Notícia

Novetats novel·la juvenil - Tardor 2023

26 de setembre de 2023

Aquestes són les novetats de tardor de novel·la juvenil que trobareu a l'espai jove de la Biblioteca.

Àfrica Ragel. Els Savis de l'Acadèmia dels Desconfiats

Any 1700, el rei Carles II ha mort sense descendència i el Rec Comtal de Barcelona s'ha tenyit de vermell com a senyal d'una guerra propera. L'Acadèmia dels Desconfiats convoca els barons a presentar-se a les proves per cercar un heroi que sigui capaç de defensar la ciutat. La Sibil·la, una jove de disset anys que pateix hipersensibilitat i vitiligen, hi voldrà participar, però només ho podrà fer com a «menina», dama de companyia d'un baró. La nostra protagonista s'endinsarà en una aventura on haurà de viatjar de Barcelona a València, suportar les mofes per la seva pell tacada de blanc, les enveges, la traïció... i, el pitjor de tot, la lluita entre el temps i l'amor.

Joyce Carol Oates. Ulls verds

La Franky creix a Seattle en una família privilegiada: el seu pare és un comentarista esportiu molt famós i la seva mare és artista i molt carinyosa. Tot a la vida dels Pierson va de meravella, des de l'estil de vida extravagant en una mansió de disseny fins a les escoles privades i les vacances a les cases elegants de platja dels seus amics rics. Però quan els pares de la Franky se separen perquè la mare decideix marxar de casa, ella pren partit pel seu pare sense relacionar la fugida de la mare amb el caràcter violent i controlador del pare. Només quan els esdeveniments arriben a un punt culminant, la Franky s'adona que ha d'emprendre una dolorosa recerca de la veritat, tot i que això impliqui deixar enrere la seva infantesa.

Gerard Gerard. Un Far a la fi del món

Diuen que l'adolescència és l'edat dels descobriments i de l'angoixa. En Max ho sap bé això. Amb catorze anys acaba de veure com la seva vida fa un gir inesperat: al seu pare li han encarregat la reforma d'un far en una illa remota i durant uns mesos tota la família s'instal·larà allà.
Just ara que en Max començava a tenir amics a l'institut ―tot i que una part de la classe s'havia encarregat de fer-li conèixer una paraula que el tortura, body shaming―, just ara que havia començat una relació especial amb una noia ―tot i que encara no li havien posat nom al què sentien l'un per l'altra―, just ara ho ha de deixar tot i començar una nova vida que ningú li ha consultat si volia.
Però en Max encara no sap que l'adolescència també és l'edat del primer amor, el més intens, el que marca per sempre més. I que, quan és necessari, l'amor mou muntanyes, travessa continents, oceans si cal, i troba a qui cal trobar.

César Mallorquí. La Estrategia del parásito: el asunto Miyazaki de Óscar Herrero

S'amaga; no ho veus, però sempre hi és, observant-te, vigilant-te, espiant tot el que fas i dius. S'alimenta de tu, depèn de tu; per això s'amaga i t'usa. Els paràsits es nodreixen d'altres organismes sense matar-los. Hi ha molts tipus, però n'hi ha un del que mai no has sentit a parlar, una classe de paràsit que ni en el més terrible dels malsons podries imaginar-te. És intel·ligent, és despietat i posseeix un poder aterridor...
L'estratègia del paràsit és un apassionant tecnothriller on res resulta ser el que sembla i on uns quants han d'enfrontar-se a una amenaça aterridorament letal. I, en definitiva, també és una història d'amor. Una història d'amor a l'infern.

Mariona Bessa.  La Captura

L'Ona es desperta en una ciutat completament en ruïnes; l'última cosa que recorda és que estava passejant amb la seva família quan, de sobte, va veure com uns núvols grisos engolien una dona i capturaven la seva mare. Ara, tota la gent ha desaparegut, algú s'ha endut el seu germà i no reconeix la seva ciutat. Amb l'ajuda del Guilem i l'Àlec, dos nois amb unes habilitats extraordinàries, entendrà que ha passat i descobrirà el Do que ella també posseeix; un Do molt poderós que pot canviar-ho tot i en el qual haurà de confiar per salvar la seva vida i, potser, la de tota la humanitat.

Antonio Ferrara. Alçar el vol

Quan el pare de Saverio mor per una bala perduda durant un tiroteig, el seu fràgil món sembla enfonsar-se del tot. No ha estat senzill haver deixat d'estudiar als setze anys per dedicar-se a la funerària familiar. Menys encara per a un adolescent introvertit com ell. Però quan comença a donar sepultura als difunts, descobreix tot un univers d'històries misterioses, divertides i inquietants. Fins que, de sobte, tot torna a canviar quan es topa amb l'amor de Zara.

Miquel Arguimbaul. Tut i Carter

El 4 de novembre de 1922, dos homes separats per més de tres mil anys uneixen les seves vides per sempre. Tutankamon, un nen convertit en faraó, i Howard Carter, l’arqueòleg anglès que ha d’aprofitar la seva última oportunitat per fer una gran troballa a la Vall dels Reis. El descobriment de la tomba farà que tots dos assoleixin la immortalitat.

Luis Leante. Territori desconegut

Fa quatre anys, un incendi va destruir el magatzem d'Alberto Soler a Hondares. A la caixa forta es van trobar uns ossos humans. L'agent Padilla es va veure implicada personalment en el cas, i no només per la seva amistat amb el sospitós, sinó també perquè el seu fill Diego anava a classe amb Alicia, la filla d'Alberto. Tot el que va passar durant aquest curs a l'institut va encendre la metxa que faria saltar unes quantes vides pels aires. Aquest és el relat de la investigació.

I, a més ...

Borràs Boada, Olga. Dhalia_16: pétalos en la red
Canosa, Oriol. L'Illa de les cartes perdudes
Kingfisher, T. Guia màgica d'autodefensa amb galetes
Mallorquí, César. La Estrategia del parásito: el asunto Miyazaki de Óscar Herrero
Nel·lo, David. Els Desconnectats
Ragel, Àfrica. Els Savis de l'Acadèmia dels Desconfiats
Santos, Care. Els Medina