantes, curiositats històriques i comentaris sobre els seus usos a la medicina tradicional del Japó.

Aceites esenciales: guía de iniciación. Christina Anthis

Olis essencials. Guia d'iniciació posa a les mans el poder curatiu de la natura. Aquest senzill manual destil·la els coneixements que necessites per alliberar el potencial dels olis essencials més habituals. Comença per elaborar remeis –cent per cent naturals i assequibles– per a tota una gamma de malalties, i prepara també els teus propis productes per a la cura de la pell i la neteja de la casa.

Explora les modernes i sorprenents aplicacions dels olis essencials, des de la medicina herbària fins a l'aromateràpia, passant per la cosmètica natural. 

Retil kaizen: la ciencia de la mejora continua aplicada al arte del retail. Marcos Álvarez

Una competència vital a l'organització que tindrà èxit en el present, i el mantindrà de manera sostenible, és l'aprenentatge continu. L'empresa ha d'estar orientada a generar coneixement i aprenentatge. Kaizen és un terme japonès que significa 'canvi per a millor'. L'objectiu del qual és millorar l'organització, els seus productes, serveis i persones mitjançant la implementació de canvis a petita escala a tota l'empresa. Com a filosofia, promou una mentalitat en què els petits canvis incrementals creen un impacte al llarg del temps. Com a metodologia, treballa en la millora d'àrees específiques de l'empresa, involucrant l'alta direcció i els col·laboradors per iniciar canvis diaris, sabent que moltes petites millores poden donar grans resultats.

Soc mare. Mercè Bonastre, Rosa Grau

Aquest és un llibre senzill, bàsic i pràctic escrit a quatre mans entre dues dones mares. Un llibre de mare a mare que recull la veu d´altres dones en la seva vivència de la maternitat, des del plantejament de quedar-se embarassada fins que el fill o filla es reconeix com a persona. Al llarg de la vida podràs canviar de parella, d´amics, de companys... però la teva filla, el teu fill, ho serà per a tota la vida, igual que tu seràs la seva mare per a tota la vida. I probablement ni els nostres fills, ni les nostres filles,...

La Sala de los espejos. Liv Strömquist

Ens estem convertint en la madrastra de Blancaneu? A l'era Instagram, el nostre mirall màgic és la pantalla i la bellesa la dictaminen els likes. A la sala dels miralls, Liv Strömquist es pregunta fins a quin punt la dictadura de la imatge ha minat la relació amb els nostres cossos.

Sempre àcida i irreverent, l’autora ens porta del mite bíblic de Jacob fins als motius de l’èxit d’influencers com Kylie Jenner o Kim Kardashian, passant per l’última sessió de fotos de Marilyn Monroe, l’obsessió de la princesa Sissi per l’exercici físic o el robatori del bust de Nefertiti.

Respirar es vivir. Coge aire y suelta todo lo demás: cómo vivir bien, amar bien y sentirse bien. Lauri Ellis Young con George T. Ellis 

Respirar és viure combina la saviesa mil·lenària amb els darrers avenços en neurologia, il·lustrant cada explicació amb històries reals i descripcions d'una sèrie de senzilles, però eficaces tècniques que ens ajudaran a aprofitar els beneficis d'aquest regal fantàstic que tots hem rebut i que és la nostra respiració. Imagina una medicina que:  alleugereix l'estrès, genera calma i claredat de pensament, revitalitza el cos, ajuda a dormir millor sense efectes secundaris, està sempre a mà, en qualsevol lloc i en qualsevol moment, és gratis. Tots tenim aquesta medicina dins de nosaltres, en aquest mateix moment!

¿Què ens fa humans?: notes per a un biohumanisme racionalista. Salvador Macip

Els humans disposem d'una capacitat única d'entendre la nostra existència. Conèixer les nostres característiques genètiques, bioquímiques i cel·lulars, en el context de la història, la cultura i l'evolució, ens pot ajudar a comprendre'ns millor com a espècie i a respondre, des de la metodologia científica, algunes de les preguntes que ha plantejat tradicionalment la filosofia. En aquest assaig, Macip proposa analitzar la condició humana a través del que anomena «biohumanisme racionalista», una eina que ens ha de permetre transgredir el determinisme biològic per assolir una vida en societat digna i justa.

Les Modistes d’Auschwitz: la història real de les dones que cosien per sobreviure. Lucy Adlington

La història real de les dones que cosien per sobreviure. Un taller d'alta costura enmig de l'horror, i els testimonis de les supervivents.
Les modistes d'Auschwitz explica la història real de vint-i-tres dones i adolescents—la majoria, jueves—que es van salvar d'una mort segura a les càmeres de gas dissenyant i confeccionant peces de roba precioses per a les esposes de l'elit nazi al camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau.

Basant-se en una impressionant feina de compilació de testimonis inèdits, cartes, fotografies i entrevistes amb familiars de les modistes, fins i tot amb l'última supervivent, la novel·lista i historiadora Lucy Adlington ofereix una reconstrucció detallada de la vida d'aquelles dones extraordinàries i valentes, alhora que posa de manifest la cobdícia, la crueltat i la hipocresia del Tercer Reich.

77 poemes. Joan Fuster

La poesia de Joan Fuster no és cap apèndix o afegit a l'obra assagística, és un element fonamental en l'evolució del seu quefer. Una peça necessària en la seua trajectòria literària. Un pas més en el camí de contorns i de fronteres difuses de la tipologia textual. Un demble imprescindible en el quefer creatiu.

 

 

Accessibilitat