Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Novetats novel·la juvenil

28 de juliol de 2020

  

La Llegenda del bosc i El Teixidor de malsons de Jara Santamaría (1er i 2n volum de la col·lecció Els Déus del nord)

Diu la llegenda que, a la vall del Baztán, els déus convivien en germanor i les criatures del dia i de la nit podien viure en harmonia. Però en Gaueko, el temible déu de la nit, va començar a atemorir els humans amb el seu seguici de llops, i la deessa de la Terra, Mari, va engendrar la Lluna i el Sol per il·luminar i protegir els humans de la foscor. No obstant això, les ànsies de poder d'en Gaueko el van portar a tramar un pla per raptar el Sol i instaurar així, d'una manera definitiva, el seu regnat de les ombres. Presa de la ira, Mari va dividir el món en dos i ja res ni ningú no van poder creuar mai la frontera entre tots dos mons.

En Teo, l'Emma i l'Ada no s'agraden gens, però són cosins, i les circumstàncies han volgut que passin l'estiu junts al mas navarrès de la seva àvia. Quan un d'ells desapareix i els altres surten a buscar-lo, descobreixen un univers de bruixots i de déus, de gegants irascibles i de belles dones amb urpes de rapinyaire, en el qual el temible déu Gaueko ha imposat la foscor. Un món on només es podran salvar de les ten..

Ocell blanc : una història Wonder / escrita i il·lustrada per R. J. Palacio ; entintada per Kevin Czap

La primera novel·la gràfica de R.J. Palacio.

Si amb Wonder vam aprendre que l’amabilitat té poders sempre, amb Ocell blanc veurem que en temps de foscor l’amabilitat salva vides. Els milions de lectors que es van enamorar del Wonder de R.J. Palacio recordaran el Julian com el company de classe que feia la vida impossible a l’Auggie Pullman. Però Ocell blanc explica la història que va marcar la infantesa de l’àvia del Julian, la Sara, una nena jueva que es va haver d’amagar dels nazis a la França ocupada.

El Caso de la Mujer Pez / Ivan Tapia, Montse Linde ; ilustraciones de Ezequiel Tejero

Quan el Circ dels Freaks arriba a el poble de Leondina, tots els habitants es queden sorpresos davant de l’estrafolari grup: les Siameses i els seus gossos (també siamesos), l'Home de les Dues Cares, la Dona Barbuda o el Nan Antón.

Tots ells s'allotgen a Casa Amián, on coneixeran a la Nena Boba, que no se sap d'on ha sortit però que sempre està asseguda en una cadira alta a el fons del menjador, i a en Cec Maties, que dorm a la cuina a canvi de explicar històries de terror.

Poc esperen els propietaris de l'establiment que es veuran immersos en un dels crims més rars de tots els temps.

En aquest llibre el detectiu ets tu. Revisa les entrevistes a tots aquests peculiars personatges i descobreix qui ha estat l'assassí de la Dona Peix abans que es produeixin noves morts al poble.

Los Lugares que me han visto llorar / Holly Bourne ; traducción de Alicia Bueno y Laura Obradors

Amelie es va enamorar profundament de Reese, i creia que ell també l’estimava. No obstant això, comença a entendre que l'amor no hauria de fer mal d'aquesta manera.

Ha decidit rememorar la seva història i tornar a visitar tots els llocs on ell la va fer plorar. per desentranyar què va passar. Perquè potser, si desentranya què va passar entre ells, per fi pugui començar a superar-lo.

Los Cuerpos de la habitación roja / Iñigo Aguas

Em dic Eric i tinc tres normes:

Ningú pot descobrir el meu secret.

Només podem fer l’amor dins de l’habitació vermella.

I el més important, no m’enamoraré d’ell.

 

I a més, ...

Sota l'ombra del drac de pedra / Carles Batlle

 

Espies amb tutú : un misteri de l'Escola de Ballet Swan House / Helen Lipscombe

La Hora de la medianoche / Benjamin Read y Laura Trinder ; traducción de Maia Figueroa Evans

Ni en el millor dels meus somnis / Nina Kenwood ; traducció de M. Dolors Ventós

El Libro salvaje / Juan Villoro

La Primera / Katherine Applegate ; ilustraciones de Max Kostenko ; traducción de Mercedes Guhl

El Libro de las puertas / Manlio Castagna ; traducció de Jorge Rizzo

Els Crims de la taula periòdica / Xavier Duran i Jordi de Manuel

Mira Hamlet / Barbro Lindgren, Anna Höglund ; traducción: Carmen Montes Cano

Accessibilitat