Notícia

Novetats novel·la juvenil - Setembre 2022

24 de agost de 2022

Comencem el curs escolar amb moltes novetats a la secció de novel·la juvenil.
Esperem que us agradin!

La Escuela del bien y del mal / Soman Chainani
Hi havia una vegada dues amigues que no tenien res en comú: mentre Sophie il·luminava tot el poble amb la seva bellesa, Agatha ho enfosquia amb la seva mera presència. Era lògic pensar que totes dues serien les seleccionades per anar a l'Escola del Bé i del Mal.
Aquest any, Sophie i la seva millor amiga Agatha descobriran com és ser alumnes de la llegendària Escola del Bé i del Mal, on nois i noies comuns reben entrenament per ser herois i dolents de contes de fades. Amb els seus vestits roses, sabates de vidre i la seva devoció per les bones accions, Sophie està convençuda que obtindrà les millors notes a l'Escola del Bé i que, quan es graduï, serà tota una princesa. D'altra banda, Agatha, amb les túniques negres i deformes, un gat malvat com a mascota i la seva antipatia per gairebé tothom, sembla estar destinada a l'Escola del Mal.

Un Mundo sin príncipes / Soman Chainani
Mentre Agatha i Sophie lluiten per restaurar la pau, una amenaça inesperada podria destruir-ho tot i totes les persones que estimen... i aquesta vegada, l'amenaça procedeix de l'interior.

Un Ewok en el jardín / Pedro Ramos Premio Edebé de Literatura Juvenil 2022
Zoe, preocupada per l'actitud de David, el seu germà petit, li escriu correus per intentar treure'l del pou de foscor on està enfonsat. A David, als setze anys, li costa trobar raons per continuar vivint. Durant un dia sencer, la trobada amb un home que qualifiquen de boig, que creu que té un ewok al jardí, el portarà per camins inesperats.

Cómo robé la manzana más grande del mundo / Fernando Lalana
Convalescent de l'epidèmia del 1967, la meva família em va enviar per recuperar-me Congedo, el poble de la meva àvia Maravillas. A poc d'arribar-hi, vaig descobrir que una estranya maledicció estava matant la vall i que la culpa semblava ser del senyor Emilka, el tipus més misteriós i sinistre que pugueu imaginar. Això sí, tenia un cotxe molt bonic i li encantaven les pel·lícules de Tarzan.

La Isla del Doctor Moreau / H.G. Wells
Un clàssic universal amb què reflexionar sobre els límits ètics de la investigació científica
Després de diversos dies a la deriva, un nàufrag és rescatat al mig del mar. L'embarcació que apareix davant seu es dirigeix, carregada d'animals i estranys tripulants, a una illa perduda, deshabitada i amagada al món.

Donetes: Meg, Jo, Beth i Amy / Luisa May Alcott
Les germanes March viuen amb la seva mare a Massachusetts, en temps de la guerra civil nord-americana. La seva situació no és pas senzilla: la família, que temps enrere havia estat rica, ara ha de viure amb austeritat. Però això no és el que els preocupa més: sobretot, troben a faltar el pare, que ha hagut d'anar al front. Tot i que no poden tenir un caràcter més diferent les unes de les altres, juntes passaran per situacions que posaran a prova el seu seny i la seva bondat, i també hauran de superar baralles i disgustos. D'altra banda, l'arribada d'en Laurie, el net del seu veí, donarà noves alegries a les germanes.

La Casa en Hoarder Hill / Mikki Lish & Kelly Ngai
Quan Hedy i Spencer comencen a veure que en els marcs de fotos polsegosos apareixen missatges que s'escriuen sols, cosa que serien uns dies avorrits a casa del seu avi es converteix en una missió: resoldre la misteriosa desaparició de la seva àvia. Perquè, potser el seu avi, el famós mag, no els està explicant alguna cosa? Així que amb l'ajuda d'un cap de cérvol (que parla) una catifa d'ós (que també parla) i algun esperit (incorporis, òbviament) aquests dos germans arribaran fins al final del misteri.

Barcelona, la rosa i el drac / Teresa Saborit
El Nadal del 2014, un incendi fortuït va provocar que la família Molins es quedés sense res. Amb el pare mort i la mare amnèsica per culpa d'un fort cop al cap, la Jana va passar d'esportista d'elit sense responsabilitats familiars a haver de fer-se càrrec de la custòdia de les seves tres germanes petites. Després de mig any de tractament, no hi ha hagut cap millora: la mare ni tan sols reconeix les seves filles i és incapaç de generar nous records. Els metges estan començant a perdre les esperances i la Jana veu allunyar-se la possibilitat de reprendre la seva carrera esportiva. Desesperada per trobar una solució, acaba pactant amb un fantasma amb qui topa per casualitat la nit de Sant Joan: si ella l'ajuda a descobrir qui va provocar l'accident que el va convertir en espectre, ell l'ajudarà a recuperar els records de la seva mare.

Cartas a Leonor / Rosa Huertas
La Lola té quinze anys, moltes ganes de menjar-se el món i poques d'aguantar la família. Però la pandèmia posa la seva vida del reves... De la nit al dia, la seva àvia es trasllada a viure a casa seva i la Lola hi passa moltes tardes; al principi, sense ganes. L'àvia ha començat a oblidar i no vol que la seva història d'amor gran i secreta caigui en l'oblit. Per això, cada dia explica a la Lola els records de la seva vida, perquè la seva història continuï viva. I la Lola descobreix moltes coses de la seva àvia, com la fascinació per Campos de Castilla, d'Antonio Machado.