Notícia

Novetats novel·la - Juny 2023

23 de maig de 2023

Aquestes són les novetats de novel·la del més de juny.
Esperem que us agradin.

Lolita Bosch. La veritat no està escrita

L'espoli del romànic de les esglésies del Pirineu, un amor apassionat al peu del Tibidabo o el misteri d'un extraordinari falsificador d'art formen aquesta novel·la ambientada en una Barcelona que, a finals del segle XIX, es va convertir en una metròpoli europea gràcies a les fortunes acumulades amb l'esclavisme per alguns dels seus ciutadans més il·lustres. És a dir ciutat finançada amb una part d'aquells diners perversos.

La història fascinant i alhora tràgica de la meravellosa col·lecció d'art d'en Catarineu, amb més de quatre mil peces reunides amb passió durant anys, i la seva desaparició, està profundament lligada a aquesta ciutat que calla d'on ve, a les ferides de la Guerra Civil i als tripijocs econòmics del franquisme. I demostra que, encara avui, la classe alta mai no perd del tot.

Alice Walker. El Color porpra

Les germanes Celie i Nettie comparteixen el jou i la lluita d'haver nascut dones afroamericanes a la Geòrgia rural de començament del segle xx. Casada a la força d'adolescent, la Celie no vol que la seva germana petita Nettie hagi de córrer el mateix destí i l'ajuda a fugir i encetar el seu camí. Malgrat el pas del temps, la distància i el silenci, les germanes mantindran vives la lleialtat i la fe l'una en l'altra a través d'un seguit de cartes escrites al llarg de vint anys, que constitueixen una de les novel·les més emocionants que es poden llegir: una història que vessa en cada pàgina passió, dolor, inspiració i un amor indomable per la vida.

Jon McGregor. La Paraula per vermell

A la costa de l'Antàrtida tres membres d'una expedició de recerca queden separats per una tempesta imprevista, amb tràgiques conseqüències. Un d'ells, el veterà de l'exploració antàrtica Robert Doc Wright creu saber que va passar i perquè tot va acabar malament, però una afàsia li ha fet perdre la capacitat de comunicar-se. De tornada a casa, en Robert haurà d'aprendre una nova manera d'estar al món, mentre que la seva dona, Anna, que tenia una vida independent i sense traves, haurà de tenir-ne cura. 

Penelope Fitzgerald. La librería

Florence Green viu en un minúscul poble costaner de Suffolk que el 1959 està literalment apartat del món, i que es caracteritza justament per allò que no té. Florence decideix obrir una petita llibreria, que serà la primera del poble. Adquireix així un edifici que fa anys que està abandonat, menjat per la humitat i que fins i tot té el seu propi i capritxós poltergeist. Però aviat toparà amb la resistència muda de les forces vives del poble que, de manera cortesa, però implacable, començaran a acorralar-la. Florence es veurà obligada llavors a contractar com a ajudant una nena de deu anys, de fet l'única que no somia sabotejar el seu negoci. Quan algú li suggereix que posi a la venda la polèmica edició d'Olympia Press de Lolita de Nabokov, es desencadena al poble un terratrèmol subtil però devastador.

I també,

Novel·les històriques

Novel·les policíaques

Novel·les romàntiques

Novel·les de terror

Novel·les d'humor

  • Stevenson, Benjamin. Tothom a la meva família ha matat algú

Novel·les fantàstiques

Accessibilitat