Notícia

Novetats novel·la juvenil - Juny 2022

25 de maig de 2022

Mira quantes novetats tenim de novel·la juvenil a l'espai jove.
Esperem que t'agradin.

El Cicle de l'Etern Emperador / Laura Gallego ; traducció d'Helena Aguilà Ruzola
L'Etern Emperador governa Akidàvia durant mil anys abans de morir per renéixer de nou. Després de la mort de la seva última encarnació, uns quants membres del Consell Imperial es presenten en un petit poble a la recerca del nadó que acull l'ànima de Sa Divinitat i que, per tant, ha d'ocupar el tron.
Aquesta es la història de Vintanelalandali, dissetena encarnació de l'Etern Emperador, educada des de nena per agafar les regnes de l'imperi tan bon punt se li despertin els poders. Però també es la historia del Kelan, un noi criat en un racó remot d'Akidàvia, la vida del qual canvia de cop el dia en que decideix desafiar l'autoritat local.
Quan els destins de tots dos s'encreuin, el futur de l'imperi farà un gir inesperat.

Kora : al final de l'escapada / Bel Olid ; il·lustracions de Montse Rubio
L'esperat desenllaç de la història de Tina Frankens.
Kora i Tina han acabat vivint en una barraca a les afores de la ciutat. Kora, mig lloba i mig noia, rememora la seva relació amb l’Àngela violentament truncada i se sent reconfortada per haver començat un nou camí amb la Tina, tot i que les dues sobreviuen com poden. Una nit, una dona d’uns 40 anys, la Lucrècia, les ajuda i els dona refugi a casa seva. Allà coneixen un grup de joves que surten de situacions difícils i que la dona ha acollit. A poc a poc  Tina nota coses estranyes que la confrontaran amb el seu passat i l’empenyeran a lluitar per la seva llibertat.

Silence / Flor M. Salvador
I si la llegenda del fil vermell no només et porta una persona? Potser el fil vermell et connecta a totes aquelles persones amb qui tens un destí en comú: els teus pares, germans, amics, amants i fins i tot la teva mascota. Totes aquelles persones que seran la teva alegria i la teva tristesa, rialles i plors. Aquelles que ompliran de color els teus dies grisos i que tu faràs sentir-se vives. Aquelles sense les quals la teva vida només seria silenci...

Radio Silencio / Alice Oseman ; traducción de Paz Pruneda Gozálvez
Frances és una màquina d'estudiar amb un únic objectiu: anar a la universitat que ha triat. Res ni ningú no pot interposar-se en el seu camí. Fins que coneix Aled i, per primera vegada, no té por de ser ella mateixa. Però quan la fràgil confiança entre ells es trenca, Frances es troba atrapada entre la persona que ha estat fins aquell moment i la persona que en realitat vol ser.

El Cant del cigne / Núria Pradas
La Mia i la Greta són molt bones amigues. Es coneixen des de l'institut i ara comparteixen pis a Barcelona. Però una nit, després de sortir de festa, la Mia ja no pot més i, amb tota la ràbia del món, etziba a la seva amiga: "Tant de bo et morissis ara mateix". L'endemà troben el cos sense vida de la Greta. La Mia no sap què fer i també està en perill. Qui l'ha estat seguint?

La Cadena de hierro / Cassandra Clare
Cordelia Carstairs sembla tenir tot allò que sempre ha volgut. Es casarà amb James Herondale, de qui està enamorada des de la infància; té una nova vida a Londres amb la seva millor amiga, Lucie Herondale, i els amics de James, els Alegres Companys; és a punt de reunir-se amb el seu estimat pare i és la portadora de Cortana, una espasa llegendària. Però la realitat és molt més trista i a més, un assassí en sèrie està matant caçadors d'ombres de Londres, degollant-los.

El Juego de Westing / Ellen Raskin
Ningú sap perquè l'excèntric milionari Samuel Westing ha trucat als setze veïns de les Torres de Ponent per assistir a la lectura de la seva última voluntat. Tampoc per què ho fa si sap que entre ells hi ha el seu assassí. Ni per què enreda aquestes persones en un intel·ligent joc de pistes. El que sí que saben és que el seu hereu serà la primera persona que desxifri el misteriós testament i entengui l'enigma que aquest amaga. Un testament que revelarà secrets de tots.

Las 7 vidas de Léo Belami / Nataël Trapp ; traducción de Francesc Reyes Camps
El 1988, Jessica va ser assassinada la nit de la festa de fi de curs, el seu assassí mai va ser trobat. Quan Léo s'aixeca al matí, no comprèn el que ha passat: no reconeix el dormitori ni la cara quan es mira al mirall. Ha despertat al cos d'una altra persona: cada dos dies viurà la vida d'algú nou, de fa trenta anys. Però el dia 17, el matí de la festa, Léo es desperta al cos de Jessica. Sap que ell (ella) serà assassinat, tot i que encara no sap qui és l'assassí. I encara més important: desconeix si pot intervenir i canviar el curs del destí.

La Madriguera del zorro = (The foxhole court) / Nora Sakavic
Neil Josten és un jove que porta tota la vida fugint del seu propi pare, el cap despietat d'una organització criminal. Està acostumat a viure amb por i a fingir ser qualsevol altre tret d'ell mateix. Quan assassinen la seva mare, Neil pren una decisió a la desesperada: incorporar-se a l'equip d'Exy conegut com “Los Zorros”. Tot i això, Neil no és l'únic que té secrets a l'equip. Una de les Guineus és un vell amic de la seva infància i Neil no troba el valor per allunyar-se'n per segona vegada. ¿Haurà trobat per fi alguna cosa pel que valgui la pena lluitar?

Aristòtil i Dante es capbussen a les aigües del món / Benjamin Alire Sáenz
A Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers dos nois van conèixer l’amor; ara han de descobrir com tenir-ne cura i construir una relació en un món que no els posarà les coses fàcils. L’Ari ha passat els seus anys d’institut intentant amagar el seu veritable jo, mantenint-se sempre al marge, callat i invisible. I estava convençut que l’últim curs seria igual, però alguna cosa va canviar quan es va enamorar d’en Dante: de sobte, se sorprèn a si mateix buscant noves amistats, enfrontant-se als abusadors i fent sentir la seva veu. I al costat hi té sempre en Dante, llest i somiador, que té l’habilitat de treure'l de polleguera i, alhora, fer-lo sospirar d’amor. Els nois estan decidits a obrir-se camí en un món que no els entén, però quan l'Ari pateix una pèrdua sobtada i devastadora sap que haurà de lluitar com mai per aconseguir la vida plena i feliç que sempre ha somiat.

Accessibilitat