Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novetats novel·la

01 de octubre de 2020

Aquestes són les novetats de novel·la d'aquest mes.

Leonardo Padura - Como polvo en el viento
Els secrets que guarda l'illa només els revelarà l'exili.
El dia comença malament per Adela, jove novaiorquesa d'ascendència cubana, quan rep la trucada de la seva mare. Porten enfadades més d'un any, perquè Adela no només s'ha traslladat a Miami, sinó que viu amb Marc, un jove de "la Habana" nouvingut als Estats Units que l'ha seduït completament i al qual, pel seu origen, la seva mare rebutja. Marc li explica a Adela històries de la seva infància a l'illa, acompanyat per un grup d'amics dels seus pares, anomenat el Clan, i li mostra una foto de l'últim menjar en què, sent ell nen, van estar junts vint-i-cinc anys enrere. Adela, que pressentia que el dia s'anava a torçar, descobreix entre les cares a algú familiar. I un abisme s'obre sota els seus peus.

Martí Gironell - Paraula de jueu
El mestre d’obres Pere Baró rep l’encàrrec de la vila reial de Besalú de reconstruir el pont que tres-cents anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard. Una riuada l’ha destruït i posa en risc l’expansió i la posició comercial de la ciutat. Un jove jueu, en Kim, descendent dels Llombard, troba la manera de participar en les obres, que s’aturaran per causes que es veurà abocat a investigar.
Una aventura medieval i vital que protagonitzen en Kim i l’Ester, una noia cristiana que treballa entre l’hospital de l’Almoina de Barcelona i el call jueu. A través d’ells veurem com jueus i cristians viuen la seva complexa realitat mentre ens capbussem en els costums del segle xiv. El poder de les paraules, la força de les conviccions, l’amor i el respecte com a ingredients bàsics per aixecar un pont d’entesa entre les dues religions. Una empresa que no serà gens fàcil perquè trobaran persones d’un costat i de l’altre que estan disposades a impedir-ho.

Ken Follet - Les tenebres i l’alba
Any 997, finals de l'edat fosca. Anglaterra s'enfronta als atacs dels gal·lesos per l'oest i dels vikings per l'est. Aquells qui ostenten una mica de poder l'exerceixen amb contundència i, sovint, entren en conflicte amb el rei mateix.
En aquests temps turbulents, tres vides s'entrecreuen: el jove constructor de vaixells, l'Edgar, a punt d'escapolir-se amb la dona que estima, descobreix que el seu futur serà molt diferent del que havia imaginat quan la seva llar és atacada pels vikings; la Ragna, la filla rebel d'un noble normand, acompanya el seu marit a una nova terra a l'altre costat del mar, i l'Aldred, un monjo idealista, somia transformar la seva humil abadia en un centre de saviesa que tota Europa admiri. Tots tres es veuran abocats a un perillós enfrontament amb el despietat bisbe Wynstan, decidit a augmentar el seu poder costi el que costi.

Elena Ferrante - La vida mentirosa de los adultos
Dos anys abans de marxar de casa, el meu pare li va dir a la meva mare que jo era molt lletja. Així comença aquesta novel·la extraordinària sobre el descobriment de la mentida, l'amor i el sexe, narrada per la inoblidable veu de Giovanna, una jove obstinada a conèixer a la seva tia Vittoria, incomprensiblement esborrada de les converses i àlbums de fotografies. Amb això desencadenarà sense saber-ho l'enfonsament de la seva família intel·lectual i burgesa, perfecta només en aparença.

I també...

Novel·les policíaques
Aritzeta, Margarida. Teoria del gall
Carlotto, Massimo. La Senyora del dimarts
Hernández, Susana. Mai més
Oruña, María. El Bosque de los cuatro vientos
Prieto, Pep. El Mal pare
Winslow, Don. Rotos

Novel·les històriques
Follett, Ken. Las Tinieblas y el alba
Follett, Ken. Les Tenebres i l'alba
Gironell, Martí.  Paraula de jueu
Gironell, Martí. Palabra de judío

A més...

Brontë, Emily. Cims borrascosos
Casellas, Raimon. Els Sots feréstecs
Ferrante, Elena. La Vida mentirosa de los adultos
Ferrer Sancho, Jaume. La Perla ardent
Gavarró i Buscà, Elena. Sota terra
Gruart, Sílvia. En fals
Gual Vadillo, Xavier. Copacabana : 14 històries encadenades
Gurt, Carlota. Cavalcarem tota la nit
Handke, Peter. Infelicitat perfecta
Jou, J. Nosaltres, els turistes
Lemaître, Pierre. El Mirall de les nostres penes
Loperena, Josep Maria. L'Espia del violí
Merino, Ana. El Mapa de los afectos
Minutilli, Loreta. Helena de Esparta
Padura, Leonardo. Como polvo en el viento
Petterson, Per. Homes en la meva situació
Rosa, Isaac. Tiza roja
Sàez, Anna. Batre records
Sálamo, Sara. El Ocaso del mono que arañaba la pared
Stockenström, Wilma. L'Expedició al baobab
Vidal, Miquel Àngel. El Mètode de composició