Notícia

Novetats novel·la - Gener 2024

24 de gener de 2024

Ja tenim preparades el munt de novel·les que ens han arribat aquest mes de gener. Esperem que t'agradin!

Barceló, Joan Enric. Morir sabent poques coses

Els personatges d'aquests relats mostren el ventall d'emocions a les quals és capaç d'abocar-se l'ésser humà quan se sent contrariat i es col·loca, a vegades, en aquella fina línia que separa l'enteresa del ridícul. a Morir sabent poques coses hi ha dols que comencen arran de morts prematures, desenganys amorosos, revoltes individuals, reptes, desconcert i alguna porta oberta a l'esperança.

Climent Huguet, Maria. A casa teníem un himne

La Remei té més de quaranta anys, està casada i té un fill i està absorbida per la vida domèstica i professional. La seva germana Marga, una mica més jove, és tot el contrari: soltera i sense cap projecte vital ni professional que la lligui, té la sensació que li ha passat la joventut sense adonar-se’n i encara busca el seu lloc al món. I la mare de totes dues, l’Erne, ja fa més de quinze anys que va instal·lar-se a Itàlia i ha construït una vida nova allà, deixant enrere la vida al poble i les seves dues filles, que no l’hi perdonen. Però quan la Remei arrossega la Marga fins al cor de la Toscana perquè necessita un refugi, aquestes tres dones distanciades i diferents, hauran d’aprendre a entendre’s i a comunicar-se, i lluitaran per retrobar-se després que es desveli un secret familiar que va marcar definitivament la vida de totes tres.

Coetzee, J. M. El Polonès

Un home i una dona es coneixen a Barcelona gràcies a l’interès comú per la música de Chopin. Witold, un reconegut pianista polonès, viatja a Catalunya per participar en un recital. Un cop acabat el concert, l’amfitriona, Beatriu, el convida a sopar. La trobada no es desenvolupa amb la tranquil·litat que el músic i la dona esperaven tal com explica de manera sincera, aguda i precisa la protagonista.

Ernaux, Annie. La Dona gelada

Annie Ernaux s'acosta a la trentena, es professora, està casada amb un executiu i es mare de dos nens. Viu en una casa confortable. I malgrat tot, se sent una dona gelada. Com milers d'altres dones ella ha sentit que la seva curiositat, la seva felicitat, el seu impuls vital s'anaven anquilosant en l'intent de compaginar la feina amb les compres, els sopars, l'atenció als fills... Tot allò que s'entenia com la condició normal per a una dona.

Hardy, Thomas. Tess dels d'Urberville: una dona pura

En John Durbeyfield és el pare d'una família nombrosa que viu pràcticament en la misèria. I també és un dropo, un borratxo i un irresponsable. Un dia, en una conversa casual amb el vicari del poble, descobreix que molt probablement el seu cognom està emparentat amb el de la família dels d’Urberville, una nissaga aristocràtica i rica, i hi veu una gran oportunitat per canviar la seva sort. Amb aquesta intenció envia la filla gran, la Tess, una jove bonica i molt innocent, a reclamar davant dels d'Urberville els seus drets legítims, així com l’herència que els pertoca.

Haushofer, Marlen. La Paret

Inexplicablement allada per una paret invisible que la separa de la resta del món, que ha quedat petrificat per causes desconegudes, la protagonista es veurà obligada a deixar enrere la seva vida passada i afrontar la supervivencia en solitari en una casa d'alta muntanya, nomes amb la companyia d'alguns animals. L'única alternativa davant la incertesa serà aprofitar tots els recursos al seu abast i adaptar-se als cicles del món natural. La novel·la distòpica de Marlen Haushofer aprofundeix en la experiència de l'individu fora de la societat i ha donat lloc a múltiples interpretacions des de l'ecologisme, el feminisme o la filosofia.

