Notícia

Novetats novel·la - abril 2024

21 de març de 2024

Històriques, policíaques, romàntiques, ciència-ficció, fantàstiques... tria el teu gènere favorit o atreveix-te amb un que no hagis llegit encara. El dilluns 25 de març traiem a la palestra les novetats de novel·la del mes d'abril!

García Márquez, Gabriel. En agosto nos vemos
Cada mes d'agost Ana Magdalena Bach pren el transbordador fins a l'illa on està enterrada la seva mare per a visitar la seva tomba. Aquestes visites acaben suposant una irressistible invitació a convertir-se en una persona diferent durant una nit a l'any.

Auster, Paul. Baumgartner
Baumgartner és un eminent escriptor i professor universitari de 71 anys que fa nou anys va perdre a la seva dona. La superació del dol s'intercala amb històries meravelloses -des de la seva joventut a Newark fins la vida de revolucionari fracassat del seu pare a Europa de l'Est- i amb una poderosa reflexió sobre la manera en que estimem a les diferents etapes de la vida.

Gost, Laura. Les Cendres a la piscina [V Premi Proa de novel·la]
Relat sobre una família mallorquina que gira al voltant de la figura del patriarca, en Sebastià, que passa de fer de pagès a enriquir-se construint hotels per als turistes. La seva vida conjugal i familiar està puntejada per tres dones de tarannà i orígens ben diferents: na Catalina, na Mercedes i la inesperada Leidi, que subratllen l’ascens i la caiguda del protagonista en un món que gira molt de pressa.

Ypi, Lea. Libre: el desafío de crecer en el fin de la historia
Quan era una nena, amb tan sols onze anys, Lea Ypi va ser testimoni de la fi del món. Almenys de la fin d'un món. El 1990 el règim comunista d'Albània, l'últim bastió de l'estalinisme a Europa, es va desplomar. Ella, adoctrinada a l'escola, no entenia per què es derribaven les estàtues de Stalin i Hoxha, però amb els monuments van caure també els secrets i els silencis: es van desvetllar els mecanismes de control de la població, els assassinats de la policia secreta... El canvi de sistema polític va donar pas a la democràcia, però no tot va ser de color de rosa.

Puntí, Jordi. Confeti. [Premi Sant Jordi 2023]
"Els optimistes ho veuen tot de color rosa i els pessimistes ho veuen tot negre. Entre els dos colors, vivim envoltats d'il·lusions, somnis, esperances, malentesos, enveges, trampes." Amb aquestes paraules el narrador de Confeti ens avança la seva motivació per escriure: demostrar que gran part de l'existència humana és una ficció feta a mida. I com a periodista d'espectacles, troba en la figura de Xavier Cugat la inspiració ideal. El músic català va dedicar tota la vida a ser feliç i famós a qualsevol preu, sempre gràcies a allò que l'apassionava: les caricatures, les orquestres, les pel·lícules, els matrimonis amb dones guapes i joveníssimes, els chihuahues...

Landero, Luis. La Última función
Gener de 1994. Tito Gil ja gran va fer la seva última aparició en el bar restaurant del poble, a la serra de Madrid. Tornava al seu lloc natal l'afamat actor, el nen prodigi, la gran promesa teatral que semblava haver triomfat als escenaris de la capital, o de mig món. Tito Gil no tardarà en proposar-lis una gran representació col·lectiva amb la que revitalitzar el turisme i atraure a gent. Serà l'última oportunitat d'evitar el despoblament paulatí. Ningú sembla resistir-se, però necessiten a una gran actriu que li doni a ell la rèplica.

Villatoro, Vicenç. Urgell: la febre d'aigua
Una novel·la sobre la gran epopeia humana que va representar a mitjans del segle XIX la construcció del Canal d’Urgell, una de les obres més ambicioses de la seva època a tot Europa. La ciència, el progrés i la raó havien de servir per dur l’aigua al desert d’Urgell, una terra eixuta, pobra i desolada per les guerres carlines. La seva construcció, amb capitals catalans i fent servir presidiaris, va trasbalsar els habitants de la zona.

I també...

Kundera, Milan. La Vida és lluny d'aquí
Azoulai, Nathalie. La Noia perfecta
Kitamura, Katie M. Intimidades
Dedeu, Alba. La Conformista
Ovejero, José. Vibración
Şcerbani, Valentina. La Ciudad prometida
Gazdanov, Gaito. Una Nit amb la Claire
Karmany i Jaume, Caterina. El Temps de les magranes
Concurs de Relats Eròtics DO Penedès. Relats eròtics DO Penedès, 2022


Novel·les policíaques

Christie, Agatha. La Casa torta
Tres generacions de la família del multimilionari grec Aristide Leonides conviuen sota el mateix sostre a Anglaterra, en una curiosa mansió d'estructura inclinada. Un munt de personatges es barregen en els passadissos i les estances de la casa, entre els quals la bonica Brenda, la segona dona del vell patriarca, i la Sophia, la seva néta més espavilada, el futur sogre de la qual és comissari de policia. Però la pau que es respira a la casa es veu truncada quan l'Aristide apareix enverinat i les sospites recauen en tots els membres de la família. Qui és l'assassí? El misteri està servit.

