Notícia

Novetats novel·la - Abril 2023

27 de març de 2023

Aquestes són les novetats de novel·la del més d'abril.
Esperem que us agradin.

Gemma Ruiz Palà. Les nostres mares.

Què somiava ser la teva mare? Fos el que fos, segurament va haver de quedar al tinter. A les protagonistes d'aquesta novel·la, nascudes durant la dictadura, no els deixen desplegar el seu talent. Però elles planten cara i no s'acoquinen davant de res ni ningú. I amb sororitat i alegria, defugen la gàbia domèstica, mantenen la pulsió artística, s'atreveixen al més impensable per l'amor d'un fill, lideren les lluites veïnals, descobreixen el feminisme i pugen en aquells xàrters a Londres per ser mestresses del seu destí.

Per Petterson. M’hi nego. 

Tots dos van criar-se al mateix poble: en Jim, educat i covat per una mare piadosa; en Tommy, abandonat per la seva i sotmès a un pare violent, obligat a treballar de molt jove en una serraria. I, tanmateix, és en Tommy qui ha fet carrera en les finances, mentre que en Jim fa la viu-viu i se li ha acabat l'atur. Trenta anys després es retroben en un pont on en Jim ha anat a pescar.
Aquesta trobada atzarosa allibera el record i engega el motor de la narració. Anem dels seixanta als dos mil i són tres els personatges que prenen la paraula: dos amics de l'ànima i la germana petita d'un d'ells. Els uneix un poble on tot just arriba el telèfon —i l'orfenesa, que suporten miraculosament de nens, però que els fereix en l'adultesa.
Les vides d'en Jim, en Tommy i la Siri agafen camins diferents a partir d'aquest moment, sense que puguin explicar-se què els va separar. El temps se'n va i de cop ja no ets jove: pel mig hi ha amics amb qui voldries reconciliar-te i persones a qui mai no podràs perdonar.

Gerbrand Bakker. El fill del perruquer.

En Cornelis és perruquer a Amsterdam. El 1977, quan la seva dona li diu que està embarassada, se'n va de casa i desapareix sense deixar rastre, després d'estavellar-se el vol que havia agafat cap a Tenerife.
Anys després, en Simon, el seu fill, hereta la perruqueria que havia estat del seu avi. Ara bé, no gaudeix amb el seu ofici i el cartell de «tancat» sovint decora la porta del seu local. La seva relació amb la perruqueria canviarà quan comenci a indagar sobre la desaparició del seu pare.

Hervé Le Tellier. No hablemos más de amor.

El planeta va viure aquell any la seva tardor més càlida en cinc segles. Tot i això, de la clemència providencial del clima, que potser va tenir un paper en aquesta història, no tornarem a tractar aquí. Aquest relat cobreix l'espai de tres mesos i fins i tot una mica més. Aquella o aquell que no vulgui -ja no vulgui més- sentir parlar d'amor, que no obri aquest llibre. Anna i Louise no es coneixen. Totes dues estan casades, són mares i són felices. Gairebé el mateix dia que Anna coneix Yves, Louise es creua al camí de Thomas. Quan creus que la vida té el rumb marcat, l'amor, en forma de fletxa, pot canviar el destí.

I també,

Novel·les històriques

Novel·les policíaques

Novel·les d’humor

Novel·les romàntiques

Novel·la fantàstica

Novel·les de terror

 

Accessibilitat