Holbert, Bruce. Whisky

"Tinc el poder de l'ós i, quan el necessito, em dona força". Són paraules de Alce Negro, el cèlebre home medicina dels sioux. Però Alce Negro porta més de quaranta anys criant malves a Manderson White Horse Creek, les seves frases són carn de hippies, els ossos fa temps que no volen saber res del tema i totes les promeses han estat violades. La gramola ja només sona el blues de la reserva: terra ferma, casinos, ferralla, mines d'urani abandonades, alcohol i atur.

Hrabal, Bohumil. Señor Kafka

Inèdites en castellà, aquestes històries es van escriure principalment a la dècada de 1950 i presenten al mestre xec Bohumil Hrabal en ple apogeu. Les històries capturen una època en la que els estalinistes xecs estaven revolucionanto la societat, inflingint els seus experiments socials i polítics. Hrabal retrata a homes i dones atrapats en un malson inquietantment preciosa, anhelant un món on "l'humor i l'escapada metafísica puguin regnar".

Le Clézio, J.-M. G. El Amor en Francia

Vuit històries protagonitzades per uns joves assedegats d'aventures, alegria i poesia que miren de trobar la seva identitat en una societat que no els accepta i que els condemna a l'oblit. 

Montfort, Vanessa. La Hermandad de las malas hijas

Mónica entrena gossos per a la Policia Nacional, tot i que sempre ha volgut ser detectiu, i ha de lidiar amb una mare que constantment crida la seva atenció. Arran de l'extranya mort del passejador de gossos del barri, s'encarregarà d'investigar què va passar recuperant el contacte amb el seu grup d'amigues de la infància, ja que sospita que les seves mares oculten alguna cosa.

Trouillot, Lyonel. Kannjawou

Cinc joves a punt de ser adults somien en va amb un futur al miserable barri de la rue de l'Enterrement, prop del gran cementiri on fins i tot els morts han de lluitar per trobar un lloc. Davant la violència de les relacions socials i els danys causats per dècades d'ocupació militar-humanitària al seu país sota el control de la comunitat internacional, el seu únic mitjà de subsistència és la fantasia de revolucions improbables, els ensenyaments del "petit professor" i la seva vasta biblioteca.

Verghese, Abraham. El Pacto del agua

Travancore, sud de la Índia, 1900. Quan una nena d'uns dotze anyses veu obligada a contraure matrimoni amb un home de quaranta, vidu i pare d'un nen petit, ningú sospita que la jove esposa serà la protagonista d'una història excepcional plena d'alegries i lluita contra les adversitats. Intel·ligent i afectuosa, la seva vida donarà un tomb en descobrir un document que detalla una misteriosa afectació als membres del llinatge del seu marit: almenys un dels seus descendents mor ofegat, en ocasions en rius i llacs poc profunds.

Volodine, Antoine. Àngels menors

Heus aquí un món que agonitza i els esforços desesperats dels pocs membres que queden del gènere humà per mantenir-lo viu i habitable. Són tribus isolades, viatgers en el temps, nàufrags urbans, amants que es retroben i no es reconeixen, escriptors en llengües oblidades, xamans. Les forces del capitalisme malden per restablir el seu programa després del cataclisme, però un grup d’ancianes aparentment immortals es conjuren en sentit contrari.

Zafón, Emma. Casada i callada

Com les altres noies del poble, la narradora d’aquesta història té una fita meravellosa, ineludible: casar-se i tenir fills. Com un regal del cel, apareix Ximo, tan guapo i amb eixa planta de torero, i la treu a ballar una nit de les festes d’agost. Ella se sent la dona més afortunada de la Terra perquè no és només que Ximo siga templat, és que a més ve d’una família d’amos de fàbrica. Es casen amb la idea de tenir un niu d’amor com el de tantes pel·lícules, sense preveure que, de vegades, els nius d’amor es transformen en gàbies de solitud.


I també...

