Notícia

Novetats novel·la - Juliol 2022

21 de juny de 2022

Aquestes són les noves incorporacions al fons de novel·la de la Biblioteca.
Esperem que us agradin!

María Oruña - El camino del fuego
La inspectora Valentina Redondo i el seu company Oliver decideixen prendre unes vacances i viatgen a Escòcia per visitar la família d'aquest. El seu pare, Arthur Gordon, està entossudit a recuperar part del patrimoni i de la història dels seus avantpassats i ha adquirit el castell d' Huntly, a les Highlands, que havia pertangut a la seva família fins al segle XVII. Durant la rehabilitació de l'edifici troba un diminut despatx que portava ocult dos-cents anys i documents que revelen que les memòries de Lord Byron —suposadament cremades al començament del segle XIX— poden continuar intactes i trobar-se entre aquestes parets. Aviat correrà la veu de la troballa extraordinària i tant la premsa de tot el país com diverses persones properes a la família s'hi acostaran per seguir el curiós esdeveniment. Tot i això, l'aparició d'un home mort al castell farà que Oliver i Valentina se submergeixin en una inesperada investigació que els portarà a endinsar-se a l'Escòcia d'èpoques passades i que canviarà el destí dels Gordon i fins i tot la pròpia història.

Alina Bronsky - La trena de la meva àvia
«Puc recordar amb exactitud el moment en què el meu avi es va enamorar. Intuïa que l'àvia no s'havia d'assabentar de res. Per qüestions menys importants ja havia amenaçat de matar l'avi, per exemple quan ell esmicolava el pa durant el sopar.» La família d'en Max viu en una residència per a refugiats a Alemanya. L'àvia és una matriarca russa, aterridora i tossuda, que imposa les seves normes amb mà de ferro. Quan va emigrar de la pàtria va ser a la recerca d'un món millor. Però no està gens satisfeta amb el funcionament de les coses a Alemanya: els metges i els professors són incompetents, els aliments són tòxics i els alemanys en general són poc fiables. L'àvia està convençuda que en Max és un nen dèbil i malaltís, i el té sota una supervisió constant per protegir-lo de les influències negatives del món. Però malgrat ser un maldestre als seus ulls, en Max s'ha adonat que el seu avi, estoic i taciturn, viu enamorat de la seva veïna, la Nina. La dinàmica familiar canvia radicalment quan la Nina dona a llum un nadó que és la viva imatge de l'avi. Aleshores, tothom haurà d'aprendre a defensar-se de l'àvia.

Nickolas Butler - Buena suerte
Bart, Teddy i Cole, amics des de la infància, treballen junts a la seva modesta empresa constructora a Jackson, un poble de muntanya a Wyoming. Un dia reben l'inesperat encàrrec de construir una sofisticada casa al bell mig de la natura, si aconsegueixen acabar-la abans de Nadal rebran una exorbitant recompensa. De seguida s'adonen que el projecte els hi pot canviar la vida. Però el que semblava un cop de sort increïble es pot tornar en la seva perdició. Què s'amaga després del gairebé impossible termini que imposa la propietària de la casa? Quant estaran realment disposats a sacrificar per complir-ho?
L'ambició i les ombres se situen al centre d'aquesta novel·la amb dosi de thriller que, a través d'una torbadora i addictiva carrera a contrarellotge, també ens parla de l'amistat i de la nostra necessitat d'enllaços. Butler revela de nou el seu enorme talent per crear personatges en un llibre emocionant que ens mostra com els nostres anhels més grans poden convertir-se també en la nostra major debilitat.

Núria Bendicho Giró - Terres mortes
La mort violenta d'en Joan és l'inici d'aquesta no¬vel·la que descabdella la història d'una nissaga maleïda. Ha estat un tret per l'esquena en un ca¬salot aïllat on només viu la família. Qui de tots ells ha pogut ser? Era l'únic que ho tenia tot i ara es dessagna en el petit rebost on la mare el va instal·lar després de tres anys d'absència. Quin cor és capaç de proposar que li serrin les cames a un fill per tal d'encabir-lo dins la caixa?
Terres mortes és un relat polifònic que des¬plega un univers atàvic. Una mare que surt d'un infern per crear-ne un altre. Un pare a qui ja po¬ques coses importen. El fill gran sorrut i rude que tothom tem. Els del mig que malden per trobar el seu lloc encara que sigui lluny. La noia enca-denada a casa per un embaràs no desitjat. I el nen, lluminós i salvatge. Sobre tots ells pesa un origen feréstec, dues morts i un secret. I malgrat tot, en els seus testimonis despunta el brot d'una bondat resistent que prova de sobreviure a la vi¬lesa que tot ho empelta.

I, també...

Abbs, Annabel. El Libro de cocina de la señorita Eliza
Bronsky, Alina. La Trena de la meva àvia
Butler, Nickolas. Buena suerte
Hielos Soria, Mª Pilar de los. El Sorteig
Keegan, Claire. Coses petites com aquestes
Mestres Martorell, Jordi. Vini, vidi, vinci
Bendicho Giró, Núria. Terres mortes
Țîbuleac, Tatiana‏. El Verano en que mi madre tuvo los ojos verdes
Tort Miralles, Josep. Ermessenda, el tresor de Carcassona

Novel·les històriques
Arteaga, Almudena de. La Virreina criolla

Novel·les policíaques
Baldacci, David. A culaquier precio
Barceló, Elia. Muerte en Santa Rita
Barker, J. D. El Último juego
Dunnett, Gregg. El Secreto de las olas
Ellroy, James. Pánico
Goga-Klinkenberg, Susanne. El Secreto de Riverview College
Lemaître, Pierre. La Gran serpiente
Mackintosh, Clare. Sin elección
Oruña, María. El Camino del fuego
Preston, Douglas J. Río maldito
Puzyńska, Katarzyna. La Número 31
Preston, Douglas J. Río maldito
Riley, Lucinda. Asesinato en Fleat House
Tudor, C. J. Las Chicas de Chapel Croft

Novel·les romàntiques

Barreau, Nicolas. El Tiempo de las cerezas
Benavent, Elísabet. Todas esas cosas que te diré mañana
Bonelli, Florencia. Lo que dicen tus ojos
Maxwell, Megan. Oye, morena, tú qué miras?
Maxwell, Megan. Melocotón loco
Nathan, Robert. Retrato de Jennie
Quinn, Julia. A Sir Phillip, con amor
Quinn, Julia. El Corazón de una Bridgerton
Roberts, Nora. Por Amor

Novel·les fantàstiques
Abercrombie, Joe. La Sabiduría de las multitudes

Novel·les eròtiques
Riera, Jazmin. Fresas con chocolate

Novel·les de terror
Morales, Guillem. La Hora del lobo
Ward, Catriona. La pequeña Eve

Accessibilitat