Notícia

Novetats novel·la juvenil - Agost 2021

30 de juliol de 2021

Tenim tot un estiu per davant per viatjar per mig món amb els nostres estimats llibres! Aquells que ens faran passar millor les hores de calor a la platja, la muntanya o al sofà de casa. Aquí us deixem una llista de les últimes incorporacions de novel·la juvenil. Que les gaudiu!

El Campamento / Blue Jeans
Deu dels nois més prometedors de país, menors de 23 anys, han estat convidats a un campament molt especial als Pirineus. El precursor d'aquesta idea és Fernando Godoy, un dels homes més rics d'Espanya, que busca algú jove que l'ajudi a donar una nova imatge al seu imperi i que en el futur ocupi el seu lloc. En aquell idíl·lic paratge, rebran formació i seran preparats per convertir-se en la mà dreta del milionari. Però només un podrà aconseguir-ho.
Una best-seller de novel·la juvenil, una atrevida instagramer, un cantant pop de moda, un reeixit atleta, un estudiant de criminologia brillant, una influencer amb marca pròpia, la creadora d'una app per frikis, un dels gamers de moment, un noi que promulga la paraula de Déu d'una manera peculiar i una coneguda actriu són els candidats finals. Només tindran un handicap per ser-hi: res de mòbils ni comunicació amb l'exterior. Les coses marxen segons el previst i els joves gaudeixen d'aquella experiència fins que en el segon divendres de convivència els coordinadors del grup desapareixen i un dels nois mor en estranyes circumstàncies. A partir d'aquest instant tot canviarà i els esdeveniments inesperats s'aniran succeint.

Em dic A / Steve Tasane
No té documents ni família, per això els guàrdies del camp de refugiats li diuen, simplement, «A». El dia que compleix deu anys comença a escriure un diari en el qual recull la seva vida al costat d'altres cinc nens no acompanyats: la cerca de menjar, els jocs, l'amistat, el record dels seus éssers estimats, els llocs d'on procedeixen? Malgrat la seva precària situació, no deixen de mantenir viu el seu desig de pertinença, de tenir algun lloc com a llar.

Sin amor / Alice Oseman
Geòrgia pensa que no coneix l'amor en el sentit més romàntic de la paraula. Ha complert divuit anys però no ha tingut una relació amorosa ni ha sentit un amor en tota la seva vida. Per això ha començat a creure que potser pateix alguna anomalia i que la gent la considera rara. Ara que comença la universitat, potser ha arribat el moment de descobrir quantes classes d'amor existeixen. Després de tot, ningú viu realment sense amor.

Mai de la vida et deixaria tirada / Gemma Lienas
A través del relat dels tres protagonistes (l’Èric i les bessones Agnès i Maria), ens endinsem en el món emocional de cadascun d’ells, la passió́ per la música, per la pintura... Coneixerem de primera mà les seves inquietuds i vivències durant un curs en què tenen experiències intenses, algunes de punyents, que els ajudaran a madurar i acceptar les seves debilitats, a seguir el camí́ artístic i a valorar per damunt de tot l’amor, l’amistat i la família.

Els Adeus del Jaguar / Joanjo Garcia
Aina torna al poble. I sap que, en fer-ho, ha d’escriure la història del Jaguar. D’aquell amic, d’aquella persona que va estimar, i amb qui va compartir estius d’adolescència. Aina ha d’escriure la història del Jaguar, de Juan David Martínez, d’aquell jove que es va llevar la vida amb només díhuit anys. Que es va suïcidar, encara que la paraula faça mal i siga un tabú, encara que al poble tot siguen eufemismes per evitar-la, encara que siga tan difícil entendre per què ho va fer, encara que hagen passat dos anys de silenci i de misteri.

Com llàgrimes en la pluja / Jordi Sierra i Fabra
La Grace és la filla adolescent d'en Leo Calvert, una llegenda de la música mort fa cinc anys en circumstàncies estranyes. La noia no suporta els centenars de fans que cada cap de setmana es reuneixen a la tomba del seu pare; no entén per què la mare no vol publicar les últimes cançons que el pare va deixar escrites; no vol que ningú sàpiga que ella és la filla d'en Leo Calvert; vol viure aïllada del món cruel que va destruir el seu pare. Però l'arribada al poble d'en Norman, que al principi sembla un fan més, ho capgirarà tot.

I, a més ...

Segona i tercera part de la trilogia Grishaverse de Leigh Bardugo: “Asedio y tormenta” i “Ruina y ascenso”.
Nadie como él / Martina D'Antiochia
Mentiras y secretos / Alex Mírez
¡Mi vecino es stripper! / Melissa Hall
Serena i els lleons / Dolors Garcia i Cornellà
L'estrany cas del detectiu Arsène Lutin / Francesc Puigpelat
Cuentos de los Hermanos Grimm / versión de Jacob y Wilhelm Grimm
Presoners del mar / Arturo Padilla de Juan
Canelons freds / Anna Manso
Todo este tiempo / Mikki Daughtry y Rachael Lippincott
La Maldición de las musas / Javier Ruescas Sánchez
La Bella y la bestia / Liz Braswell
La Sombra del vampiro / Bella Forrest
I ja tenim alguns títols de la col·lecció Enola Holmes

Accessibilitat