Atwood, Margaret. El Asesino ciego
Calvino, Italo. L'Últim és el corb
Crewe, Tom. La Nueva vida
Dostoievski, Fiodor. Apunts del subsòl
Du Maurier, Daphne. Ara no miris
Hopkins, Pauline E. D'una sang, o, La identitat oculta
Kingsolver, Barbara. Demon Copperhead
Macaulay, Rose. El Món, la meva selva
Oates, Joyce Carol. Un Jardí de delícies terrenals
Tolstoi, Lev. La Sonata Kreutzer
Welsh, Irvine. Señalado por la muerte
Zweig, Stefan. Novel·la d'escacs


Novel·les policíaques

Baldacci, David. Dream town (en llengua anglesa)

1952, Los Angeles. És la nit de Cap d'Any i el PI Aloysius Archer sopa amb la seva amiga i actriu de Hollywood Liberty Callahan quan se'ls acosta Eleanor Lamb, una guionista que li agradaria contractar-lo, ja que sospita que algú està intentant matar-la.

Benedict, Alexandra. En tren con el asesino: dieciocho pasajeros, siete paradas, un asesino

A la vigília de Nadal, el tren nocturn de Londres a les Highlands escocesses descarrila, i amb ell, els plans festius dels seus viatgers. Atrapats a la neu en mig del no res, no tots els passatgers arribaran a les celebracions nadalenques. Mentre un assassí intenta acabar amb els passatgers un a un, la exdetectiu Roz Parker no pot resistir-se a una última investigació. No obstant, un assassinat en una habitació tancada és un trencaclosques formidable, fins i tot per a l'investigador més experimentat.

Grisham, John. Los Chicos de Biloxi

Des de fa quasi un segle, Biloxi és coneguda per les seves platges, complexos turístics i indústria pesquera. Però també té el seu costat fosc. Aquesta ciutat de mississippí és a més famosa pel crim y la corrupció: des del joc, la prostitució i el contraband fins el narcotràfic i els assassinats a mans de sicaris.

Guerrero, Mercedes. La Sinfonía de Julia

1960. Les melodies de Julia Lerner sonen als escenaris més importants del món. Considerada la millor pianista de la Unió Soviètica, la jove té un do molt peculiar: és capaç d'amagar codis complexes entre les notes musicals de les seves composicions. En el moment més tens de la Guerra Freda, quan delators, agents del KGB i de la CIA es mouen entre bambalines, Julia vurà com la seva habilitat es converteix en una amenaça. Emputjada pel desig de llibertat i la necessitat de protegir a qui més estima, haurà d'enfrontar-se al sistema per a pendre les regnes del seu futur.

Kepler, Lars. El Hombre del espejo

Jenny Lind té setze anysquan el segresten en tornar de l'institut a casa. Durant el segrest juntament amb altres noies, en una granja de visons abandonada, fa tot el possible per sobreviure. El món la dona per morta... fins que cinc anys després, una jove apareix morta en un parc infantil d'Estocolm. Les càmeres de seguretat mostren un únic testimoni, un home que mira atentament l'escena. No obstant, el seu cervell, destrossat per una sèrie de traumes, ha decidit deixar de registrar l'horror i no pot recordar res. El detectiu Joona Linna contacta amb el doctor Erik Maria Bark, l'hipnotista que anys abans ja li habia donat la clau per a una investigació.

Läckberg, Camilla. Veritat o repte

La Liv, la Martina, en Max i l’Anton han estat millors amics durant molts anys. Tots quatre estan delerosos de celebrar aquest Cap d’Any junts, bevent, flirtejant i jugant a jocs. Però cadascun d’ells amaga un terrible secret, i quan el joc de veritat o repte pren un gir fosc, una veritat impactant no triga a sortir a la llum.

Vargas, Fred. Sobre la losa

Poc després de que el comissari Adamsberg hagi regressat a París havent tancat un cas a Bretanya, la policia de Rennes li demana ajuda per a resoldre un crim que sembla guardar relació amb una fosca llegenda local: el fantasma d'un compte apodat "el Coix". Adamsberg es desplaça amb el seu equip al castell de Castell de Combourg, on s'ha trobat el cadàver d'un veí després que el sinistre caminar del coix s'escoltés de nit pels carrers de Louviec.


I també ...

