Notícia

Novetats novel·la juvenil - Desembre 2022

16 de novembre de 2022

Aquestes són les novetats de desembre de novel·la juvenil que trobareu a l'espai jove de la Biblioteca.
Esperem que us agradin.

La Maldición de los sueños / Rebecca Ross
El regne d'Azenor està envaït per una maledicció des de fa anys. Cada lluna nova, la màgia flueix des de la muntanya i fa que els malsons dels ciutadans cobrin vida. Només els mags, que exerceixen de guardians del territori, poden interposar-se entre les persones i els seus somnis sospitosos.
Clementine Madigan està llesta per assumir el càrrec de guardiana des del seu petit poble, però quan dos mags arriben per desafiar-la, es veu implicada en un conflicte centenari sense saber-ho. Decideix buscar venjança, però a mesura que s'acosta a Phelan, un dels joves mags, comencen a sorgir els secrets i també l'amor.
Per lluitar contra la maledicció del regne, que sembla turmentar-la a cada pas del camí, Clementine haurà d'unir-se al seu rival. Però seran suficients els seus esforços per salvar Azenor dels malsons que assetgen a cada cantonada?

As de picas / Faridah Àbíké-Íyímídé
A la prestigiosa acadèmia Niveus la rivalitat entre els alumnes és ferotge: rics, guapos i amb un brillant futur per davant, tots saben que se n'espera molt. Chiamaka és una de les reines de l'institut, i està disposada a jugar les seves millors cartes per assolir els seus objectius ambiciosos. Per la seva banda, Devon prefereix mantenir-se al marge dels grups i rotllanes i aconseguir graduar-se sense cridar gaire l'atenció.
Els camins no s'haurien creuat si el misteriós As de Picas no els hagués pres com a objectiu de la seva anònima campanya de desprestigi. En un degoteig infernal, va enviant missatges a tots els alumnes de l'institut revelant els secrets més foscos d'aquests dos estudiants… Uns secrets que ells creuen que tenen molt ben enterrats i que ara surten a la llum per posar en perill el futur.
Mentre el cercle es va tancant al seu voltant, hauran de descobrir qui és As de Picas mentre eviten que els destrueixi definitivament.

El Libro de los accidentes / Chuck Wendig
Fa molt de temps, en Nathan vivia en una casa de camp amb un pare maltractador, i mai no li ha explicat a la seva família el que va passar allà.
Fa molt de temps, la Maddie era una nena que jugava a nines a la seva habitació i va veure una cosa que no hauria d'haver vist… I ara intenta recordar aquell moment traumàtic creant unes escultures inquietants.
Fa molt de temps, una cosa sinistra i voraç deambulava pels túnels i les muntanyes i les mines de carbó de la seva ciutat natal a la zona rural de Pennsilvània.
Ara, Nate i Maddie Graves estan casats i han tornat a aquest lloc amb el seu fill, Oliver.
I ara, el que va passar fa molt de temps ha començat a passar una altra vegada… I li està passant a l’Oliver. Coneix un noi molt estrany que es converteix en el seu millor amic, un noi amb secrets i afinitat per la màgia negra.
Aquesta màgia negra els porta a l'epicentre d'una batalla entre el bé i el mal, un enfrontament per conservar l'ànima de la família… I potser fins i tot la del món sencer. Però la família Graves té una arma secreta: l'amor que es professen els uns als altres.

Fulgor / Tracy Wolff
Ningú va sobreviure il·lès a la darrera batalla. Flint està enfadat amb el món, Jaxon s'està convertint en una cosa que no reconec, i Hudson ha aixecat un mur que no estic segura de poder trencar.
Ara s'hi acosta una guerra i no estem llestos. Necessitaríem un exèrcit per tenir alguna esperança de guanyar. Però abans d'això necessito trobar respostes a les incògnites sobre els meus avantpassats. Respostes que podrien revelar qui és el veritable monstre entre nosaltres? en un món ple de vampirs assedegats de sang, gàrgoles immortals i una antiga batalla entre dos déus.
No hi ha garantia que ningú es quedi dret quan la pols s'assenta, però si volem salvar aquest món, no tinc cap altra opció. Hauré d'abraçar cada part de mi... fins i tot les parts que més temo.

El Mapa de los anhelos / Alice Kellen
I si et donessin un mapa per descobrir qui ets? Seguiries la ruta marcada fins al final?
Imagina que estàs destinada a salvar la teva germana, però al final ella mor i la raó de la teva existència s'esvaeix. Això és el que li passa a Grace Peterson, la noia que sempre s'ha sentit invisible, la que mai no ha sortit de Nebraska, la que col·lecciona paraules i veu passar els dies refugiada a la monotonia. Fins que arriba a les mans el joc de El mapa dels anhels i, seguint les instruccions, el primer que ha de fer és trobar algú anomenat Will Tucker, del qual mai no ha sentit parlar i que està a punt d'embarcar-se amb ella en un viatge directe al cor, ple de vulnerabilitats i somnis oblidats, anhels i afectes inesperats. Però, és possible avançar quan els secrets comencen a pesar massa? Qui és qui en aquesta història?

Boulevard : la versión de Flor. Libro 1 / Flor M. Salvador (edició revisada per l’autora)
Luke Howland, ple de problemes i sumit en una desesperació profunda, i Hasley Weigel, tan despistada com a optimista, no s'ajusten al prototip de parella perfecta.
Com si cadascú fos un cel un és tempesta i l'altre un dia assolellat: ell és foscor. Ella un raig de sol. I, no obstant, junts decideixen posar nom al que havien creat: un bulevard tenyit de tons grisencs, celestes i blaus elèctrics preparant-se per a la tempesta.
Ella era per a ell i ell era per a ella. Una història d´amor tan única que et marcarà per a la resta dels teus dies.

El Noi de la moto / S. E. Hinton
Rusty-James voldria assemblar-se al seu germà gran, el Noi de la Moto, que és un autèntic mite entre els joves del barri. En els moments més perillosos, enmig de les lluites entre bandes rivals, Rusty-James se'n surt sempre gràcies al Noi de la Moto. Fins que una cadena d'esdeveniments canvia radicalment el curs de les coses.

Sota les bombes / Judith Kerr
Ja és prou difícil ser adolescent a Londres durant els bombardejos, viure amb els pares, buscar el teu propi camí,  enamorar-te i preguntar-te cada nit si aconseguiràs sobreviure a les bombes.
Però encara és més difícil per a l’Anna, que continua etiquetada com “l’enemiga estrangera”. Les bombes provenen d’Alemanya, un país que un dia va ser casa seva.
Si Hitler envaeix la Gran Bretanya, quines possibilitats tindrà la seva família, que són refugiats, de sobreviure?

Like : blanc / Gemma Pasqual i Escrivà
Els likes no ens faran lliures. Només hi ha un camí per a la llibertat: la fuga. Els pitjors presagis del canvi climàtic s'han fet realitat, la Torre de Londres, els centres històrics de València, Nàpols, Barcelona i Sant Petersburg han desaparegut. Nova York s'ha convertit en una nova Atlantis, la torxa de l'Estàtua de la Llibertat sura entre les aigües. La Reconstrucció és la solució, però només es podrà salvar una part de la humanitat.

I, a més ...

Skandar i el lladre de l'unicorn / A.F. Steadman
El Joc del penjat / Josep Pedrals
La Pregunta / Arturo Padilla
El Club de les ombres / Martín Piñol

 

 

Accessibilitat