Notícia

Puja al tren!

12 de juny de 2021

Per cinquè any consecutiu, i conjuntament amb la resta de biblioteques públiques de l’Alt Penedès i del Garraf, la nostra biblioteca ha organitzar el concurs de lectura “Puja al Tren”.

Durant els darrers sis mesos, els infants participants han pogut triar i endur-se en préstec a casa nombrosos llibres d’aventures, experiències, humor, clàssics i terror per fer la seva pròpia línia de tren de lectura.

A la biblioteca de Vilafranca enguany han participat 57 nenes i nens, els quals han llegit 175 llibres de les edicions proposades. La mitjana de lectura és d’uns 3 llibres per cada infant, tot i que el nen que n’ha sumat més n’ha llegit un total de 34.

Aquest 10 de juny hem fet la cloenda del certamen amb l’assistència de participants i famílies. L’acte ha començat amb la projecció del curtmetratge “Els fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore”, una metàfora de com els llibres tenen vida quan són llegits.

Hem repartit un punt de llibre a tots els participants i s’ha fet el reconeixement al nen més lector, consistent en l’obsequi d’un carretó replet de llibres, jocs i un val familiar per assistir a un espectacle a Cal Bolet o a l’Auditori. També s’ha fet un sorteig d’una motxilla de llibres i jocs entre tots els infants. La selecció dels llibres del concurs “Puja al Tren” és fruit de la tria feta per les mateixes biblioteques de les dues comarques, atenent la seva qualitat, interès i varietat. L’activitat ha format part de les propostes compreses en el Passaport Edunauta. Tot plegat per fomentar la lectura entre els infants de 9 a 13 anys.