Castells, Ada [et al.]. Elles també negregen
Larmer, C. A. El Club del crimen
Leblanc, Maurice. Arsène Lupin, caballero ladrón
Preston, Douglas J. El Aguijón del escorpión
Sierra i Fabra, Jordi. Uns Quants dies d'abril


Novel·les romàntiques

Bonelli, Florencia. Indias blancas

El 1873 Laura Escalante, la jove i bella filla d'un il·lustre general de la Nación, parteis des de Buenos Aires cap a Río Cuarto, al sud de la província de Córdoba, sense demanar permís a ningú. La notícia de la greu malaltia del seu germà Agustín la porta a pendre aquesta arriscada decisió, que sap que li causarà problemes amb els seus pares i la convertirà en el boca a boca de l'eloqüent societat portenyaa la qual pertany. No obstant el seu caràcter indòmit i l'amor fraternal s'imposen sobre tot.

Irwin, Sophie. Manual para damas afortunadas

Quan Eliza Balfour es va casar amb el compte de Somerset, vint anys més gran que ella, va ser l'esdeveniment de la temporada i no va importar que ell no fos el marit que ella volia. Deu anys més tard, Eliza és vidua, rica, noble i, sobretot, lliure. Sempre ha complert les normes, però ara està decidida a fer el que li vingui de gust, com anar a Bath amb la seva cosina Margaret per pintar i flirtejar amb l'infame lord Melville. Quan els rumors del seu comportament arriben al nebot del seu marit mort, a qui va trencar el cor fa anys, Eliza descobreix que la llibertat té conseqüències. Només podrà conservar la seva fortuna si evita qualsevol escàndol... No obstant, hi ha coses més valuoses que els diners i Eliza està disposada a descobrir-les totes.

Llanos, Inés M. La Maestra y el pintor

Pepe, un jove asturià aficionat al dibuix que abandona l'Espanya de la posguerra i emigra a Cuba en busca de millor fortuna, i Ines, una jove mestra cubana filla d'emigrants asturians afincats a l'illa, es coneixen casualment al peu de l'escalinata del Centro Asturiano de la Habana en sortir d'un recital. A partir d'aquesta trobada, els seus destins s'uniran per sempre.

Schnitzler, Arthur. La Senyoreta Else

L’Else passa l’estiu amb la seva tia a San Martino di Castrozza, una localitat de muntanya on es concentra el bo i millor de la societat vienesa. La noia gaudeix de les vacances despreocupadament, fins que rep una carta de la família en què li anuncien un gir dramàtic de la seva situació econòmica. Per intentar salvar el seu pare d’anar a la presó, l’Else es veurà obligada a demanar diners a un conegut que, precisament, també és allà de vacances. L’home hi accedeix, però a canvi d’una condició...

Stone, Emily. Todo fue culpa de la nieve

Josie odia el Nadal i el fet que el seu nòvio l'hagi deixat per una altra i la seva companya de pis estigui disfrutant d'unes fantàstiques vacances a l'extranger només fa que l'odiïencara més. A més, la felicitat de tots aquells que tenen la sort de compartir aquestes dates amb les seves famílies li recorda aquell Nadal terrible en el que els seus pares van perdre la vida. Per això, cada any, Josie els envia una carta amb les mateixies paraules: "Us trobo a faltar".


I també...

Giordano, Paolo. Tasmània
Marchant, Clare. El Espía de la Reina
Maxwell, Megan. ¿Tú lo harías?
Neymar, Alessandra. Cuore nero: libro dos
Richman, Alyson. La Melodía de la memoria


Novel·les fantàstiques

Gong, Chloe.  Anhelos inmortales
Sanderson, Brandon. El Hombre iluminado
Schwab, Victoria. La Vida invisible de Addie LaRue


Novel·les històriques

Lyons, Annie. El Club de lectura del refugio antiaéro
Parreu i Dalmases, Leonor. El Forat de la mitja lluna
Teuber, Klaus. Catan: la història


Novel·les d'humor

Waugh, Evelyn. Notícies fresques


Novel·les eròtiques

Nin, Anaïs. Delta de Venus
Rubió i Fandos, Anna. Plaers

Accessibilitat