Connelly, Michael. El Camino de la resurrección
Harry Bosch, un detectiu retirat del Departament de Policia de Los Ángeles, col·labora amb el seu germanastre, l'advocat defensor Mickey Haller, per a resoldre un crim impossible. Haller ha assumit un cas dels més difícils, en els que les possibilitats de guanyar són d'una entre un milió. Accepta representar a una dona que està a la presó per matar al seu marit, un agent del sheriff. Tot i haver estat condemnada fa quatre anys, ella segueix defensant la seva innocència.

Minix, Sue. Asesinato en la librería
Jen torna a la seva petita ciutat natal, Riddleton, havent guanyat un best seller i un greu cas de bloqueig creatiu. Incapaç d'escriure un capítol d la seva nova novel·la, Jen espera amb impaciènciaque li arribi la inspiració instal·lada a la llibreria local, veient passar als vianants a través dels finestrals i parlant amb la seva amiga Aletha, propietària de la llibreria i subministradora incansable de cafè. Però Aletha mor repentinament en circumstàncies misterioses i Jen ha de resoldre un assassinat a la vida real. Les coses es posen serioses quan les proves la situen a l'escena del crim i la lectura del testament la nomena nova propietària de la llibreria... Podrà resoldre el cas i netejar el seu nom abans que l'assassí torni a atacar?

Grisham, John. Los Adversarios
Protagonitzada pels germans Malloy, Kirk i Rusty, dos ambiciosos i exitosos advocats que van heretar un pròsper bufete quan el fundador, el seu pare, fou enviat a presó per l'assassinat de la seva dona.

Monforte, Reyes. La Condesa maldita
Setembre, 1907. Mogut pels gelos, el jove traductor rus Nikolái Naumov dispara contra el compte Kamarowski al seu palau de Venècia en saber que contraurà matrimoni amb la dona que estima en secret. Quan el compte mor, la investigació policial apunta a la seva promesa, la comptesa Tarnowska, com instigadora del crime passional juntament amb un altre dels seus amnats, l'advocat Donato Prilukov. Tres anys després comença el judici més escandalós de l'època, un procés que sacsejar els ciments de la societat, revolucionà la premsa i canvià el sistema legal judicial admitint el psicoanàlisi freudià.

Pérez Gellida, César. Bajo tierra seca. [Premi Nadal de Novel·la 2024]
A l'Extremadura del principi del segle XX, Antonia Monterroso, coneguda com "La Vidua", lluita per mantenir la seva hisenda davant un episodi terrible de fam. Un incendi arrassa la seva propietat i Antonia desapareix. El tinent Martín Gallardo i el sargent Pacheco investiguen. Antonia denuncià al seu ex amant, Jacinto Padilla, qui confessa haver provocat l'incendi per ordre d'Antonia. Revelacions macabres sorgeixen, portnt la investigació en un bany de sang.

Vilaseca, Laia. L'Illa del silenci
El 1982 un triple assassinat macabre a Sant Jordà, un petit poble del Pirineu català, marcarà per sempre la vida dels seus habitants. La policia troba els cossos a l'illa del Silenci, un indret que sempre havia estat protagonista de llegendes fosques i un reclam per a tots els que visitaven el poble. Després de la detenció de l'assassí, Sant Jordà intenta sobreposar-se i retornar a la normalitat. Anys més tard, en Nil, el fill del policia que va portar el cas, decideix fer un documental sobre la tragèdia i, a mesura que s'hi endinsa, descobreix que no tots els indicis corroboren que la persona detinguda fos el vertader culpable. Quan també en Nil desapareix de forma sobtada, l'Emma, la seva millor amiga, està convençuda que li ha passat alguna cosa.

I també...

Dexter, Colin. Vista por última vez
Nesbø, Jo. Eclipse
Nesser, Hakan. Las Dos vidas del señor Roos. [Sèrie Inspector Barbarotti; 3]
Christie, Agatha. L'Assasinat de Roger Ackroyd
Winspear, Jacqueline. Mentiras piadosas: una investigación de Maisie Dobbs
Jungstedt, Mari. En el lado oscuro de la luna


Novel·les històriques

Barroso, Xavi. La Voz del silencio
Lemaître, Pierre. El Silencio y la cólera. [Los Años gloriosos; 2]
Lleonart Dormuà, Sònia. Nascuda de Venus
Perearnau, Laia. La Passadora

Novel·les romàntiques

Hoover, Colleen. Ugly love: pídeme cualquier cosa menos amor
Uceda, Mayte. El Maestro de azúcar

Novel·les de ciència-ficció

López, Luis. El Desierto blanco. [Premi Herralde de novel·la 2023]